Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Aha! Zo voorkom je dus dat je mooie bos tulpen gaat hangen

De lente is begonnen en dat betekent dat het weer tijd is voor tulpen. Altijd fijn om een mooi bosje van deze prachtige oer-Hollandse bloemen op de eettafel te hebben staan. Maar hoe zorg je er nu voor dat ze niet gaan hangen?

Maart en april is het tulpenseizoen, dan zijn de tulpen volop verkrijgbaar.

Advertentie

Te kleine vaas
Het kan alleen gebeuren dat ze na een dag of twee al gaan hangen. Dit is gelukkig heel makkelijk te voorkomen. Zorg er ten eerste voor dat je de fleurige bloemen niet met een te lange steel in een te kleine vaas zet. Hierdoor gaan ze een stuk makkelijker hangen en dat is zonde, want je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben.

Prikken
Met nog een ander simpel trucje zorg jij er helemaal voor dat je tulpen lang rechtop in een vaas blijven staan. Het enige wat je hoeft te doen is vlak onder de bloem met een speld door de steel prikken. Tulpen blijven namelijk groeien, waardoor ze gaan hangen. Door het gaatje in de steel, stoppen ze met groeien en blijven ze langer mooi.

Vergeet ook niet om het water in de vaas van de tulpen regelmatig bij te vullen, want tulpen drinken veel.

Libelle’s tuinvlogger Loes heeft nog meer tips om zo lang mogelijk van je bos tulpen te kunnen genieten:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien