Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Droomreis: Puur Patagonië

Eropuit in de wilde natuur
Denk aan Zuid-Amerika, zoom in op Chili en Argentinië en zie sneeuw, ijsrotsen, bergen, gletsjers en helderblauw water. Geen subtropische temperaturen en stranden, maar wilde natuur. Onvoorstelbaar? U kunt het zelf ontdekken door er met een camper vanuit Buenos Aires op uit te trekken.

Voorpret
Tips om u nog meer op de reis te verheugen:
? Historias Mínimas – Een speelfilm die gedeeltelijk in Patagonië speelt.
? In Patagonië, Bruce Chatwin € 18,50 – Reis bij dit boek in gedachten met de schrijver mee door Patagonië.
? Patagonia, Hubert Stadler en Michael Allhoff € 42,99 – Met dit boek vol prachtige platen is wegdromen wel heel makkelijk. 

Advertentie

Het geluid van afbrekend ijs
Nergens ter wereld zijn zo veel gletsjers bij elkaar te vinden als in Nationaal Park Los Glaciares. Het Argentijnse park telt ongeveer vijftig gletsjers en u kunt er eindeloos wandelen langs meren en besneeuwde bergtoppen. Hoogtepunt is de Perito Morenogletsjer, een van de meest imposante gletsjers ter wereld. Deze eindigt in een fjord waar het ijs wel zestig meter dik is. Iedere dag schuift het ijs ongeveer een meter verder het Lago Argentino in. Indrukwekkend om te zien hoe de grote ijsblokken afbreken en met enorm veel kabaal in het meer terechtkomen.

Wilde dieren spotten
Puerto Madryn is een stad in het zuiden van Argentinië en ligt net als Buenos Aires aan de Atlantische kust. Het ligt aan de Golfo Nuevo, een wijde baai, en belangrijker: het is het vertrekpunt naar de mooiste plek in het zuiden van Argentinië, het schiereiland Valdés. Het eiland staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en alleen al de wilde dieren die op en rond het eiland leven, maken de plek de moeite waard. Zeeleeuwen, walvissen, pinguïns en zeeolifanten komt u zeker tegen.

Patagonië is perfect voor de sportliefhebber
De natuur in Patagonië is adembenemend en daarom is het ook niet gek dat er mooie water- en wintersportgebieden te vinden zijn. Het Nationaal Park Nahuel Huepi, dat in de uitlopers van het Andesgebergte in Argentinië ligt, staat bekend als het ‘Lake District’. Er zijn ongelofelijk veel uitgestrekte meren te vinden waar u een boottocht op kunt maken en tussen de diepblauwe meren liggen woeste rotsen, naaldwouden en witte vulkaantoppen. Dé plek voor een mountainbiketocht of om paard te rijden. En in de winter kan er natuurlijk geskied worden! Als u van plan bent om naar Nahuel Huepi te gaan, bezoek dan in ieder geval het stadje Bariloche. Het skioord is makkelijk te bereiken en heeft een Europese uitstraling met veel winkels en restaurantjes.

Natuurschatten verdienen het om beschermd te worden
Niet alleen de Argentijnen, maar ook de Chilenen vinden het belangrijk dat hun natuurschatten bewaard blijven. Wat Los Glaciares in Argentinië is, is het Nationaal Park Torres del Paine in Chili. Het ligt in het zuiden van Patagonië en met bergen, bossen, valleien, meren, rivieren en natuurlijk gletsjers is het park een echte parel. De diversiteit aan landschappen is ideaal voor een mooie wandeltocht, maar ook een goed leefgebied voor verschillende dieren. Grote kans dat u in het park poema’s, flamingo’s of stinkdieren tegenkomt.

Libelle Droomreis!
Vanaf €2349,- p.p.
Samen met Travelhome heeft Libelle een fantastische trip naar Patagonië samengesteld: toer 22 of 28 dagen door
de wilde natuur met een camper.

Inbegrepen
? Vlucht met Air France van Amsterdam naar Buenos Aires in de T-klasse
? Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
? 20 of 26 dagen camperhuur met Ruta Sur Type Motorhome Compact 4 (Voor het rijden door Chili en Uruguay wordt een toeslag berekend.)
? Verzekering met € 1950,- eigen risico per gebeurtenis
? 250 km per huurdag (5000 km of 6500 km in totaal)
? Campinggids
? 24-uur telefonische service
? Tracking security
? 1 extra bestuurder

Niet inbegrepen
? Eventuele verhogingen in brandstoftoeslagen of luchthavenbelasting
? Eventuele toeslag voor de vlucht als er in een duurdere klasse geboekt dient te worden
? Kosten ter plaatse zoals benzine en kampeerplaatsen
? Bij vertrek op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag een toeslag van € 45,- per boeking
? Reserveringskosten € 37,50 per boeking
? Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
? Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
? Routekaart € 10,-
? Extra gereden km: € 0,25 per km (indien er meer wordt gereden dan de 5000 of 6500 km die inclusief zijn)
? Eventuele transferkosten

Alles is extra te huur
Van een reserveband tot een babystoeltje: er zijn allerlei extra’s te huur. Kijk voor de volledige lijst op www.travelhome.nl.

Prijs en periode
De reis is te boeken tot 28 februari 2011. Vanaf € 2349,- p.p. Kijk voor meer informatie op www.travelhome.nl/camper-reis/prachtig-patagonie.

Uit het blad

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien