Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Eettafel of leeftafel?

We waren helemaal weg van deze tafel, maar toch wisten we het niet zeker.  Maar nu we hem in huis hebben weten we zeker dat we de juiste keuze hebben gemaakt.

Jawel, er is weer een nieuwe trend. Ovale en ronde eettafels zijn helemaal hip en de trend van gasten ontvangen aan de eettafel komt ook weer helemaal terug.

Advertentie

De eettafel wordt weer de leeftafel. Vroeger was de eettafel de enige plek waar je in huis kon zitten, vervolgens kregen men een eigen zithoek, de woonkamer en tegenwoordig is het bezoek ontvangen aan de eettafel weer heel normaal. Urenlang kletsen met je beste vriendin of de buurvrouw, terwijl de kinderen aan het knutselen zijn. Of de tafel waar je, nadat je vriendin vertokken is, de administratie uitzoekt en telebankiert achter de laptop om er vervolgens een uur later weer te gaan eten.

Door de vele uurtjes die er weer doorgebracht mogen worden aan de leeftafel zijn de comfortabele stoelen ook een hit. Heerlijke eetkamerstoelen met armleuningen waardoor je urenlang kan en wil blijven zitten.

Die stoelen met armleuningen hebben wij dan niet, maar comfortabel zijn ze wel! En gelukkig maar, want ik vind het heerlijk om urenlang daar te zitten!

Tessel Tindert: “Mijn bewondering voor mensen in de zorg groeit met de minuut”

Tessel Tindert

Premium

De ene keer dat ik met Marijke bel, klinkt ze somber, de andere keer wat opgewekter. Dan vertelt ze dat ze een goede nacht heeft gehad en dat het met Maarten wat beter gaat.

Hij ligt nog steeds aan het zuurstof in het ziekenhuis, maar hij hoeft niet naar de IC. Elke dag doe ik wat boodschappen die ik voor de deur leg. Als ik op de 4e dag met mijn boodschappentas uit de lift stap, staat haar voordeur open. In de donkere gang staat Marijke. Broos, mager en ver

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien