Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Ergerlijke handdoektaferelen langs het zwembad

Je kent het vast wel.. Je gaat op vakantie omdat je toe bent aan ontspanning én omdat je het hard verdiend hebt. Heerlijk naar een resort, hotel of appartement met zwembad. Je kijkt al weken uit naar een paar dagen zonnebaden aan het zwembad en eindelijk eens de tijd om al je Libelles uit te lezen.

Advertentie

Even een week of twee niet van de wekker wakker hoeven worden, maar lekker op je gemak opstaan en na een uitgebreid ontbijt richting het zwembad. Waar je ’s middags – als de zon het felst is – even onder de parasol kunt schuilen.

Dit is het ideale beeld en iedere vakantie gaan we weer vol goede moed met dit beeld op pad. Het ontspannen ontgaat ons direct zodra we zien dat er na het ontbijt geen enkel ligbedje meer vrij is en al helemaaal niet onder een parasol! Op ieder bedje ligt een handdoek, maar de eigenaar ervan is nergens te bekennen.

Grootste vakantie-ergernis

Eén van de grootste ergernissen van ons vakantiegangers blijkt het bezet houden van ligstoelen langs het zwembad!

80% van ons Nederlanders zegt een hekel te hebben aan andere vakantiegangers die hun ligbedje langs het zwembad toe eigenen door hun handdoek er ’s morgens al heel vroeg op achter te laten en er vervolgens tegen het middaguur pas gebruik van maken. Wij Nederlanders geven vaak andere nationaliteiten de schuld. Logisch ook, want wij doen zoiets niet. Alle nationaliteiten blijken zich echter schuldig te maken aan het bijzonder vroeg claimen van een ligstoel bij het zwembad. Ook wij Nederlanders dus.

Natuurlijk wil niemand meedoen aan deze claim-je-ligstoel-wedstrijd, maar we hebben het gevoel mee te moeten doen. Anders heb je geen ligstoel aan het zwembad waar je je al weken op had verheugd!

Ter voorbereiding op een zorgeloze vakantie hebben we een filmpje gevonden met handige tips om zo snel mogelijk een ligstoel te reserveren. De tips volgen later in het filmpje.

Tip van ons

Wil je graag helemaal stressvrij op vakantie?
Bekijk dan de training Rust in je hoofd of doe de cursus Mindfulness

Heb jij ook altijd last van ligbedclaimers op vakantie of heb je nog handige tips? Laat het ons weten!

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien