Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Beautiful Boston

Mrs. Jack
Aan het eind van de negentiende eeuw begon de eigenzinnige Bostonse socialité Isabella Stewart Gardner met het verzamelen van kunst. Geen stukje muur of tafel van het museum bleef onbenut en de collectie bevat werken van grootheden als Titiaan, Rembrandt en Matisse. Leuk: alle Isabella’s mogen gratis naar binnen! www.gardnermuseum.org

Marta’s Wijngaard en Nantucket
Het geliefde Martha’ Vineyard is een idyllisch stukje wereld met prachtig natuurschoon, lieftallige dorpjes zoals Edgartown en nauwelijks billboards en neonlichten. Nantucket Village is een plaatje: schitterende historische gebouwen en met kinderkopjes geplaveide straten. Tip: huur een fiets en ontdek de brede stranden, witte zandduinen en eenzame vuurtorens.

Advertentie

Freedom Trail
Een leuke manier om je in Boston snel te oriënteren is door de Freedom Trail te volgen. Deze vier kilometer lange roodgeplaveide route komt langs zestien historische plekken. Niet zo’n wandelaar? Dan neem je de metro, de toeristische trolleybus of de watertaxi. In Little Italy vind je de lekkerste cannoli (zoete deegrolletjes gevuld met ricotta),  pizza’s en pasta’s van de stad.

Doen!
Boston Public Garden: maak een rondje op een zwanenboot in het meer van dit stadspark.
Newburry Street: de plek waar de chique Bostonians shoppen.
Fenway Park: bemachtig een kaartje voor een honkbalwedstrijd van de Red Sox. Vergeet niet een hotdog te eten! www.redsox.mlb.com
The Barking Crab: een leuk eettentje aan de haven. www.barkingcrab.com
Museum of Fine Arts: een van de mooiste musea van Amerika. Je entreekaartje is twee dagen geldig en op woensdagavond is het museum gratis toegankelijk. www.mfa.org

Harvard
Op de andere oever van de Charles River ligt het mooie plaatsje Cambridge, thuishaven van de elite-universiteit Harvard. Natuurlijk kun je niet naar huis zonder zo’n typisch Amerikaanse Harvard-sweater die hier overal te koop zijn.

The Cape en de walvissen
Het schiereiland Cape Cod strekt zich uit over 64 kilometer en is uitgegroeid tot een geliefd Amerikaans vakantieoord. In het uiterste noorden ligt de levendige en artistieke stad Provincetown. ‘P-town’ is een mooi startpunt voor een walvistocht.

Newport Mansions
Aan het begin van de twintigste eeuw groeide het kustplaatsje Newport uit tot het favoriete vakantieoord van de very rich and famous. Tegenwoordig zijn sommige Newport Mansions geopend ter bezichtiging. www.gonewport.com. Maak een wandeling langs de kliffen van Newport: www.cliffwalk.com

Dorp in de stad
In het schilderachtige stadsdeel Beacon Hill lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Langs de heuvelachtige klinkerweggetjes staan de prachtigste negentiende-eeuwse herenhuizen met gietijzeren hekjes en trapleuningen.

Libelle reisaanbieding
In samenwerking met Arke heeft Libelle een rondreis samengesteld. Begin met een citybreak in Boston en ontdek vervolgens de prachtige omgeving!

De rondreis
Dag 1 – Reisdag; Amsterdam naar Boston
Dag 2 en 3 – Ontdek Boston; Hotel Midtown is centraal gelegen en is de perfecte uitvalbasis om de prachtige stad te gaan verkennen.
Dag 4 – Rockport; met de huurauto gaat de reis noordwaarts. Bezoek Salem en overnacht in Rockport, in het Emerson Inn by the sea.
Dag 5 en 6 – Newport; schaar je tussen de rijken der aarde aan de kust bij Newport. Maak hier een prachtige cliffwalk.
Dag 7 en 8 –  Cape Cod; het oostelijke schiereiland in Massachusetts heeft prachtige zandstranden en leuke haventjes
Dag 9 en 10 – Boston & reisdag; breng onderweg naar Boston nog een bezoek aan
Plymounth Rock. Aan het einde dag begint u aan de terugreis met KLM naar Amsterdam.

Inclusief
– Rechtstreeks retourvlucht Amsterdam – Boston met KLM/North West
– Luchthavenbelasting (€ 75,-) en brandstofheffing (€ 216,-)
– 3 nachten verblijf in hotel Midtown o.b.v. logies
– 1 nacht verblijf in Emerson Inn by the Sea in Rockport o.b.v. logies
– 2 nachten Newport o.b.v. logies
– 2 nachten Cape Cod o.b.v. logies
– Alle lokale belastingen
– Travelkit met uitgebreid informatiepakket incl. wegenkaart en Nederlandstalig Libelle routeboek (indien uiterlijk zes weken voor vertrek geboekt)

Exclusief
– Autohuur Alamo vanaf dag 4 t/m dag 9 (6 dagen)
– Brandstoftoeslag
– Eventuele klassentoeslagen
– Vliegtax (€ 45,- per persoon)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
– Entrees en eventuele parkeergelden

Prijs en periode
Reissom per persoon o.b.v. 2 persoonskamer:
28 april t/m 12 juni:   €1.249,-
13 juni t/m 17 oktober: €1.429,-
In periode 17 juni t/m 28 augustus: toeslag KLM o.b.v. V-klasse: € 307,-  

Autohuur is gebaseerd op een tweedeurs auto inclusief ongelimiteerde mijlen, CDW (afkoop eigen risico), EP (aanvullende aansprakelijkheidsverzekering), lokale toeslagen, lokale belastingen en luchthaven toeslagen.

01.4-14.07 + 21.8-31.10
Economy tweedeurs:  € 23,- per auto per dag  (15.7-20.08 : € 26,- per auto per dag)
Economy vierdeurs:   € 26,- per auto per dag  (15.7-20.08 : € 29,- per auto per dag)

Economy: 
– Chevrolet Aveo of gelijkwaardig
– Referentie Europees model: VW Polo
– Automaat met Airco en airbags
Andere categorieën zoals Compact en Intermediate zijn ook mogelijk.
De begindatum van de huurperiode bepaalt de prijs voor de gehele huurperiode.

Informatie en reserveringen
Voor meer informatie over de prijzen en voorwaarden kijk op www.arke.nl/libelle.aspx
U kunt ook bellen met Arke tel.: 0900-88 47 (€ 0,15 p.m.) o.v.v. ‘Libelle Boston- aanbieding’. (Het boekingskantoor brengt € 25,- administratiekosten per boeking in rekening.) De ANVR/SGR-voorwaarden zijn op deze aanbieding van toepassing.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Persconferentie 8 maart: langere avondklok, maar wel versoepelingen rond Pasen

Zowel de avondklok als het negatief reisadvies wordt verlengd, maar hopelijk staan daar rond Pasen wel wat versoepelingen voor tegenover. Dat maken demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge maandagavond bekend in de persconferentie.

“Op basis van die cijfers en alle doorgerekende prognoses zegt het OMT dat het niet verstandig is om nieuwe versoepelingen aan te kondigen vanaf 16 maart. En dat advies volgen we op”, zegt Rutte aan het begin van de persconferentie. Wel volgen een aantal correcties en kleine aanpassingen op de huidige maatregelen.

Advertentie

Wel hopen ze dat er binnenkort meer kan. Als het de komende weken lukt om de zogenoemde R-waarde onder de 1 te houden, ziet demissionair minister De Jonge weer ruimte voor versoepelingen. De belangrijkste punten:

Verlenging maatregelen

Avondklok

Alle maatregelen worden verlengd tot en met 30 maart. Dit geldt ook voor de avondklok. Dat betekent dat de strenge maatregel in ieder geval tot woensdagochtend 31 maart wordt verlengd. Mensen mogen tussen 21.00 uur en 04.30 uur niet zonder geldige reden op straat zijn.

Voor activiteiten die met de verkiezingen te maken hebben, gelden uitzonderingen. De avondklok mag vrije verkiezingen niet in de weg staat”, zegt Rutte. Wie pas tegen 21.00 uur ’s avonds kan stemmen of wil kijken bij het tellen, kan ongehinderd naar huis. De mededeling dat je van het stembureau komt, volstaat die dagen voor de handhaving. Hier mag uiteraard geen misbruik van gemaakt worden.

Negatief reisadvies

Het negatieve reisadvies voor reizen naar het buitenland wordt verlengd tot donderdag 15 april. Mensen wordt dringend afgeraden om zonder noodzakelijke reden op reis te gaan.

Buitenterrassen

Virologen hebben afgelopen weekend aangegeven dat geopende terrassen kan voorkomen dat grote groepen ongereguleerd samenkomen in parken. Toch heeft het kabinet besloten dat de buitenterrassen van horeca voorlopig nog dichtblijven, in ieder geval tot en met 31 maart.

Kleine versoepelingen

Zwemles kinderen

Vanaf dinsdag 16 maart wordt het voor kinderen weer mogelijk om zwemles te krijgen in binnenzwembaden. De reden voor deze versoepeling is dat als er te grote achterstanden ontstaan, het verdrinkingsgevaar in de zomer kan toenemen. Uiteraard blijven de kinderen bij klachten thuis. Kleedkamers zijn open, maar de douches niet.

Buiten sporten

Een andere aanpassing geldt voor buitensporten boven de 27 jaar: vanaf dinsdag 16 maart mogen maximaal vier mensen van 27 jaar en ouder buiten sporten. Daarbij moeten ze wel onderling 1,5 meter afstand houden en het sporten moet plaatsvinden op een sportaccommodatie.

Winkelen

Kleine winkels van oppervlakte 50 vierkante meter verandert er niks. Grotere winkels mogen per 25 vierkante meter één klant ontvangen, maar er geldt wel een maximum van 50 klanten. Wel blijven de timeslots van tien minuten gelden. Winkel alleen en maak minimaal vier uur van tevoren een afspraak.

Komende zomer

“Als alles gaat zoals we nu verwachten, wordt het een mooie zomer”, begint minister Hugo de Jonge. Op 1 juli moet bij iedereen die dat wil, de eerste prik zijn gezet. Wel kan dit alleen als de leveringen meewerken, benadrukt hij. “Als het allemaal meezit, hebben we in de zomer echt van het grootste gedeelte van de maatregelen afscheid genomen.”

‘CoronaCheck-app’

Het kabinet werkt aan een ‘CoronaCheck-app’ die bewijst dat je niet besmettelijk bent. Op die manier hopen ze mensen wat meer vrijheid te geven. Dit geldt voor gevaccineerden, mensen die zich hebben laten testen of mensen die onlangs corona hebben gehad en daardoor immuun zijn. Met dit bewijs kun je dan gewoon weer naar een festival, concert of restaurant. Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zegt dat het kabinet hier druk mee bezig is. Het kabinet hoopt dat het bewijs van niet-besmettelijkheid voor de zomer technisch mogelijk is.

De Jonge benadrukt nogmaals dat niemand zich verplicht moeten voelen zich te laten vaccineren. Een vaccinatieplicht komt er niet.

Vragen over het coronavaccin? Dokter Rutger geeft antwoord:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Rijksoverheid. Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zo geef je jouw keuken een frisse lentelook

Hoewel het de komende dagen weer wat kouder wordt, is de lente toch echt in aantocht. De langere dagen en het heerlijke zonnetje geven de energie om weer lekker in huis aan de slag te gaan. Hét moment dus om je keuken op te frissen met een fijne lentelook.

Geen zorgen: deze klusjes zijn helemaal niet vervelend om te doen.

Advertentie

Organiseer je kastjes met weckpotten

Keukenkastjes of planken in je keuken worden al snel een beetje rommelig en chaotisch. En dat terwijl een georganiseerde en overzichtelijke aanblik juist zó veel voldoening op kan leveren. Weckpotten zijn ideaal om al je pasta, rijst, koffie, thee, suiker, noten, enzovoort in te doen. Bijna alles kan erin!

Je kunt ook variëren met verschillende vormen en groottes om een speels geheel te creëren. Andere glazen potten of bewaardozen werken natuurlijk ook.

Tip: Label de potten voor een overzichtelijk én mooi geheel.

Breng de lentekleuren in je keuken

Theedoeken, pannenlappen en zelfs je kookgerei: ze zijn allemaal beschikbaar in vrolijke en frisse lentekleuren! Zo kun je op een snelle manier de pastelkleuren in huis halen.

Zorg voor haakjes

Door in je keuken op bepaalde plekken haakjes te bevestigen, creëer je meer ruimte. Hieraan kun je theedoeken, tools, kruiden of zelfs pannen ophangen. Scheelt weer ruimte in de keukenkastjes en ziet er ook nog eens heel leuk uit!

Maak ook gebruik van je muur!

Om je keuken fris en vrolijk te maken kun je allerlei leuke dingen aan de muur hangen. Denk ook eens aan persoonlijke dingen: een leuke kindertekening, de menukaart van je favoriete restaurant of een heerlijke quote die jou altijd opvrolijkt… alles mag!

Tip: Met een duidelijk kleurenschema zorg je voor een rustig geheel. Door lichte kleuren uit te kiezen wordt je muur niet te bont.

Laat je kookboeken zien

De lente is een goed moment om je te laten inspireren door de kookkunsten van anderen. Selecteer jouw favoriete kookboeken en geef ze een mooi plekje in de keuken. Je kunt je favoriete kookboek ook een plekje geven op een mooie standaard op het aanrecht, zo gaat de keuken wat meer leven.

Ga voor groen

Niets zegt lente zoals bloeiende plantjes. Ook in de keuken kun je prima wat groen kwijt: op de vensterbank, op het aanrecht, bovenop de kast… genoeg opties!

Tip: Je kunt ook kruidenplantjes neerzetten (of zelf kweken!) dan heb je altijd verse kruiden.

Ben je lekker bezig in de keuken en wil je het aanrecht meteen ook even goed schoonmaken? Wij hebben het perfecte middeltje hiervoor. Bekijk snel de video hieronder.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Culy. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Dít zijn de heftigste uitspraken van Meghan en Harry uit Oprah's interview

In de nacht van zondag op maandag was het lang verwachte Oprah-interview van Meghan en prins Harry te zien in Amerika. Geen enkel onderwerp was off limits en dat zorgde voor heel wat heftige en opvallende uitspraken. 

Wil je het bijzondere gesprek met eigen ogen zien? Dan moet je nog even geduld hebben. In Nederland is het interview pas op dinsdag 9 maart om 20.30 uur op Net5 te zien. België is iets eerder, daar kun je het maandag 8 maart om 21.20 uur al zien op de zender Eén.

Advertentie

Kun je niet wachten? Lees dan snel verder, want wij zetten de opvallendste en heftigste uitspraken voor je op een rij:

Mentale gezondheid

Meghan vertelt dat het tijdens haar zwangerschap van Archie erg slecht ging met haar mentale gezondheid. “Ik schaamde me om het te zeggen tegen Harry omdat hij al te maken heeft gehad met verlies. Maar ik wist dat als ik het niet zou zeggen, ik het zou doen. Ik wilde gewoon niet meer leven”, legt ze uit. Maar hulp zoeken werd vanuit het koningshuis ten zeerste afgeraden. “Ik zei dat ik ergens heen moest voor hulp. Ik zei dat ik me nog nooit zo gevoeld had. Maar ik kreeg te horen dat dat niet kon, dat het niet goed zou zijn voor het instituut.”

Huidskleur Archie

Toen Meghan zwanger was van zoontje Archie zijn er verschillende gesprekken zijn geweest over zijn huidskleur. Volgens de hertogin van Sussex was het koningshuis namelijk bezorgd over hoe donker zijn huidskleur zou worden. “Er werd gesproken over dat hij geen beveiliging zou krijgen en geen titel en er waren zorgen en gesprekken over hoe donker zijn huid zou zijn bij geboorte”, vertelt ze aan Oprah.

Deze gesprekken werden niet met Meghan zelf, maar met Harry gevoerd. In het interview wil Harry niet ingaan op vraag van Oprah over welke koningsleden deze gesprekken met hem voerde. Later zegt Oprah in een reactie op het interview dat Harry alleen heeft gezegd dat zijn grootmoeder Elizabeth en grootvader Philip niet bij deze gesprekken zijn geweest.

Harry’s band met vader Charles

Harry heeft ook een boekje open gedaan over de band met zijn vader, prins Charles. Sinds de eerste gesprekken die Harry en Meghan met hem voerden over een minder zichtbare rol in het koningshuis, begon de band tussen vader en zoon al te verslechteren. “Hij nam de telefoon niet meer op als ik belde, omdat ik het heft in eigen handen nam”, zegt Harry. Inmiddels neemt Charles de telefoon weer op, al is de band nog steeds niet helemaal hersteld.

Kate maakte Meghan aan het huilen

Tijdens de voorbereidingen van haar huwelijk in 2018, heeft Meghan haar schoonzus Kate Middleton nooit aan het huilen gemaakt. Tegen Oprah zegt ze dat juist zíj in tranen was na een meningsverschil met Kate. “Ik zeg dat niet om iemand te kleineren, want de week van de bruiloft was heel heftig en Kate was ergens boos over.”

Ze trouwden drie dagen eerder al in het geheim

Gelukkig deelt het stel ook wat vrolijker nieuws. Zo blijken Harry en Meghan al eerder getrouwd te zijn. De royal wedding vond plaats op 19 mei 2018 in St George’s Chapel, maar officieel hebben ze drie dagen eerder elkaar al het ja-woord gegeven. “Niemand weet dit, maar we belden de aartsbisschop en we zeiden dat dit ding, dit spektakel, voor de wereld zou zijn. Maar we wilden dat onze verbintenis tussen ons zou zijn.” Een intieme ceremonie met z’n drietjes.

Geslacht tweede kindje

Ook verklappen ze of Archie een broertje of een zusje krijgt. Op Valentijnsdag maakten Meghan en Harry bekend dat ze in verwachting zijn van hun tweede kindje. “We kunnen bevestigen dat Archie een grote broer wordt”, vertelde een woordvoerder van het stel destijds aan de BBC.Wat het geslacht van het tweede kindje is, was nog niet bekend. Maar daar brengt Meghan zondagavond verandering in. Zonder teveel poespas vertelt Meghan dat Archie een zusje krijgt!

Meghan Markle kijkt haar zwangerschapslooks af van dít stijlicoon:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: CBS. Beeld: Brunopress

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: déze BN'ers vieren Internationale Vrouwendag

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie van Libelle gaat scrollend de dag door en zet de leukste social media-kiekjes van bekend Nederland voor je op een rij. Met vandaag: een ode aan Internationale Vrouwendag door verschillende bekende Nederlanders.

Advertentie

Kirsten Schilder

De columniste deelt ter ere van vandaag een lief kiekje met haar moeder en dochter op haar trouwdag. Ze brengt niet alleen een ode aan haar familie, ook haar vrouwelijke volgers krijgen een complimentje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kirsten Schilder (@kirsten_schilder)

Fred van Leer

De stylist deelt een foto van zijn allergrootste, jongste vriendin Pleun. Het meisje heeft een rijke toekomst voor de boeg: volgens Fred mag ze namelijk ballerina, vuilnisvrouw of minister-president worden. Het feit dat dit niet in ieder land kan, is precies de reden waarom Fred deze foto op Instagram heeft gezet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fred van Leer (@fredvanleer)

Angela Groothuizen

Er is nog genoeg te doen, vindt ook Angela Groothuizen. De to-do list die ze op haar Instagram deelt, wordt vol lof ontvangen door haar volgers.

Tanja Jess

De positie van vrouwen in de wereld is hét onderwerp van deze dag. Ook in Nederland is er nog werk aan de winkel, vindt Tanja Jess. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid vrouwenhaat en seksisme die onze vrouwelijke politici ontvangen. Vandaar dat Tanja deze post online heeft gezet, met een toepasselijk tegeltje in haar hand.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tanja Jess (@tanjajess)

 

Anna Nooshin

De influencer deelt vandaag geen foto met haar zus Aida of haar moeder, maar met haar nichtje Sumi.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anna Nooshin (@annanooshin)

Chantal Janzen

Een gewaagde, emotionele post van Chantal Janzen mag niet missen in dit lijstje. Haar korte maar krachtige ode aan de vrouw sluit ze af met een lieve groet aan Bibian Mentel.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Instagram. Beeld:

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien