Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Ouders leren dochter hard lesje over fiets niet op slot zetten

Wie niet horen wil, moet maar voelen. Dat was enigszins de instelling van de ouders van de 10-jarige Lucy-Leigh Redfern. Het meisje zette voor de zoveelste keer haar fiets niet op slot… 

En dus besloten haar moeder en stiefvader een diefstal te faken.

Advertentie

Zo’n fiets kost wat
Al zó vaak had de Britse Becca haar dochter op het hart gedrukt om haar fiets te allen tijde op slot te zetten. Het ding kostte 150 pond – niet niks, dus. Op een dag volgden pa en ma hun (stief)dochter, om te checken of ze echt zo voorzichtig met haar fiets omgaat. Maar helaas…

Even de winkel in
Zoals je in bovenstaande video ziet, laat Lucy-Leigh haar fiets níét op slot achter, als ze even een winkel binnenloopt. “Ga haar fiets pakken”, spoorde Becca haar partner aan, om vervolgens het tafereel te filmen. En zo geschiedde dat de man de fiets van zijn eigen stiefdochter stal, om een punt te maken.

Huilen
De schrik voor Lucy-Leigh was zichtbaar groot toen ze weer uit de winkel kwam en haar fiets plotseling weg was. “Ze barstte in huilen uit”, aldus Becca. “Trillend van de schrik. Het is nu eenmaal een vreselijk gevoel als iets van je gestolen wordt.”

Uiteindelijk liepen de ouders naar hun paniekerige meisje toe, om haar gerust te stellen. Lucy-Leigh was not amused, vertelt haar moeder. “Ze was eerst zo kwaad op ons. (…) Het is ook vervelend, maar ze moet weten dat mensen zomaar van jonge kinderen stelen.”

Vrienden waarschuwen
Gelukkig is de boodschap bij het kind overgekomen. “Toen ze de video zag, moest ze lachen.” Lucy-Leigh geeft overigens zelf aan dat ze ‘haar lesje geleerd heeft en het nooit meer zal doen’. Ook showt ze de beelden aan haar vrienden en vriendinnen, om ze te waarschuwen.

Onverwachte reacties op social media
Becca deelde de video van hun opvoedlesje op social media, in de verwachting dat veel mensen zouden vallen over dit soort tough love. “Maar veel zeiden juist dat zij dit ook bij hun eigen kinderen gingen toepassen. Een man berichtte me zelfs dat zijn vader bij hem hetzelfde had gedaan toen hij klein was.”

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Daily Mail. Beeld: KIJK

Speel hier de sudoku van vrijdag 24 januari

Sudoku

Premium

Zin om je hersenen weer even op scherp te zetten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Op deze vrijdag 24 januari hebben wij namelijk weer een leuke sudoku voor je.

Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Veel succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien