6-delige pannenset nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Ik probeerde de Friese oranjekoek uit HHB te maken - en dat ging zó

Libelle’s Malin probeerde de technische opdracht uit jubileumaflevering 5 van ‘Heel Holland Bakt’ na te bakken: de Friese oranjekoek. En dat zag er zo uit.

Even terug naar afgelopen zondag. Wat een slagveld! In een uur deeg maken, spijs, de koek afbakken én versieren. Het was een helse opgave waar alleen Nico zich zonder gesmolten slagroom doorheen wist te slaan. Gelukkig ben ik kwart-Fries, dus hopelijk heb ik mijn genen een beetje mee. En sowieso de tijd, want dat uur… dat heb ik héél snel losgelaten.

Advertentie

Fondant-fiasco
Niet echt te zien in de video, maar wel goed om even te vermelden voor de thuisbakkers onder ons. Ik probeerde rolfondant te smelten met wat water voor de bovenkant. Geen goed idee, want a. het smelt voor geen meter en b. als het dan is gesmolten en je smeer het over de koek… wordt het een soort kauwgomlaag. Let goed op het soort fondant dat je koopt dus!

PS Ja, ik weet het, oranjekoek is iets anders dan súkerbôle. Dat grapje ging verloren in de montage.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Jörgen Raymann: “Het leven lacht me toe en ik lach keihard terug”

Jörgen Raymann - libelle

Premium

Er was een tijd dat succes hem deed vergeten waar het leven werkelijk om draait. Tegenwoordig is Jörgen Raymann (53) een stuk bescheidener, maar niet minder goedlachs. “Die moeilijke periode heeft me nederig en bescheiden gemaakt.”

We spreken Jörgen Raymann op een prachtig landgoed in Almere in Waterkasteel de Kemphaan, dat uitkijkt over een meer. Aan de overkant woont hij. Nog even, want de villa met tropisch zwembad en gym van 613 vierkante meter staat te koop. Nu zijn dochters Melody (26) en Jahlisa (22) op zichzelf wonen, verhuizen hij en zijn vrouw Sheila naar ee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien