Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Hier worden vrouwen nog gelukkiger van dan van sex

Mensen houden van lekker eten. Uit onderzoek van Eaters Digest blijkt dat 60% van de 11.976 ondervraagden eten net zo aangenaam vindt als sex – en voor vrouwen geldt dat net iets sterker. 

Van hen zegt namelijk bijna de helft dat als ze moeten kiezen tussen een diner of sex, ze voor dat eerste gaan. 31% is neutraal en zegt dat ze niet tussen beide willen kiezen. Dat betekent dat maar 1 op de 4 vrouwen hoe dan ook een vrijpartij verkiest boven een smakelijk avondmaal.

Advertentie

Identiteit
Het lijkt wel alsof eten in onze maatschappij een steeds belangrijkere rol krijgt. We delen massaal eet-foto’s op Instagram en zijn ons ook steeds bewuster van wat we eten. Betekent dit onderzoek dat ons voedsel zo goed is geworden of sex juist slechter? De onderzoekers vermoeden dat dit komt doordat we eten steeds meer linken aan onze identiteit. 70% van de respondenten zegt dat hun eetkeuzes te maken hebben met hun persoonlijkheid, sociale status en waarden. Wanneer we voeding zien als een extensie van onszelf, hebben we ook sterkere gevoelens bij wat we eten.

Superieur
“Verse bereide tarwegrassap en grasgevoederd rund zijn de nieuwe traktaties geworden. Dat eten geeft mensen een goed gevoel over zichzelf. We voelen ons zelfs een beetje superieur ten opzichte van mensen die wijd verkrijgbare, bewerkte producten eten. Wat we wel en juist niet eten is een dagelijks testament geworden van wie we zijn en hoe we ons leven leiden”, schrijven de onderzoekers.

Maar sex of goed eten… het mág natuurlijk ook gewoon allebei.

Ook (bijna) net zo goed als sex: Rudolphs romige tiramisu: 

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

 

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief.

Bron: Redbookmag. Beeld: iStock

Speel hier de sudoku van vrijdag 24 januari

Sudoku

Premium

Zin om je hersenen weer even op scherp te zetten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Op deze vrijdag 24 januari hebben wij namelijk weer een leuke sudoku voor je.

Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Veel succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien