Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Zomerfit – Yoga bij De Waterlelie

Zie ook: Yoga Beachparty, Yoga Festival en Het Yogahuis.

Bij yogapraktijk ‘De Waterlelie’ leert u hoe en waarom yoga werkt. Word lekker zomerfit met yoga! Yoga-praktijk ‘De Waterlelie’ in Hindeloopen (Friesland) biedt tal van leuke cursussen op gebied van yoga voor uzelf of de baby.

Advertentie

Yoga voor uzelf
De oefeningen zijn heel verschillend en kunnen zowel rustig als inspannend zijn. Door yoga lukt het om de grenzen te verleggen of te accepteren.

Omdat niet iedereen op hetzelfde niveau begint, worden de oefeningen op het individu afgestemd. Er wordt tijdens de oefeningen veel aandacht besteed aan de reacties van het lichaam en er wordt gelet op de ademhaling. De adembeweging en lichaamsbeweging zullen elkaar ondersteunen, waardoor er een samenspel ontstaat.

Yoga vereist geen spierkracht, maar vraagt aandacht om te ervaren wanneer het lichaam wel of niet meedoet en waar het onbuigzaam of juist flexibel is.

Iedere les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening.

Cursus yoga

  • Woensdag van 20:30 – 21:45 uur.

Prijzen

  • De eerste les (proefles) is gratis. Een 10-lessenkaart is € 80,- en is vier maanden geldig.


Zwangerschapsyoga

Tijdens zwangerschapsyoga wordt er aandacht besteed aan het snel veranderende lichaam van de vrouw en het kindje in wording. Het lichaam wordt zwaarder en de houding, ademhaling, bloedsomloop en draagkracht veranderen. Deze veranderingen vragen om aanpassingen waarbij yoga kan helpen.

De oefeningen zijn gericht op het leren luisteren naar de signalen van het lichaam. Het is belangrijk om te voelen waar het lichaam spanning vasthoudt en hoe die spanning weer los kan komen. Met deze yogasessies wordt geprobeerd dat te bereiken.

Ook voor vrouwen met zwangerschapsklachten zijn de lessen, eventueel in aangepaste vorm, goed te volgen.

Cursus zwangerschapsyoga

  • Woensdag van 19:00 – 20:00 uur.

Prijzen

  • Blok van 5 lessen € 50,-.
  • Privéles € 35,- per 90 min.
  • Les met partner € 50,-.
  • Alle prijzen zijn inclusief documentatie.Babymassage

Van alle zintuigen van een baby is de tastzin het meest ontwikkeld. Aanraking is voor een baby dan ook van groot belang. Babymassage is een gerichte manier van aanraken waarmee de ademhaling, bloedsomloop en spijsvertering positief worden beïnvloed. Tijdens de babymassage is haarfijn te registreren waar de spanning zit in het lichaam van de baby.

De naam voor de babymassage is “Shantala”. Dit is de naam van een Indiase moeder, die aan een Franse arts, Frederic Leboyer, heeft laten zien hoe zij haar baby masseerde. Met de hulp van Shantala heeft dr. Leboyer de ‘Shantala babymassage’ geïntroduceerd in Europa.

Tijdens de gehele massage wordt er onder andere aandacht besteed aan specifieke aspecten zoals problemen met de spijsvertering en manieren van tillen en dragen.

Ervaringen met babymassage tonen aan dat rusteloze baby’s of huilbaby’s zich beter kunnen ontspannen. Deze verzorgende en speelse manier van contact bevordert de ontwikkeling van kind en ouder.

Voor te vroeg geboren baby’s is er een aan gepaste massagevorm.

Cursus babymassage

  • Woensdag van 09:30 – 11:00 uur.

Prijzen

  • Blok van 4 lessen € 60,- inclusief documentatie.

Daarnaast kunt u bij De Waterlelie ook een cursus ‘Intuïtief schilderen‘ volgen en kunt u een sportmassage ondergaan (tijdsduur en prijs in overleg).

Door wie
Wytske Hoekstra geeft al sinds 1991 lessen en oefeningen in yoga in haar yogapraktijk ‘De Waterlelie’. Ze volgde verschillende yoga- en creatieve opleidingen waaronder de opleiding Sportmassage. Door continue bijscholingen blijft Wytske haar kennis en ervaring aanvullen die ze gebruikt in haar praktijk en eigen leven.

Op verzoek geeft Wytske ook elders lessen, privé of in groepsverband. Zo verzorgt ze in de zomermaanden samen de Yoga aan Zee samen met kampeerterrein Stortemelk op Vlieland. Op Vlieland kan men tevens kennismaken met de stoelmassage, die ook door Wystke gegeven zal worden. De stoelmassage kost € 12,- voor 20 minuten.

Ook geeft Wystke yogales aan boord van zeilschip ‘De Arend’, tijdens de yogaweek op Vlieland. Wissel de beleving van het zeilen af met yoga oefeningen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.zeilenmetmichiel.nl.

Dit jaar op 28 en 23 november 2009 is er in de groepsruimte van ‘De Gelukskever’ 9weer De Oosterse Markt, waar leuke oosterse spulletjes worden verkocht. Ook Wytske is hierbij aanwezig.

Zaterdag 22-11 van 13.00-17.00 uur en van 19.00-22.00 uur
Zondag 23-11 van 11.00-16.00 uur

Informatie
Wytske Hoekstra, Schuilenburg 3, 8713 JT Hindeloopen, telefoonnummer: 06 511 54 500, e-mail: wytskehoekstra@home.nl, website: www.yogadewaterlelie.nl

De cursussen en behandelingen worden gegeven onder gecertificeerde begeleiding.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Meeste coronabesmettingen op dit moment in noorden van Noord-Holland

Het noorden van Noord-Holland kampt op dit moment met de grootste coronabrandhaard van ons land. Vooral in de steden Den Helder en Hoorn zijn er veel coronabesmettingen vastgesteld.

In de afgelopen twee weken werd bij 4600 mensen uit het noorden van Noord-Holland corona ontdekt.

Advertentie

Coronabesmettingen in Noord-Holland

Hoe het komt dat er daar nu veel coronabesmettingen zijn, dat is niet bekend. De GGD Hollands Noorden zegt hierover: “We krijgen het nog niet scherp. Het zit over alle leeftijdsgroepen. Als er bijvoorbeeld een festival uit de hand is gelopen, zou je het zo kunnen duiden, maar dat is er niet. Dit loopt al een aantal weken en het wil nog niet dempen.”

Hoorn

Met name Hoorn is momenteel een coronabrandhaard te noemen. In de afgelopen twee weken werden daar 861 mensen positief getest. Ter vergelijking: in Amsterdam waren dat er 324, in Rotterdam 334, in Utrecht 217 en in Den Haag 266.

Het gevaar

De GGD is bang dat de besmettingen leiden tot nóg meer besmettingen en dat het zichzelf zo in stand houdt: “Als er veel besmettingen zijn, worden ook veel andere mensen besmet. Hoe hoger het aantal besmettingen om je heen, hoe groter de kans dat jij ook besmet raakt. Als je in een omgeving met weinig besmettingen bent, is de kans klein dat jij het virus oploopt.”

Coronamaatregelen

Het hoge aantal besmettingen ligt volgens de GGD niet aan het schaatsweer van de afgelopen tijd en de drukte die hiermee gepaard ging: “Dit is al een langere periode gaande.” En ook komt het volgens hen niet door het niet naleven van de coronaregels: “Incidenten heb je natuurlijk overal, maar wij hebben niet het beeld dat mensen wat aanrommelen. Wij hebben de indruk dat de regio zich acceptabel aan de maatregelen houdt.”

Zó herken je het verschil tussen hooikoorts en corona

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Linda. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Onthuld: met dít nummer gaat Jeangu Macrooy naar het Songfestival

Dit jaar zal Jeangu Macrooy (27) Nederland gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met het liedje Birth of a new age. Het nummer is vanaf nú te luisteren.

De onthulling van het nummer heeft de zanger donderdagavond gedaan middels een ‘live première’ op YouTube, Instagram en Facebook. Tegelijkertijd was de onthulling ook in verschillende televisieprogramma’s te zien.

Advertentie

Jeangu Macrooy onthult Birth of a new age

Benieuwd naar Birth of a new age: dé Nederlandse Songfestival-inzending van dit jaar? Luister het liedje hier:

Jeangu over het nummer

Voorafgaand aan de onthulling zei Jeangu over het nummer: “Ik geloof er heel erg in en ben er heel erg enthousiast over, net als vorig jaar bij Grow. Ik hoop natuurlijk dat iedereen het nummer voelt en begrijpt en het mooi vindt.”

Zenuwen

Dat de onthulling live was, zorgde voor extra zenuwen bij de zanger: “Het is natuurlijk spannend, het eerste moment dat het nummer naar buiten gaat en dat iedereen het hoort. Je wil natuurlijk dat het helemaal goed gaat. En dit jaar is anders dan vorig jaar: we beginnen met een live optreden. Dat is altijd spannend, maar tegelijkertijd is dat ook wat het magisch kan maken”, aldus Jeangu in RTL Boulevard. Hij heeft expres gekozen voor een live onthulling: “Straks in Rotterdam is het ook gewoon live, dus we vonden het een goede manier om het zo te beginnen.”

Direct naar de finale

In mei vindt het Eurovisie Songfestival plaats in Ahoy Rotterdam. Op 18 en 20 mei vinden de halve finales plaats en op 22 mei staat de finale gepland. Jeangu Macrooy mag de halve finale overslaan en staat direct in de grote finale, dankzij de winst van Duncan Laurence in 2019. Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager zullen het spektakel presenteren.

Opvolger van Grow

Birth of a new age is de opvolger van het liedje Grow. Vorig jaar onthulde Jeangu het nummer Grow nog bij de De wereld draait door, maar wegens de coronacrisis werd het Eurovisie Songfestival afgelast. Hij heeft het liedje dan ook nooit op het Songfestival-podium ten gehore kunnen brengen. Alle deelnemers die vorig jaar mee zouden doen, werden verplicht om dit jaar een nieuw liedje in te zenden.

Geen ‘normaal’ Songfestival

Hoe deze editie van het Eurovisie Songfestival er precies uitgaat zien, is nog niet helemaal duidelijk. Dit is afhankelijk van hoe de coronacrisis zich de komende maanden ontwikkelt. Wat wel zeker is, is dat het feest niet in de ‘normale’, uitbundige vorm door kan gaan. Er zullen dan ook geen grote bezoekersaantallen naar de locatie komen. Eerder liet de organisatie van het Eurovisie Songfestival weten hoopvol te zijn over wat er allemaal mogelijk is, en onthulde ze verschillende scenario’s.

Er is nu al een Songfestival-rel rondom presentator Cornald Maas

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: YouTube, RTL Boulevard. Beeld: BrunoPress.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Volgende week start 'Onze boerderij in Europa': Yvon Jaspers licht tipje van de sluier op

Op donderdag 11 maart gaat Onze boerderij in Europa van start. Presentatrice Yvon Jaspers licht alvast een tipje van de sluier op en vertelt wat we van dit seizoen kunnen verwachten.

In het KRO-NCRV-programma trekt Yvon Jaspers samen met een aantal bekende Boer zoekt vrouw-stellen Europa door per camper. Achter het stuur treffen we ook een oude bekende: boerin Bertie!

Advertentie

Yvon Jaspers over Onze boerderij in Europa

Yvon trekt met de stellen door Europa, op zoek naar bijzondere boerenbedrijven. Daar kunnen de stellen inspiratie opdoen voor hun eigen boeren business. Yvon vertelt hoe haar idee voor het programma tot stand is gekomen: “De afgelopen jaren heb ik een agrarische studiebeurs gekregen waarmee ik veel boeren over de hele wereld heb bezocht. Dat was bijzonder leerzaam en opende mijn ogen. Ik zag hoe boeren waar ook ter wereld zich met elkaar verbonden voelen: wij voeden de wereld. Ik zag ook hoe verfrissend en leerzaam het is om eens te kijken bij collega’s in het buitenland. Steeds als ik op zo’n erf stond dacht ik: hier zou ik onze eigen boeren mee naartoe moeten nemen.”

Déze landen zijn bezocht

Dat is werkelijkheid geworden! Yvon heeft met de Boer zoekt vrouw-koppels Denemarken, Duitsland en Zwitserland bezocht. “Het ene moment zijn we in Denemarken bij een bedrijf met een paar duizend schapen, het volgende moment zijn we boven in de Alpen koeien aan het melken. De keer daarna vergapen we ons aan de grootste paardenfokkerij van Europa met olympisch kampioenen om daarna in Duitsland in een grote ton druiven te stampen voor de wijn”, onthult Yvon.

Stof tot nadenken

Volgens Yvon geeft het programma stof tot nadenken: “We zien het Europese agrarische landschap aan ons voorbij trekken. Het zet je aan het denken. Hoe voeden wij de wereld en is die manier ook toekomstbestendig?”

Eerste aflevering

Donderdag 11 maart is de eerste aflevering te zien op NPO 1. In die aflevering duikt Yvon met de Texelse schapenboer Jan en zijn Rianne de camper in. Ze gaan naar Denemarken om mee te draaien in het boerenbedrijf van Sjaak en Jacqueline, die maar liefst 220 melkkoeien hebben. Dat belooft wat!

Dít is waarom Yvon Jaspers verliefd is op Zweden

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: RTL Boulevard. Beeld: KRO-NCRV

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Wendy van Dijk heeft de schaar in het haar gezet en verrast fans met korte coupe

Wendy van Dijk verrast vriend en vijand met een compleet nieuwe look. De presentatrice heeft de schaar in het haar gezet en gaat vanaf nu met kortere lokken door het leven.

Op Instagram deelt ze een filmpje waarin ze trots haar nieuwe kapsel laat zien.

Advertentie

Wendy van Dijk gaat voor korte coupe

Bij het filmpje schrijft ze: “Ik heb het gedurfd!! Waaaah! #nieuwhaar”. Hieruit blijkt dat Wendy behoorlijk wat moed heeft moeten verzamelen om het nieuwe kapsel aan te durven.

Mari van de Ven

Ook noemt ze visagist en haarstylist Mari van de Ven bij het filmpje. “You’re the best”, laat ze hem weten. We kunnen dus wel concluderen dat Mari haar nieuwe kapsel mogelijk gemaakt heeft. Ook Mari deelt de video op Instagram en schrijft hierbij: “The bob it is”. Wendy laat weten dat de knipbeurt heeft plaatsgevonden voor de opnames van Wie van de drie?, de spelshow die ze presenteert op SBS6.

Reacties

In de Instagram-post vraagt Wendy aan haar volgers wat ze van haar nieuwe look vinden. De lovende reacties stromen binnen. “Ontzettend gaaf!” en “Staat je geweldig”, klinkt het onder haar volgers.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wendy van Dijk (@wendyvandijk3)

Dit is waarom Wendy van Dijk vroeger woedeaanvallen had

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Instagram. Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien