Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Wauw, zo bijzonder: walvis gespot voor Zeeuwse kust

Dat zie je niet elke dag. Voor de kust van het Zeeuwse Walcheren is een walvis gespot én op camera vastgelegd. 

Het zou gaan om een Groenlandse walvis die op z’n zachtst gezegd een beetje de weg kwijt is. Hij is ondertussen vertrokken richting Westkapelle. “Wij dachten eerst dat het een golf was, maar toen we beter keken bleek het een walvis te zijn. We zijn natuurlijk meteen gaan filmen”, vertelt Wilma, die het gigantische dier vast wist te leggen.

Advertentie

De walvis wordt in de gaten gehouden door Eerste Hulp bij Zeezoogdieren omdat er mogelijk een visnet om zijn vin zit. Dat willen zij uiteraard zo snel mogelijk verwijderen.

Wil je niets meer missen van Libelle? Neem een abonnement op het blad. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 8 nummers voor slechts € 19,95.

LEES OOK:

Bron: Hart van Nederland. Beeld: iStock

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien