Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Vrouw ontmoet man die het gezicht van haar overleden liefde getransplanteerd kreeg

Heel verdrietig maar tegelijkertijd hartverwarmend. Zo kunnen wij de eerste ontmoeting en vriendschap tussen Lilly Ross (20) en Andy Sandness (32) het best omschrijven. 

Lilly’s man Calen pleegde vorig jaar op 21-jarige leeftijd zelfmoord. En na zijn dood is Calen ontzettend veel gaan betekenen voor Andy.

Orgaandonor
Toen Calen zichzelf van het leven beroofde, was Lilly 8 maanden zwanger van hun eerste kindje. Wat een zware tijd heeft ze moeten doorstaan. Haar grote liefde was orgaandonor, en dus werden onder meer zijn hart, lever en longen gedoneerd. Maar Lilly besloot nóg iets heel nobels te doen: ze gaf zijn gezicht op ter donatie.

Advertentie

Gezichtstransplantatie
En dat was geweldig nieuws voor Andy. Hij had geprobeerd zelfmoord te plegen door zichzelf door het hoofd te schieten. Dit mislukte en hij hield er een compleet verminkt gezicht aan over. Artsen zetten alles op alles om hem weer aan een gezicht te helpen. En zo geschiedde dat Andy één van de eerste mensen met een gezichtstransplantatie werd.
Moedervlekje

Wat moet het onwerkelijk zijn om het gezicht van je man letterlijk terug te zien op een ander mens. Lilly is dan ook zichtbaar ontroerd in bovenstaande video, waarin ze Andy voor het eerst ontmoet. Direct ziet ze Calen in hem terug. “In het midden van zijn kin groeit geen haar. En er zit een klein moedervlekje op zijn neus.” Kippenvel.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Daily Mail. Beeld: Facebook

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien