Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

De Libelle Zomerhotspots

Verborgen paradijsje
Er zijn van die verborgen paradijsjes die je moeten worden ingefluisterd. Het Eiland in het Weiland is zo’n plek. De brasserie – die verstopt ligt op een eilandje tussen frisgroene weilanden – is te bereiken via een drijvende brug. ‘s Zomers strijk je neer op het terras aan het water, in de winter voor de knetterende houtkachel.

Plazand (ook voor kinderen!)
Hé, ga je mee naar Zandvoort aan de zee? Wel als we een bezoekje brengen aan de nieuwste aanwinst op het strand: Plazand. Dat de kids hier ook welkom zijn is te zien op de kaart, want tussen de kreeftensoep en caprese staat ook een ongecompliceerd boterhammetje hagelslag. En er is een speciale kinderhoek.

Advertentie

Noordwijkse nieuwkomer: Strandclub WitSand
Deze nieuwkomer op het strand van Noordwijk is goed voor instant vakantiegevoel: vuurtoren op de achtergrond, voeten in het zachte zand, de muziek vermengd met geroezemoes op het strand en de menukaart is gevuld met lekkers.

Watertanden

De een meert aan met zijn glanzende Riva, de ander komt op een gammele fiets. Aan de Oude Rijn in Leiden is een oude droogloods omgetoverd tot culinair paradijs Woods, met restaurant, brasserie en prijswinnend kadeterras. Terwijl roeiers puffend door het water ploegen, kan er onder een parasol van verfijnde hapjes worden geproefd.

Fabbrica
Ah, la bella Italia. Wij zijn er dol op. Fabbrica ook. Bezoekers eten er authentieke primi’s en pasta’s. En – naturalmente – pizza’s uit een houtoven bekleed met mozaïeksteentjes. Het designinterieur is fris en fruitig en de zachtblauwe tweezitters zitten heerlijk. Enne, buiten eten kan ook, want er is een ruim terras aan de kleine binnenhaven.

Theetuin mét bootjes

Waterland verken je natuurlijk per boot. De sloep is te huur bij Theetuin Overleek. Maar voor het te water gaan, kun je aan de oever genieten van huisgemaakte taarten, mini-sandwiches, scones en quiches. Uitbuiken kan tijdens het geruisloos varen door de schitterende natuur en passeren van oer-Hollandse dorpen.

De skyline van ijsselstein
Hoewel de verleiding groot is om in de jachthaven een bootje te huren en te water te gaan, weersta je die met gemak op het terras van Restaurant Marnemoende. Romige cappuccino aan de lippen, zon op het gezicht en dobberende bootjes tegen de skyline van IJsselstein op het netvlies. ’t Pakhuus
Al meer dan veertig jaar huist restaurant ’t Pakhuus in een oud Texels pakhuis. De oude dame onderging een facelift en voilà, zo goed als nieuw! Neem plaats in de serre met uitzicht op de haven en bestel een superverse Noordzeevis. Geen visliefhebber? Mals Texels lamsvlees is een prima tweede keuze.

Texelse uitwaaitocht
Je hebt werkpaarden en  luxepaarden. De laatste soort laat een vermoeiende strandwandeling voor wat die is en laat zich comfortabel vervoeren met de boerenwagen. Een heerlijke uitwaaitocht door de branding, de duinen en het dorp. Reserveren noodzakelijk.

Mee met de Oesterman
Zilt en supervers. Wie oesters het liefst zo eet, kan op stap met de Tesselse oesterman. Hij maakt een tocht langs de Waddenkant waar de oesters voor het oprapen liggen. Onderweg vertelt de oesterman sappige verhalen. Tijd om te proeven is er ook. En om te proosten. Met een glas bubbels natuurlijk, want zeevruchten moeten zwemmen.

Met après-sail
Vier de zomer met uitzicht over de Wijde Blik en lounge erop los bij Ottenhome aan de Loosdrechtse Plassen. Begint het water te lonken? Huur een sloepje, kano of zeilboot en verken de plas en de Vecht. Bij terugkeer uitgebreid après-sailen op het terras.

Sail Today
Een polderhotspot aan de oevers van het IJmeer. Bij beachclub en catamaranzeilschool Sail Today kiezen zeilers het ruime sop terwijl zonaanbidders hoog en droog aan wal blijven met een verfrissend drankje in de aanslag. Geen zin om het paradijs te verlaten? Boek de enige beachlodge op het Muiderzand en zie de zon in de Zuiderzee zakken. IJmeerdijk 18, Almere, www.sail-today.nl. Voor de beachlodge zie www.marinamuiderzand.nl.

Varen voor Pampus
Ga voor pampus. Letterlijk. Een half uur varen uit de kust van Muiden ligt het Unesco-monument forteneiland Pampus, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Maak een overtocht met de veerboot, dwaal over het eiland en door de gangen, neem een plons in het water en sluit in stijl af met een lunch op het terras aan het IJmeer.

Beachclub in de polder
Gloednieuw in de polder: Kaap Flevo. Een bezoek aan deze beachclub aan het Flevomeer is een mini­strand­vakantie in eigen land met alle goede dingen van het zomerse leven: zon, zand, bubbels en Zumba on the Beach.

Strand & haventje
Het terras van Badmeester Keimpe ligt aan een haventje en een zandstrand en kijkt uit over het Friese Slotermeer. Combineer een dagje strand of zeilen met een lunch aan het water en bestel in ieder geval de paling. Die is huisgerookt. Aan de verkeerde kant van het meer? Geen nood. Een Deense visserskotter doet diens als watertaxi.

Buitenaards mooi
In het Haarlemmermeerse bos ligt een futuristisch paviljoen dat in 2002 werd opgetrokken voor de Floriade. Anno nu is het restaurant Vork & Mes en wordt er gewerkt met streekproducten, seizoensgroenten en lekkers uit eigen tuin. Het terras aan het water is buitenaards mooi.

Supper & sounds
Vergeet de grachten en het IJ. Zomer 2011 is de Nieuwe Meer hét water van Amsterdam. Op het maritiem-chique terras van Het Bosch kijk je uit over het varende volk. En zodra de zon in het meer is gezakt, gaan de voetjes van de vloer tijdens Supper & Sound.

Eerlijk delen (met vlinders en libellen)
In het zalige Súdwest Fryslân ligt de perfecte plek voor waterratten en lekkerbekken. Kootje bij de Brug is een kano- en roeibootverhuur annex theetuin aan het water. Tussen de brug en de schuur gaan zitjes verstopt tussen al wat groeit en bloeit. Die zomerse schoonheid moet je helaas wel delen.

Zonnige zeeuwse stranden
De zonnige Zeeuwse stranden zijn breed en stil, met her en der een relaxte strandtent. Beachclub Bluv! is zo’n Zeeuws pareltje: vriendelijke bediening en een wekelijks wisselend menu. Overdag huur je er een strandbedje, ’s avonds geniet je na de dis van het kleurenspektakel aan de hemel, die van knaloranje overgaat in dieppaars.

Niet missen
De beste strandtent van 2010, Bries, laten we ook in 2011 niet links liggen. ’s Ochtends op het terras loom ontwaken met een kop muntthee, gevolgd door een frisse duik in de golven. ’s Avonds opwarmen met een overheerlijke maaltijd en een Kiss of Fire, koffie met Cointreau en Tia Maria. Ook niet mis: woensdag Fishmarket, zondag steakdag, piano-avonden, massagesessies op het strand en yogaklasjes in het zand.

Wereldse plek
Loungebanken, mooi gedekte tafels, jazzy sounds en strandstoelen langs de kade maken Nevy tot zinderende zomerhotspot. Qua uitzicht (over het IJ) is Nevy onmiskenbaar Amsterdams. Qua kaart (Franse Bouillabaisse, Marokkaanse vis-taijne en Japanse sushi) is Nevy uitgesproken werelds.

Toeren in een roze sloep
Met de Kralingse Plas voor de deur en een oud-Hollandse molen in de achtertuin, ben je de ruige, stadse aard van Rotterdam zo vergeten. Geniet van zon, bubbels en waterzicht op het terras van De Tuin, of stap in de knalroze sloep en maak een toer over de plas.

Kom maar met de boot
West best, zelfs in Noord-Holland. Aan de oevers van Vrouwentroost, het surfeiland bij de watertoren van Aalsmeer, ligt een prachtig paviljoen met loungeterras en uitzicht over de Westeinder. Kom je met een eigen boot, leg dan aan op de steiger en volg het schelpenpad naar het restaurant.

Wil jij naar één van deze hotspots? Download dan alle Libelle Zomerhotspots aanbiedingen! In Libelle 29 vind je nog meer zomerhotspots!

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Naar déze sterrenbeelden kun je het beste luisteren voor goed advies

Je hebt vast wel eens in een situatie gezeten dat je een vriend of vriendin om advies vroeg. Waarschijnlijk is het je ook opgevallen dat die ene vriendin altijd met goedbedoeld advies komt, dat je uiteindelijk toch niet echt uitvoert. Terwijl die andere vriend(in) wél vaak de juiste snaar weet te raken.

Grote kans dat die persoon één van deze sterrenbeelden is.

Advertentie

Stier

De stier heeft een goed gevoel voor persoonlijke relaties en houdt altijd rekening met verschillende perspectieven bij het vormen van een mening. De stier wordt gezien als een zeer reflecterend sterrenbeeld met een hoge emotionele intelligentie. Dat zorgt ervoor dat zij vaak nuttig advies geeft.

Leeuw

Een leeuw zet sowieso al graag de toon en wijst anderen maar al te graag in de goede richting. Als een leeuw érgens goed in is, dan is het wel iemand anders uit zijn comfortzone halen, zeker als het gaat om werkgerelateerde vragen. Daarnaast kan zit de leeuw er niet snel naast met haar mening. De leeuw kan je waardevol advies geven dat soms de rest van je leven meeneemt.

Boogschutter

Als de boogschutter ergens goed in is, dan is het wel in luisteren. Zowel in hun vriendenkring, als voor hun partner staan ze ijzersterk dankzij hun goede mensenkennis. Daardoor weten ze ook altijd goed advies te geven. De boogschutter kan de ander goed inschatten, waardoor ze goed weet in welke richting ze het advies kan geven. Vooral bij relatiekwesties kun je altijd vertrouwen op het advies van de boogschutter.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Freundin. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Voorlopig geen vakantie in het buitenland: negatief reisadvies verlengd

Begon jij stiekem ook al te dromen van een vakantie in het buitenland en was je misschien al wat plannen voor de eventuele bestemming aan het maken? Helaas: een vakantie zit er voorlopig niet in. Het negatieve reisadvies is namelijk verlengd tot 15 april. 

Het advies gold in principe tot 31 maart.

Advertentie

Negatief reisadvies

Vooralsnog geldt: ga niet naar het buitenland, tenzij het strikt noodzakelijk is. Hoewel deze maatregel was ingesteld tot 31 maart, zal het demissionaire kabinet het zeer waarschijnlijk verlengen naar 15 april. Dit werd geschreven door de Telegraaf en bronnen in Den Haag bevestigen dit nieuws.

Dit betekent dus ook dat het definitieve besluit nog niet genomen is, maar ingewijden zeggen dat dit een formaliteit is. Op maandagavond maken Rutte en De Jonge het nieuws waarschijnlijk bekend tijdens de persconferentie over de coronamaatregelen. Die persconferentie is een week vervroegd vanwege de verkiezingen op 15, 16 en 17 maart.

Zwemles

De verlenging van het negatieve reisadvies is overigens niet het enige wat Rutte en De Jonge morgen zullen aankondigen. Er is gelukkig ook beter nieuws: kinderen kunnen vanaf half maart weer zwemles krijgen in binnenbaden.

Gisteren werd al duidelijk dat het er geen grote versoepelingen zullen komen. Wel worden er voorbereidingen getroffen om de maatregelen over drie weken iets te versoepelen. Hiervoor moeten de besmettingscijfers wel eerst flink dalen. Als dat eenmaal gebeurt, kan het zelfs zijn dat de terrassen weer open kunnen en dat er weer fysiek onderwijs gegeven kan worden op hbo’s en universiteiten.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: NOS. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Boswachters maken zich zorgen om broedseizoen: 'Dieren kunnen geen kant op'

Door corona gaan een hoop mensen wekelijks de hort op, en dan het liefst naar mooie plekjes in de natuur. Geef ze eens ongelijk, want veel andere opties zijn er niet. Maar boswachters maken zich zorgen om het broedseizoen van de dieren vanwege de drukte in de natuur. 

Advertentie

Kraamkamer van Moeder Natuur

Om de recreanten duidelijk te maken dat ze een beetje rustig aan moeten doen, hebben boswachters spandoeken opgehangen met de tekst: Welkom in de kraamkamer van Moeder Natuur. Maart is namelijk hét broedmoment van de dieren. De dieren zoeken plekken om zich te nestelen, te broeden en te baren. Maar door de drukte kan het zijn dat bijvoorbeeld vogels hier geen rustig plekje voor kunnen vinden. Als zij steeds moeten vluchten, dan komen de eitjes niet uit.

Maar ook planten en bomen vormen nu nieuwe knoppen en lopen weer uit. Er zijn wandelaars en fietsers die dwars door natuurgebieden trekken, en dat kan juist in deze periode extra veel schade aanrichten. Een hoop mensen willen zich wel aan de regels houden, maar in de praktijk gaat dat toch net even anders. Zo lopen er honden los waar dit niet mag, of wordt er heel veel afval achtergelaten in de natuur. En dat is schadelijk, legt boswachter bij Staatsbosbeheer Corien Koreman uit.

Hoogzwangere reeën

Dieren verschuilen zich overdag in het bos, maar als je als wandelaar buiten de wegen en paden gaat, verstoor je de rust van de dieren. Als voorbeeld neemt Corien hoogzwangere reeën die op het punt staan kalfjes te krijgen, of vogels die hun nestje op de grond bouwen. “Iedere keer als zij verstoord raken en moeten vluchten, verstoort hun ritme om een nestje et bouwen en eitjes te broeden. Dan komen die eitjes niet meer uit.”

Respect voor de natuur

Overigens wil Corien benadrukken dat ze mensen niet wil verbieden om naar de natuur te gaan, “maar houd je wel aan de regels”. Ze legt uit dat de regels vooral overtreden worden door mensen die normaal gesproken niet zo snel de natuur in gaan. “Als je je aan de regels houdt, dus op de paden blijven, geen afval achterlaten, je hond niet los laten lopen waar dat niet mag, dan ben je uiteraard welkom, dan kan het geen kwaad.” Goed om te weten: het broedseizoen is op 15 juli afgelopen.

Boswachter Hanne: “In de buurt van het Gooi? Ga wandelen op de Bantam”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: RTL Nieuws. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Bizar: vrouw ontdekt heel appartement achter badkamerspiegel

Wat extra ruimte in ons huis kunnen we natuurlijk allemaal wel gebruiken, maar wat zou je doen als je er plotseling achterkomt dat er een heel appartement achter de badkamerspiegel te vinden is? De 26-jarige Samantha Hartsoe deed deze bijzondere ontdekking in haar badkamer én deelde alles op Tiktok. 

Advertentie

New York

Samantha woont met haar huisgenoten in een appartement in New York. Ze vonden het al langere tijd vreemd dat het steeds zo ontzettend koud was in de badkamer, ondanks dat er geen koude lucht uit de roosters kwam. In het eerste Tiktok-filmpje laat ze zien dat er een briesje in de badkamer staat: haar haar beweegt door deze koude ‘tocht’.

@samanthartsoeseriously never would I have expected to find this… and I documented all of it #mystery #fyp #nyc #secret #foryou #apartment #storytime♬ Mysterious – Andreas Scherren

Badkamerspiegel

Ze gaat verder op onderzoek uit en komt erachter dat die koude lucht vanachter de badkamerspiegel komt. Als ze deze een beetje verschuift, ziet ze dat de spiegel niet helemaal vastzit. Ze vraagt haar huisgenoten te helpen om de spiegel van de muur af te halen, om zo beter te kunnen zien wat erachter zit. En dan staan de drie huisgenoten voor een bizarre ontdekking: er zit een behoorlijk gat achter de spiegel. En dat niet alleen: verderop is een andere kamer te zien.

@samanthartsoeHOW IS THIS IN MY BATHROOM WALL #mystery #nyc #apartment #secret #storytime #fyp♬ Mysterious – Andreas Scherren

Horrorfilm

Het is het perfecte scenario voor een horrorfilm. En ondanks dat Samantha geen idee heeft wat er in deze andere kamer zit, en of er misschien wel iemand woont, gaat ze op verder onderzoek uit. Gewapend met een mondmasker, een zaklamp op haar hoofd én een hamer, wurmt ze zich door het gat. Ze ziet al snel dat er teken van leven is en loopt verder. Zo komt ze erachter dat ze in een compleet ander appartement staat.

Tocht

Het raam in dit appartement stond open, wat de kou in hun badkamer dan ook verklaard. Uiteindelijk verlaat ze het appartement door de voordeur, waarna ze op een heel andere plek in het appartementencomplex uitkomt. In de laatste video laat ze weten dat haar huisbaas morgen een telefoontje kan verwachten.

@samanthartsoeTRULY a new meaning to a “hole in the wall” #mystery #nyc #apartment #secret #storytime #fyp #foryou♬ Oh No – Kreepa

@samanthartsoecrawled through a wall for this mystery so enjoy the finale 🕵🏻♀️ #mystery #nyc #apartment #secret #storytime #storytime #fyp #foryou♬ Mysterious – Andreas Scherren

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Tiktok. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien