We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

10 dingen in huis die levensgevaarlijk zijn voor huisdieren

Medicijnen en tabak, uiteraard. Maar wist je dat ook wasverzachter en lelies gevaarlijk kunnen zijn voor je huisdieren? Houd de volgende 10 dingen uit de buurt van honden en katten…

– Tekst gaat verder onder de video –

Advertentie

KIJK OOK: Hoe maak je het verschonen van de kattenbak draaglijk? Nou, zó!

Flosdraad
Nadat jij als een ware pro je gebit hebt geflost, is het zaak te zorgen dat je huisdieren de draad niet inslikken. Vies ja, maar het kan ook kan leiden tot blokkades in darmen. In dezelfde categorie oppassen: touw, garen en elastiekjes.

Batterijen 
Als een beestje in een batterij bijt, kan dit leiden tot zweren in hun bek, slokdarm of maag. Zielig!

Zout
Nu de sneeuw misschien weer af en toe gaat vallen, is het goed om te weten dat strooizout niet de beste vriend van je huisdier is. Het kan hun pootjes irriteren. Aangezien het ook giftig is, wil je al helemaal niet dat ze zichzelf schoon likken als ze een stukje hebben gewandeld. Pootjebaden als ze binnenkomen dus. Of gezellige slofjes voor ze kopen.

Wasverzachter
Het wasbolletje, de verse lakens… Overal waar wasverzachter im achter kan blijven is geen speelgoed voor de poes of hond. Het middel kan, net als batterijen, zweren in bek, slokdarm of maag veroorzaken!

Tabak
En dan eindigen we met een open deur. Tabak. Niet goed voor mensen, niet goed voor dieren. De rook is ongezond, maar ook nicotine is héél slecht voor ze. Braken, hevige trillingen.. Huisdieren kunnen zelfs doodgaan als ze het binnenkrijgen. Oppassen dus!

Oh. Tot slot. Op onderstaande foto geeft Audrey Hepburn een alcoholische versnapering aan het hertje dat ze in 1958 als huisdier hield. Supergezellig. Maar mocht je thuis ook een Bambi onder een dekentje op de bank (of in de tuin) hebben, wij zouden het dus níet doen. Just sayin’.

Bron: HouseBeautiful. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien