Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Leeuw die in dierentuin op beton leefde loopt voor het eerst door gras

Een leeuw verovert momenteel harten wereldwijd. In een video is te zien hoe het beest na jaren op beton geleefd te hebben, voor het eerst kennismaakt met gras.

Hij is één van 5 leeuwen die aan hun lot waren overgelaten nadat de Roemeense dierentuin waar ze in verbleven gesloten werd. Maar gelukkig schoot een internationale dierenbescherming hen te hulp.

Advertentie

Niet inslapen, maar verhuizen

“De dierenarts die voor de leeuwen zorgde gaf niet op en wilde niet de kans lopen dat deze dieren ingeslapen zouden worden”, vertelt Iona Dugler, directeur van de dierenbescherming. En dus werden de 5 leeuwen vervoerd naar een verblijf voor katachtigen in Zuid-Afrika. Dit betekende een flinke reis van ruim 24.000 kilometer, die zoals je in bovenstaande video ziet best een onderneming was voor de dierenverzorgers. Maar het was het zó waard.

Dág beton, hallo gras 

De leeuwen leven nu namelijk in een gebied waar een grasgebied van zeker 12 vierkante kilometer ligt. Samen met 80 andere katachtigen, die ook zijn gered uit vreselijke leefomstandigheden. En naast al die kilometers om echt leeuw in te kunnen zijn, wordt de gezondheid van de dieren goed in de gaten gehouden en krijgen de ze een speciaal dieet.

Grote ogen

Hoe de leeuwen de nieuwe leefomgeving vinden? In de video zie je hoe een leeuw en leeuwin met opengesperde ogen kennismaken met het fenomeen gras. Hartverscheurend en hartverwarmend tegelijkertijd.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Little Things. Beeld: KIJK

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien