Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Een dagje sauna en wellness: pure ontspanning of letterlijk en figuurlijk ‘met de billen bloot’?

Libelle.nl heeft samen met wellnesresort de Veluwse Bron, onderzocht hoe het ideale saunabezoek er uitziet, en wat de bezoeker ervan weerhoudt om ook eens een dagje sauna en wellness te boeken.

Liefst samen
Niet elk wellnessresort komt zomaar in aanmerking. De helft van de ondervraagde vrouwen zoekt van tevoren uit – meestal op internet – welke faciliteiten er aanwezig zijn. Dat het wellnessresort dichtbij huis is, is van minder belang. En dan moet er natuurlijk nog gezelschap gevonden om mee te gaan, want vier op de vijf vrouwen gaat niet naar een wellnessresort zonder vriend of vriendin of de partner.

Advertentie

De voorbereiding
Vier op de vijf vrouwen ontharen zich van tevoren, omdat ze dit verzorgder en hygiënischer vinden. Eén op de vijf vrouwen zorgt ervoor dat ze geen make-up op heeft en een enkeling lakt zelfs haar teennagels.

Slechts 1% van de ondervraagde vrouwen maakt zich vlak voor het bezoek zorgen over haar figuur. Dat is ook helemaal niet nodig, want de meeste bezoekers letten helemaal niet op het figuur van anderen. En als ze dat wel doen, is dat lang niet altijd om het eigen figuur met anderen te vergelijken.

Onbekend maakt onbemind
Niet alle vrouwen ervaren een dagje sauna en wellness als pure ontspanning. 14% van de bezoekers van Libelle.nl die de enquete hebben ingevuld, gaat nooit naar de sauna. En onbekend maakt onbemind. De helft van hen voelt zich niet op haar gemak zonder kleren en wil liever niet door anderen bekeken worden.

Van de 14% die nooit naar de sauna gaat weet 40% niet wat ze van saunabezoek kunnen verwachten. Toch zijn veel vrouwen best benieuwd naar hoe het is in een wellnessresort. Of het er echt zo ontspannend en relaxed is als men zegt. En hoe de sfeer is. Als zij toch de stap zouden nemen dan zou ongeveer de helft het liefst een partner meenemen. Een kwart gaat liever samen met vriendinnen.

Een badkledingdag zou ongeveer de helft over de streep trekken. Een kwart zou een bezoek overwegen op een vrouwendag. Wat ook zou schelen is of het voor de andere bezoekers ook de eerste keer is. Een sauna helemaal voor jezelf zou voor een derde van de ondervraagde vrouwen een uitkomst zijn. Maar of Nederland zó veel sauna’s heeft?

Maak kans met een dagje wellness
De Veluwse Bron heeft, naar aanleiding van de resultaten uit dit onderzoek, een speciaal concept ontwikkeld zodat men op een unieke manier kan kennismaken met een dagje wellness.  Een ‘voor het eerst naar de sauna’ arrangement. Na een warm welkom met een presentatie over de sauna, de wetenswaardigheden, en een rondleiding in de sauna wordt ook het gebruik van de sauna-en wellnessfaciliteiten toegelicht. Daarna kan alsnog de keuze gemaakt worden of men wel of niet blijft. Durft men het toch niet aan dan is men vrij om zich weer om te kleden en huiswaarts te keren. Voor testpanelleden is dit zonder bijkomende kosten. Besluit men te blijven dan kan men vervolgens gaan ontdekken hoe ontspannen een dagje wellness kan zijn.

Op Libelle.nl kan een ieder zich opgeven voor het Libelle testpanel en kans maken op het testen van het ‘voor het eerst naar de sauna’ arrangement bij de Veluwse Bron.

Ook de ervaren saunagangers kunnen zich opgeven voor het testpanel, hiervoor wordt een speciaal arrangement samengesteld om te testen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Slaap je slecht? Het zou zomaar aan je slaapkamer kunnen liggen

Op tijd naar bed gaan, geen alcohol drinken voor het slapengaan en weinig koffie drinken: het zijn allemaal dingen die kunnen bijdragen aan een goede nachtrust. Maar wat als al deze tips niet werken? Het zou zomaar kunnen dat de inrichting van je slaapkamer dan de grote boosdoener is.

Deze vijf tips zorgen voor een rustgevende slaapkamer.

Advertentie

Geef je muur een ander kleurtje

De kleuren in je slaapkamer kunnen een grote invloed hebben op je nachtrust, dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse Nationaal Sleep Foundation. Zo zouden de meeste tinten blauw een kalmerend effect hebben op je gemoedstand en brein, waardoor je ontspannen in slaap valt. Heb je liever geen blauwe muur? Een koele, neutrale kleur zoals grijs of zilver werkt ook.

Minder licht

Neem de verlichting in je slaapkamer eens onder de loep. Heb je veel grote lampen in je kamer? En geven deze een heel fel licht? Een overdaad aan fel licht kan er namelijk voor zorgen dat je moeilijker in slaap valt. Koop daarom een dimmer voor op je lampen of kies voor een klein leeslampje dat weinig licht geeft op je nachtkastje.

Zorg voor goede raamverduistering

Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat je slaapkamer zo donker mogelijk is. Zorg daarom voor een goede raamverduistering. Koop bijvoorbeeld een verduisterend (rol)gordijn. De kans is groot dat je ineens veel beter slaapt.

Andere lakens

Wanneer je nieuwe lakens koopt is het belangrijk dat je op de stof let. Mijd stoffen uit synthetische materialen zoals polyester of nylon, die je lichaamswarmte vasthouden. Kies in plaats daarvan voor een stof die beter ademt én zacht is, zoals bijvoorbeeld 100% katoen.

Vervang je kussen

Wanneer je op een slecht kussen slaapt kun je last krijgen van hoofd-schouder- en rugklachten. Een goed kussen is daarom essentieel voor een goede nachtrust. Zorg er daarom voor dat je een op een comfortabel kussen slaapt met een goede neksteun.

Déze zelfgemaakte thee zorgt voor een goede nachtrust:

De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

1

Bron: HLN.be. Beeld: Shutterstock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Met dít stuk fruit kun je uitstekend de badkuip poetsen

We hebben vaak een kast vol met schoonmaakmiddelen staan, terwijl een hoop dingen uit je keukenkastje – of in dit geval je fruitschaal – ook zijn geschikt. Met een grapefruit kun je namelijk hartstikke goed je badkuip poetsen.

Ligt er toevallig nog een grapefruit in de keuken die net niet meer lekker genoeg is voor een sapje? Gooi ‘m dan niet weg. In combinatie met zout zorg je voor een blinkende badkuip én een heerlijk ruikende badkamer.

Advertentie

Grapefruit en zout

Strooi royaal zout over een halve grapefruit en maak de badkuip vervolgens nat met water. Strooi een beetje zou over de bodem en gebruik de halve grapefruit om het bad te schrobben. Zorg dat je tijdens het schrobben in de grapefruit knijpt, zodat het sap eruit komt. Het zuur helpt de zeepresten en andere vlekken weg te krijgen en het zout zorgt voor een scrubeffect. Tot slot kun je de badkuip schoonspoelen met lauwwarm water.

Klaar met de badkuip poetsen? Met dit alledaagse middeltje worden de badkamertegels weer stralend wit

Wil jij meer lifehacks? Dat kan! Je kunt nu via je telefoon, tablet of Google Home (slimme speaker) praten met Libelle. Open de Google Assistent app op je telefoon en zeg: ‘Hé Google, praat met Libelle!’ Weten hoe je dat precies doet? Klik hier!

Libelle Voice

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Margriet. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Eindelijk weten we het: dít is de mol van 'Wie is de mol?' 2021

Wekenlang hebben we onszelf afgevraagd wie de mol is. Zaterdagavond werd er tijdens de finale van WIDM eindelijk duidelijk wie dit jaar de saboteur onder de kandidaten was.

Pas op, dit artikel kan spoilers over de aflevering bevatten.

Advertentie

Finale Wie is de mol?

Alle deelnemers van het seizoen kwamen samen voor de finale. Rik praat nog even met ze na over het seizoen. Hoe hebben zij het ervaren? En wie waren hun mollen? Verder was er dit jaar géén live publiek aanwezig vanwege het coronavirus.

Om erachter te komen wie dan echt dé mol van dit seizoen is, gaan we terug naar Tsjechië. Daar praat Rik nog één keer tegen de twee finalisten: voetbalster Rocky Hehakaija en actrice Renée Fokker. Wie van de twee zal vandaag haar ware identiteit onthullen? En na lang kijken met zweethandjes, werden de kijkers uit hun lijden verlost: Renée Fokker is de mol. Dit maakt Rocky automatisch de winnaar.

Reacties

Op Twitter zijn de reacties over de mol wisselend. Hoewel een deel het goed had geraden, zijn er ook mensen die het niet hadden zien aankomen. Zo schrijft iemand: “Het leek mij te doorzichtig om een actrice te kiezen als mol, dus ik heb Renee nooit verdacht.”


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: Avrotros.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kate Middleton gespot in betaalbare oorbellen van déze winkelketen

De outfits van royals bewonderen vinden we heerlijk en het is extra leuk als er iets tussen zit dat ook geschikt is voor onze portemonnee. Kate Middleton verscheen vrijdag in een online meeting waar ze oorbellen van slecht vijf pond droeg.

De oorbellen die Kate droeg zijn klassieke, zilveren ringen van de Britse winkelketen Accessorize. Women & Home laat weten dat deze oorbellen slechts vijf pond kosten. Eerder zagen we Kate al eens in een jurkje van Zara en van & Other Stories.

Advertentie

Meeting

De meeting waar Kate en William aanwezig waren was een belangrijke, maar ook een heftige afspraak. In 2019 lanceerden Kate en William namelijk de crisislijn Shout en daarom gingen ze vrijdag online in gesprek met de jonge Jack en zijn ouders.

Ergste nachtmerrie

Jack kampte met depressieve gevoelens en zelfmoordgedachtes. Hij stond op een hoge brug toen hij besloot om contact op te nemen met Shout. In de meeting vertelt Kate tegen de moeder van Jack dat ze zich niet kan voorstellen hoe dit moet zijn geweest voor haar. “Het is de ergste nachtmerrie van elke ouder.”

Deze vier items neemt Kate Middleton altijd mee in haar handtas:


Wil je praten over zelfdoding of wil je hulp op dit gebied? Bel 113 of gratis: 0800-0113. Ook kun je gaan naar de website van 113 Zelfmoordpreventie.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Women & Home. Beeld: Brunopress.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien