Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Meepraten: "Boodschappen doen voor €420,-? Absurd!"

Iedere week selecteren wij een brief uit onze brievenrubriek Libelle Netwerk die de moeite waard is om over mee te praten. Deze week:

Noem me ouderwets
Met verbazing las ik in de rubriek Zo werk ik het verhaal van een alleenstaande moeder. Aangezien ik zelf ook alleen ben, met 2 kinderen van 10 en 13 jaar, weet ik dat het een heel gepuzzel is om rond te komen. Mijn mond viel open toen ik zag hoeveel geld deze moeder uitgeeft aan boodschappen. €300,- plús € 120,- voor zo’n thuisbezorgde maaltijdbox. En dat voor 1 volwassene en 1 peuter? Absurd! En als ik vervolgens lees dat ze slechts € 20,- aflost aan haar studieschuld en het elke maand een uitdaging vindt om rond te komen, dan begrijp ik er niks meer van. Noem me ouderwets, maar als je geld leent, zorg je er toch voor dat je het zo snel mogelijk terugbetaalt? Zeker als je blijkbaar veel te besteden hebt, want dat is mijn conclusie als je elke maand voor € 420,- boodschappen doet én een hulp in de huishouding hebt én met je 2-jarige naar pretparken gaat. Ik heb zelf een weekbudget van € 70,- voor de boodschappen en geen enkele schuld. Ik kan met trots zeggen dat ik echt mijn eigen boontjes dop en dat mijn kinderen zich goed bewust zijn van de waarde van geld en hoe belangrijk het maken van keuzes is. – Ilja Veltman

Advertentie

Heb jij dit ook meegemaakt? Mail dan jouw verhaal naar onlineredactie@libelle.nl

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:
Zeg nou zelf: in deze serie vertellen vrouwen wat ze écht denken. In deze aflevering is de stelling ‘Ik lieg soms over wat iets kost’.

LEES OOK:

Beeld: iStock

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien