Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Aanbiedingen - Zwemmen

Bijna voorjaarsvakantie, en… er is genoeg te doen. Op deze pagina vind je 4 leuke ideeën voor een gezellig dagje uit.

Advertentie

Zwemmen in Wassenaar

Libellekorting: € 3,50 p.p.
In het Wassenaarse Tikibad is het altijd tropisch warm. Suis naar beneden via de stoere slides, de ene glijbaan is nog sneller en leuker dan de ander. Daarna is het heerlijk bijkomen in de hotwhirlpools, het golfslagbad of dobberend op de Lazy River. Vanaf 5 april ook Libellekorting op Attractiepark Duinrell.

Tikibad, Duinrell 1, Wassenaar, tel: 070-515 52 55.
Openingstijden en regels: www.duinrell.nl.
Entree 3 uur Tikibad € 13,- p.p., 5 uur Tikibad € 15,-, onbeperkt Tikibad € 17,-. T/m 3 jaar gratis.
Libelleprijs vanaf € 9,50 p.p. (korting geldig t/m 4 april 2014 voor het Tikibad, van 5 april t/m 30 juni voor attractiepark Duinrell).

 

In het warme water

Libelle-korting: 20%

Leef je uit in subtropisch spetterparadijs AquaFun Sportiom in Den Bosch. Plons via een van de snelle glijbanen het water in of maak op een grote zwemband een bloedstollende afdaling van de top van de vulkaan naar het golfslagbad. Relax in een kruidenbad, whirlpool of stoomcabine (€ 2,45 p.p. extra). Kleintjes kunnen spelen in Turtle Bay: heerlijk warm water met speeltoestellen.

Sportiom, Victorialaan 10, Den Bosch, tel. 073-646 46 46, www.sportiom.nl.
Entree zon- en feestdagen en vakanties € 9,50 p.p., t/m 2 jaar gratis.
Andere dagen vanaf € 6,50, t/m 2 jaar gratis.
Libelleprijs € 7,60 p.p. (buiten vakantie € 5,20). Korting geldig t/m 30 april 2014.

 

Snorkelen tussen de tropische vissen

Libellekorting: € 4,55 – € 5,45 p.p.

Aqua Mundo in het Limburgse plaatsje Heijen is Zwembad van het Jaar 2013. Dat heeft vast te maken met die supersnelle wildwaterbaan, het kinder-doe-bad, de heftige stroomversnelling en het relaxte golfslagbad. Tip: snorkel met een duikbril tussen koralen en tropische vissen in de verzonken stad. Langer blijven? Boek dan een overnachting in de Jungle Lodge, want dit zwembad is onderdeel van Center Parcs Het Heijderbos.

Aqua Mundo, Center Parcs Het Heijderbos, Hommersumseweg 43, Heijen, tel. 0485-49 67 00, www.dagjecenterparcs.nl/heijderbos.
Ma t/m zo 10.00-21.00 uur. Entree € 17,95 p.p., 3 t/m 12 jaar € 14,50, t/m 2 jaar gratis.
Libelleprijs € 12,50 p.p., 3 t/m 12 jaar € 9,95.

 

Schaatsen én zwemmen

Libellekorting: 50%

Bij Sport- en Belevingscentrum De Scheg hebben ze een speciaal Libelle-arrangement: zwemmen en schaatsen (tijdens de recreatieve openingsuren) en lekker eten in het restaurant. Een belevenis!
Sport- en Belevingscentrum De Scheg, Piet van Donkplein 1, Deventer, www.descheg.nl. Dagelijks open, openingstijden zwemparadijs en kunstijsbaan op www.descheg.nl.

Entree Schaatsen, zwemmen, eten & drinken € 20,35 p.p.
Libelleprijs € 9,95 p.p. (arrangement: entree zwemparadijs en kunstijsbaan, portie frites met saus, kroket, frikandel of kaassoufflé, caprisun, flesje water, koffie of thee).
Aanbieding geldig t/m 15 maart 2014.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Confronterend: zóveel tijd spendeer je gemiddeld voor je kledingkast

Het is je vast geen onbekend fenomeen: je hebt een hele kledingkast vol leuke kleding, maar alsnog het gevoel dat je níks hebt om aan te trekken. Soms zijn er gewoon van die dagen dat niks je zint. Om te onderzoeken hoe lang de vrouw deze gevoelens gemiddeld ervaart, zette het Britse warenhuis Matalan een onderzoek op poten.

En de uitkomst van het onderzoek is op z’n zachts gezegd confronterend te noemen.

Advertentie

Brits onderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd om uit te zoeken hoe de gemiddelde Britse vrouw haar leven indeelt. Waar spendeert ze veel tijd aan, en wat kost haar nauwelijks tijd, moeite en energie? Aan het onderzoek deden 1500 Britse vrouwen mee. En wat bleek? De gemiddelde vrouw staat tijdens haar leven in totaal 287 dagen voor haar kledingkast, op jacht naar een outfit.

Confronterende cijfers

Dat houdt in dat we dus gewoon zowat een jaar (!) van ons leven spenderen aan het uitzoeken van een setje kleding waar we blij van worden. Het onderzoek toont ook dat de vrouw gemiddeld zestien minuten in de ochtend bezig is met het uitzoeken van een outfit. En voor een feestje besteden we gemiddeld twintig minuten aan het kiezen van onze feestjurk. Op vakantie maakt het ons wat minder uit, want dan kiezen we in zo’n tien minuten onze outfit voor de dag.

Veel kleding

Toch ligt dit niet aan een gebrek aan kleren. Want uit het onderzoek kwam ook naar v0ren kwam dat de gemiddelde Britse vrouw veel kleding heeft; namelijk 152 kledingstukken. En één op de acht deelnemers aan het onderzoek gaf aan zelfs 300 kledingstukken in haar kast te hebben hangen.

Wil je ook meer kleur dragen, en gaan voor knalrood net zoals onze koningin Màxima? Josefine legt je uit hoe je deze opvallende kleur modieus kunt dragen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: The Telegraph.  Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Viroloog Menno de Jong: "Terrassen openen kan samenscholing in parken tegengaan"

Terwijl de avondklok naar verwachting tot eind maart blijft, zouden de terrassen wél sneller moeten en kunnen openen. Dat oppert viroloog Menno de Jong, in een poging samenscholing en grote drukte in parken tegen te gaan.

Dit zegt de viroloog van het Amsterdam UMC en lid van het Outbreak Management Team tegen AT5.

Advertentie

Overvolle parken

Met de plotselinge hogere temperaturen van afgelopen weken zaten de parken stampvol. Vooral in het Amsterdamse Vondelpark waren de grasvelden afgeladen met zonaanbidders, waardoor er meerdere malen ingegrepen moest worden. Om dergelijke samenscholingspraktijken tegen te gaan, noemt Menno de Jong het openen van de terrassen als optie.

Terrassen openen

Vanuit de horeca klonk dit geluid als eerste. Meerdere horeca-eigenaren opperden dat het openen van hun terrassen de te grote drukte in parken zou kunnen verhelpen. Menno de Jong snapt en deelt deze gedachtegang. “Je zou kunnen zeggen dat, als er een garantie zou zijn dat het openen van de terrassen zou leiden tot minder samenscholen op bijvoorbeeld het Museumplein en het Vondelpark, dat het dan misschien een heel goed effect heeft. Als de terrassen ook goed gereguleerd zijn qua afstand, dan zou ik er voorstander van zijn. Ik weet niet of die garantie er is.”

De spuigaten uit

Hij benadrukt dat versoepelingen met het oog op de cijfers echter niet direct aan te raden zijn, maar met het oog op de samenleving wel. “Je kijkt ook naar de samenleving. Dan is er wel reden voor meer versoepelingen. Het is altijd een afwegingen tussen risico’s. Het is wel iets waar we heel goed naar moeten kijken dat het niet de spuigaten uit gaat lopen”, aldus de viroloog.

Met het mooie weer komen hooikoortsklachten weer opzetten. Zó herken je het verschil tussen hooikoorts en corona:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Metronieuws. AT5. Beeld: Getty

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Peter Heerschop ontroert met eerbetoon aan overleden vriend en moeder

Het was een bewogen week voor Peter Heerschop. Op dezelfde dag verloor hij zijn goede vriend en collega Jeroen van Merwijk, en overleed ook zijn moeder. In De week van Peter op radio 538 brengt de cabaretier daarom een eerbetoon aan beide dierbaren, wat voor heel wat emoties zorgt in de radiostudio.

In de Radio 538 Ochtendshow schuift Peter Heerschop iedere vrijdag aan, om met een column het nieuws van de week te bespreken. De ene keer gaat dit gepaard met een lach, de andere keer met een traan.

Advertentie

Groot verlies

Jeroen van Merwijk overleed woensdag aan de gevolgen van darmkanker. Een groot verlies voor Nederland en voor Peter Heerschop, die goed bevriend was met de cabaretier. Maar op de dag dat hij te horen kreeg dat Jeroen overleden was, belde zijn zus. Ze had verdrietig nieuws. Wat bleek? Hun moeder was ook overleden.

Emotioneel eerbetoon

Vrijdag staat Peter Heerschop dan ook stil bij deze emotionele week. In zijn column brengt hij ditmaal geen grappen en grollen ten gehore, maar een emotioneel eerbetoon aan zijn overleden vriend en moeder. “Daar zit ze, mijn moeder. Ze is dood. Ik kijk naar haar. Ik maak een diepe buiging. En het lijkt alsof ze zegt: zie je, als je lief bent, dan buigen de mensen voor je. ’s Nachts rijdt mijn vrouw me terug naar huis. En in mijn hoofd zingt Jeroen”, klinkt een stukje van de column van Peter Heerschop.

Je kunt het hele eerbetoon van Peter bij Radio 538 hieronder bekijken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: 538. Beeld: Brunopress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Marc-Marie Huijbregts: "Als ik morgen doodga is dat prima"

Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius geven in hun gezamenlijke podcast hun ongezouten mening over de meest uiteenlopende zaken. In de recentste aflevering bespreken ze ouder worden, en daar heeft Marc-Marie een bijzondere kijk op.

De theatermakers en schrijvers verwonderen zich over alledaagse dingen, en die verwonderingen bespreken ze in hun podcast. De titel is dan ook simpelweg ‘Marc-Marie & Aaf Vinden Iets’.

Advertentie

Ouder worden

Eerder bespraken Marc-Marie en Aaf al andere spraakmakende onderwerpen, waaronder ‘Mediums’, ‘Beleg’, en ‘Logeren’, maar ditmaal vindt het tweetal van alles over ouder worden. Je ontkomt er niet aan, dat staat als een huis boven water. Marc-Marie stelt dat hij met zijn 56 jaar niet meer jong kan sterven. “Die gedachte had ik toen ik 55 werd. Vroeg sterven, dat kan niet meer.”

Vroeg doodgaan

“Als je op je 25e doodgaat, dan ben je jong gestorven”, meent hij. “Maar op je 56e is dat anders. Dan vindt men waarschijnlijk wel dat je te vroeg bent doodgaan, maar het is niet dat je piepjong bent, je hebt wel dingen in je leven kunnen doen”, aldus Marc-Marie Huijbregts. “Ik kan nu dus niet meer jong doodgaan. Dus alles wat ik er nu bij krijg is prima en als ik morgen doodga is dat ook prima.”

Overlijdensadvertentie

Het is wat luguber, maar de theatermaker weet zelfs al hoe zijn overlijdensadvertentie eruit zou moeten komen te zien. “Want ja, die zou ik toch wel graag willen.” Hij hoeft geen foto of een gedicht, maar een korte tekst is voldoende, vertelt Marc-Marie. “Gewoon heel simpel in de krant ‘Marc-Marie is dood’ zou ik mooi vinden.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Shownieuws. Beeld: Brunopress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien