Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Herfstvakantie: Herfst Uitgids

1. Haal je ezelrijbewijs
Wat eten ezels, hoe slapen ze en hoe gezond is ezelmelk? Tijdens de Ezeldag op 16 oktober bij De Koperen Ezel in Epe leert u alles over deze eigenzinnige dieren. Kinderen mogen de ezels verwennen en borstelen, een ezelrijbewijs halen, ezeltje rijden, alles vragen aan de hoefsmid, de ezelspeurtocht lopen en een huifkartocht maken. Naast het gezellige boerenterras is er een speeltuin met springkussens, skelterbaan, steps en een kinderboerderij. Een ezel huren die samen met u op de Veluwe wandelt of een huifkar trekt kan natuurlijk ook. Reserveren noodzakelijk.

Datum & prijs
Open: dagelijks 10.00-18.00 uur. Prijs: ezel met rij- of pakzadel € 20,- per uur, ezel met koets of huifkar € 25,- per uur. Libelle-korting: 50%. De korting is geldig t/m 31 oktober 2010. Voor meer informatie gaat u naar www.dekoperenezel.nl.

Advertentie

2. Boter maken én proeven
Na ontvangst door de boerin met koffie, thee, ranja en een heerlijke Twentse kruidkoek start de ‘Boerderijbeleving’. U leert alles over kaasmaken en u mag zelf boter maken, die u vervolgens kunt proeven op ontbijtkoek. Er worden verschillende soorten producten geproefd die van melk worden gemaakt.
Natuurlijk maakt u ook kennis met de koeienfamilie terwijl de kinderen hun ‘Boerderijbewijs’ verdienen met allerlei activiteiten op de boerderij. Daarna stapt u samen in de huifkar voor een tocht van circa 1 uur over het prachtige Twenste platteland. Terug op de boerderij bakt de boerin de lekkerste pannenkoeken waarvan iedereen onbeperkt mag genieten (incl. koffie, thee, boerenkarnemelk en boerenkarnedrank).

Datum & prijs
Data: di 19 en 26, do 21 en 28 okt van 10.30-13.30 uur (of dagelijks van 16 t/m 31 okt, bij aanmelding van min. 15 personen). Reserveren noodzakelijk. Prijs: € 33,50, t/m 11 jaar: € 22,50 p.p. Libelle-korting 15% inclusief 1 presentje. Voor meer informatie gaat u naar www.zuivelboerderij-effink.nl

3. Emmertje olifantenpoep mee naar huis?
Poep, dat is waar het om draait tijdens de herfstvakantie in Safaripark Beekse Bergen. De rangers vertellen je van alles over het spijsverteringsproces bij de dieren. Met de shitquiz wordt je poepkennis getest en je kunt een emmertje olifanten­mest kopen voor thuis.

Datum & prijs
Open: in okt dagelijks 10.00-17.00 uur, in nov dagelijks 10.00-16.30 uur, in dec dagelijks 10.00-16.00 uur. Toegang: in okt € 19,95, 3 t/m 11 jaar € 18,95. In nov en dec € 13,95, 3 t/m 11 jaar € 12,95. T/m 2 jaar gratis. Libelle-korting 25%. De korting is geldig t/m 2 januari 2011. Ga voor meer informatie naar www.safaripark.nl.

Ezelrijbewijs  Boter maken en proeven  Emmertje olifantenpoep

4. Pompoendagen
Van zaterdag 23 t/m zondag 31 oktober worden bij het Nationaal Beiaard- en Natuurmuseum Asten de Pompoendagen gehouden. Er zijn veel kramen met herfstproducten en kinderen kunnen dagelijks zelf pompoen snijden, pompoenkaarsjes maken en genieten van de prachtige creaties en honderden pompoenen die de tuin omtoveren tot een sprookjeswereld. Vergeet niet te proeven van de zelfgemaakte lekkernijen: pompoensoep, pompoencake en zelfs pompoenkaas. Bezoekers hebben ook toegang tot het museum waar o.a. een mammoetskelet en de grootste collectie klokken ter wereld staat.

Datum & prijs
Open: dagelijks van za 23 t/m zo 31 oktober 12.00-17.00 uur. Toegang: € 6,-, 4 t/m 15 jaar € 3,-, t/m 3 jaar gratis. Libelle-korting tot € 1,-. Voor  meer informatie gaat u naar www.museumasten.nl.

5. Op blote voeten
In Elsendorp, een klein dorpje vlak bij Gemert, is het eerste blote­voetenpad van Brabant aangelegd. Bij de Christoffelhoeve loopt een pad van bijna twee kilometer waar kinderen en volwassenen met al hun zintuigen kunnen genieten van de bijzondere sensatie om op blote voeten te lopen door de natuur. Er zijn steile hellingen, waterpartijen, een houten uitkijktoren, een hangbrug en nog veel meer. Op de boerderij staan de (stal)deuren open en kunnen de kinderen kalfjes bekijken en aaien, een speurtocht lopen, schatgraven of strandgolfen op het zandstrand en spelen in de boerderijspeeltuin.

Datum & prijs
Open op wo, vr, za en zo 13.00-17.00 uur. Toegang: € 6,50, 2 t/m 12 jaar € 4,50 p.p. Libelle-korting 20%. Voor meer informatie gaat u naar www.christoffelhoeve.com.

6. Spookkasteel Hernen
Kasteel Hernen (vlak bij Nijmegen) verandert van vrijdag 29 t/m zondag 31 oktober in een heus spookhuis. Ieder kwartier gaat de deur open en mag je naar binnen… maar of je er ook weer uit komt? Een spannende tocht door het kasteel met acteurs, spookachtige decors en dreigende muziek. ‘Het spookhuis’ is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Kasteel Hernen is een van de zeven opengestelde kastelen van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen. Kijk op de website voor bezichtiging van de andere kastelen.

Datum & prijs
Het spookkasteel is open van vr 29 t/m zo 31 okt, op vr 19.00-20.30 uur, za 13.30-16.00 uur en 19.00- 20.30 uur en zo 13.30-16.00 uur. Toegang: ieder kwartier, duur 1 uur. Toegang: € 7,- p.p. Libelle-korting € 1,- p.p. Ga voor meer informatie naar www.mooigelderland.nl.

Pompoendagen  Blotevoetenpad  Spookkasteel Hernen

7. Training voor de billen
Een hoge bi ziet eruit als een van de allereerste fietsen: een superhoog voorwiel met een mini-achterwiel. Ze zijn vrij hoog, dus u moet minimaal 1,60 meter zijn om erop te kunnen, maar dan fietst u er ook zo op weg. Met de streetstepper komt u vooruit door een verticale trapbeweging te maken: dezelfde beweging die u maakt als u een trap op loopt. Ideaal voor training van de been- en bilspieren, maar vooral ook leuk om op een andere manier de prachtige omgeving van de Achterhoek te verkennen.

Datum & prijs
Kosten: hoge bi vanaf € 15,-, streetstepper € 22,- per 3 uur. Open: di t/m vr 9.00-12.30, 13.30-18.00, za 9.00-16.00 uur. Libelle-korting tot € 7,- Voor meer informatie gaat u naar www.free-wheel.com.

8. Voor wie van fluorkleuren houdt
De drie vestigingen van de indoor Glow in the Dark-midgetgolf maken het oer-Hollandse spelletje minigolf tot een geheel nieuwe en verrassende uitdaging. De wanden van de 18-holesbanen zijn fantastisch beschilderd en geven fluorescerend licht, net zoals de vloerbedekking, de minigolfbanen en natuurlijk ook de sticks en de ballen.

Datum & prijs
Toegang: € 6,95, 4 t/m 12 jaar € 5,50, Scheveningen: € 7,75, 4 t/m 12 jaar € 6,25, Middelburg: € 7,95, 4 t/m 12 jaar € 5,95 p.p. Libelle-korting: 20% op alle kinderentrees. Voor  meer informatie, kijk op: www.glowgolf.nl.

9. Sprookjes­achtig feest
Attractie- & vakantiepark Slagharen sluit van 8 t/m 30 oktober 2010 het seizoen groots af met een schitterende Miracle of Lights Parade. Zodra de schemering valt, worden de meer dan veertig attracties en de Main Street sfeervol verlicht met miljoenen lampjes. Verlichte voertuigen, steltlopers, gekostumeerde danseressen en muziek zorgen voor een unieke afsluiting van de dag. Voor die tijd kunt u natuurlijk de hele dag genieten van de attracties, theatershows, live-acts en zwembaden.

Datum & prijs
Toegang: v.a. € 12,50 p.p. Open: aangepaste openingstijden 8 t/m 30 okt van 10.00-19.30 uur. Libelle-korting € 5,- p.p. Ga voor meer informatie naar www.slagharen.com.

De hoge bi  Miracle of Lights Parade  SchatEiland Zeumeren

10. Op een schateiland
Piraten ahoi! SchatEiland Zeumeren is het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland (ruim 5.500 m²). Door de ruime opzet, prettige akoestiek, de vele planten en warme lichtinval in het gebouw waan je je op een zonovergoten eiland. Kinderen tot 12 jaar kunnen urenlang spelen en ontdekken, klimmen en klauteren, schatgraven en goudzoeken, springen en glijden, schieten met kanonnen, bootjes besturen en nog veel meer.

Datum & prijs
Open: tijdens herfstvakantie ma t/m do 10.00-18.00, vr t/m zo 11.00-19.00 uur. Buiten de schoolvakanties: wo 12.00-18.00, vr 13.00-19.00, za en zo 11.00-19.00 uur. Toegang: € 12,-, t/m 2 jaar gratis. Libelle-korting 20% (voor volwassenen). De korting is geldig t/m 30 november 2010. Voor meer informatie gaat u naar www.schateiland-zeumeren.nl.

11. Voor echte cyberkids
De lasergame-arena bij Spokk is uniek in Europa, speciaal voor cyberkids! Het Libelle-arrangement is voor families:
je mag tweemaal een ronde lasergamen, frietjes eten, limonade drinken en wat snoepen. Tussen de rondes door kunnen de kinderen (en ouders) zich helemaal uitleven op de gamewand vol spelcomputers en de ouderwetse tafelvoetbaltafel. Of puffen ze liever even uit in de mini-bioscoop?

Datum & prijs
Duur: 1,5 uur, vanaf 5 jaar. Reserveren noodzakelijk. Prijs Libelle-arrangement: € 80,- (6 pers.). Bij meer of minder personen vooraf graag overleg. Libelle-korting: € 25,- op het arrangement. Voor meer informatie gaat u naar www.spokk.nl.

12. SweepAway… Wie durft?

Bij Sweep Away moeten deelnemers verschillende razend moeilijke hindernisbanen afleggen. Niemand valt bij VVC-Adventure in het water, want in plaats daarvan liggen er zachte luchtkussens. Alles draait om spierkracht, durf, actie, uitdagende hindernissen en spectaculaire uitglijders. Het is geweldig om naar de vallende deelnemers te kijken, maar zelf meedoen is nog leuker.

Datum & prijs
Prijs: vanaf € 61,30 p.p. Minimaal 8 deelnemers, tijdsduur 3 uur. Libelle-korting 20%. Voor meer informatie gaat u naar www.vvc-adventure.nl.

Korting!
Voor alle kortingen heeft u kortingsbonnen nodig. Deze vindt u in Libelle 40.

Uit het bladDagjes uit

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Waarom het goed is om juist nu op een vrouw te stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen

Op 17 maart 2021 gaan we weer naar de stembus. Voor jou de uitgelezen kans om middels je stem partij te kiezen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Mocht je nog twijfelen, dan doet Libelle een suggestie: stem op een vrouw.

Na het invullen van de stemwijzer weet je op welke partij je wil stemmen. Of misschien stem je al jaren op dezelfde partij en kruis je de eerste beste naam op de lijst aan. Maar het is geen verkeerd idee om eens naar de vrouwen van je voorkeurspartij te kijken.

Advertentie

Stem op een vrouw

Iets meer dan de helft van de Nederlandse bevolking is vrouw, maar die representatie zie je niet terug in de Tweede Kamer. Op dit moment is namelijk ‘maar’ 31 procent van de Kamer vrouw. Volgens de website Stem op een vrouw verandert er een hoop als er meer vrouwen een zetel krijgen: meer diversiteit in de politiek verbetert de kwaliteit van onze democratie, vrouwelijke politici hebben een bewezen positief effect op allerlei soorten beleid en meer gendergelijkheid in Nederland kan de economie flink laten groeien.

Ja, maar je kunt ervan uitgaan dat iedere verkiesbare kandidaat gekwalificeerd genoeg is om te werken in de Tweede Kamer. Letten op gender maakt volgens Stem op een vrouw uit. “Met meer vrouwen en diversiteit in de politiek gaat de kwaliteit van de politiek erop vooruit. Er worden dan bewezen betere besluiten genomen op gebied van onder meer onderwijs, zorg, milieu en economie. Op dit moment is er in de politiek een tekort aan vrouwen en diversiteit en dat is slecht voor de kwaliteit. Om dat te verbeteren, is het belangrijk dat we verschillende soorten mensen verkiezen; al die verschillende ervaringen zorgen ervoor dat iedereen een stem heeft.”

Komen er echt meer vrouwen in de politiek als ik op een vrouw stem?

Zeker. Dat kun je doen door ‘slim’ te stemmen. Neem bijvoorbeeld D66. Met Sigrid Kaag als lijsttrekker weet je dat ze al zo goed als verzekerd is van een zetel in de Tweede Kamer. Stem op een vrouw heeft een handige tip om meer vrouwen aan een zetel te helpen. “Bij de verkiezingen kunnen peilingen een hulpmiddel zijn. Stel dat een partij volgens de peilingen 5 zetels krijgt, stem dan op een vrouw vanaf plek 5 op de lijst.” Door op de vrouwen te stemmen die net buiten de peilingen vallen, kun je ervoor zorgen dat meer vrouwen in de Tweede Kamer komen.

Het werkt echt, want door deze tactiek kwamen in 2017 drie vrouwen extra in de Tweede Kamer, in 2018 tientallen in de gemeenteraad en in 2019 drie vrouwen meer in het Europees parlement. Maar het is natuurlijk het belangrijkst dat je op iemand stemt die jou het meest aanspreekt.

Lees ook:
José: “Hoe verfrissend zou het zijn als een vrouw als Kaag een aantal jaren ons land zou leiden”

Hoe is het gesteld met het aantal vrouwen in de grote politieke partijen?

Via de website kun je precies zien welke vrouwen volgens de peiling net wel of net niet een zetel behalen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met het aantal vrouwen per politieke partij?

 • PvdD: 62 procent
 • GroenLinks: 58 procent
 • PvdA: 53 procent
 • D66: 52 procent
 • ChristenUnie: 48 procent
 • CDA: 39 procent
 • VVD: 34 procent
 • SP: 30 procent
 • 50Plus: 17 procent
 • PVV: 16 procent
 • FvD: 14 procent
 • SGP: 0 procent

We gaan partij kiezen met Libelle. Dit keer met Partij voor de Dieren-politicus Esther Ouwehand. Wordt het ja, of zegt ze nee? De pingpongbatjes geven het antwoord.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: ANP


Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Heleen van Royen in uniform en 'MAFS'-kandidaat uit zijn dip

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje.

Heleen van Royen (55) zet zich vanaf nu in voor het Rode Kruis. Ze vertelt dat ze als vrijwilliger aan de slag gaat. Het uniform heeft ze in ieder geval al in huis.

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Heleen van Royen (@heleenvanroyen)

Snelle (25) en Maan (24) hebben de muzikale handen ineen geslagen. Om middernacht komt hun single ‘Blijven slapen’ uit. “Het was echt een vet project”, aldus de rapper.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Snelle (@mcsnelle)

Lars (35) uit Married at first sight heeft een zware dag achter de rug. Gelukkig lijkt hij het leven inmiddels weer van de zonnige kant te zien. “Lente in Breda”, schrijft hij bij het fotogenieke plaatje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lars Scheve (@laaars)

Verrassing voor de liefhebbers van het Eurovisiesongfestival: Jeangu Macrooy (27) kondigt op 4 maart de single aan waarmee hij de wedstrijd wil winnen. Heel even lijkt het erop alsof de zanger een sneak peek geeft, maar schijn bedriegt. Flauw!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jeangu Macrooy (@jeangu_macrooy)

Een groot dilemma voor presentatrice Bridget Maasland (46). Is het paarse of roze vest leuker? Het antwoord laat ze aan haar volgers over.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland)

Oeps. Najib Amhali (49) wordt door een 11-jarige knock-out geslagen. “Denk dat ik toch nog even moet oefenen”, luidt de conclusie van de cabaretier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Najib Amhali (@najibamhali)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Carlo Boszhard is op zoek naar vrijgezelle mannen voor nieuw seizoen 'Married at first sight'

De laatste aflevering van Married at first sight is nog maar net uitgezonden, of presentator Carlo Boszhard is alweer op zoek naar nieuwe kandidaten. Maar hij loopt nu al tegen één probleem aan: er zijn meer vrouwen dan mannen die blind in het huwelijksbootje willen stappen. Dat vertelt Carlo in Jinek. 

Het is een knotsgek avontuur, maar veel mensen durven de sprong in het diepe te wagen. Al zes seizoenen lang is Married at first sight een ongekend succes, maar het is voor de experts moeilijk om matches te maken als te weinig mannen zich aan het programma durven te wagen.

Advertentie

Mannen gezocht voor Married at first sight

Carlo vertelt dat veel dames teleurgesteld moeten worden als de experts hen het slechte nieuws vertellen. Voor het afgelopen seizoen schreven al 1.500 dappere mensen zich in, maar het nieuwe seizoen kan minstens zoveel kandidaten gebruiken.

Ken je nog een leuke buur, vriend of neef die op zoek is naar de ware liefde en gelooft in de wetenschap achter het experiment? Schroom dan niet om hem het aanmeldformulier (zie hier) onder de neus te schuiven. Wie weet ben je dan wel mede verantwoordelijk voor een geslaagd liefdesavontuur.

Lees ook:
Zó worden de matches in ‘Married at first sight’ gemaakt

Hoe gaat het met de koppels van seizoen 6?

Het zesde seizoen van Married at first sight is helaas niet geëindigd waar je als kijker op hoopt. Uiteindelijk eindigde ieder huwelijk in een scheiding. Lars en Lizzy, Rein en Danny, Bert en Suzan en Mick en Daisy gooiden tijdens de laatste ceremonie de handdoek in de ring.

Na de opnames gaven ook Monique en Aron en Freddy en Sylvia er de brui aan. Beide koppels hebben nog steeds contact met hun ex-partner. Zo vertelt Aron dat hij het huwelijk met Monique heeft omgezet in vriendschap. Sylvia wil op haar beurt Freddy niet opzadelen met haar ziekte (er is longkanker bij haar geconstateerd, red.). “Het heeft me door mijn ellendigste periode heen geholpen. Dertig bestralingen verder en nog een heleboel chemokuren. Toch kon ik van de ervaring genieten”, vertelt ze desondanks in Jinek. 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: RTL/NT Visuals

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Partij Kiezen met Libelle: het fotoalbum van Kees van der Staaij (SGP)

Op 17 maart mogen we weer stemmen. Om in de sfeer te komen, geven we je de komende tijd een beeld van de mens áchter de politicus. Deze keer: Kees van der Staaij (SGP).

We kennen Cornelis Gerrit van der Staaij (52) als politicus, maar wie is hij als mens? Hoe was zijn jeugd, wie zijn zijn dierbaren? Libelle zocht het voor je uit.

Advertentie

5 feitjes over Kees van der Staaij

Gezin: Getrouwd met Marlies, twee kinderen: Michaël (20) en Camila (17)
Opleiding: Rechten in Leiden
Favoriete muziek: Klassiek, vooral fan van Bach
Vakantieland: Italië
Gerecht: Erwtensoep

Fotoalbum

Kees was een blije baby, en dat is ook wel te zien op deze foto. Hij noemt het zelf een foto ‘waarvan alle ouders vroeger dachten dat het een unieke was’. Of Kees inmiddels minder vrolijk is? Nee hoor, je zult hem naar eigen zeggen niet snel betrappen op een ochtendhumeur.

politicus - Kees baby

Toen Kees opgroeide had hij een hobby: vissen. Die vissen wilden echter niet altijd bijten. De politicus is zelfs een keer met de vis van een ander op de foto gegaan, omdat het hem écht niet lukte om er eentje te vangen.

Politicus - Kees van der Staaij als jochie

Wie denkt dat Kees niet van een uitdaging houdt, heeft het mis. Hier zie je een foto van hem terwijl hij de krant leest op het dak van zijn ouderlijk huis. “Mijn ouders woonden in Rhenen. Ik had een kamer op zolder en wilde op het dak genieten van mijn krant en het mooie uitzicht over Veenendaal.” Kees’ ouders waren hier natuurlijk minder blij mee.

Politicus - Kees vd Staaij op dak

Kees was al vroeg geïnteresseerd in de politiek. Toen hij twintig jaar in de Kamer zat, plaatsten zijn medewerkers deze foto van hem op Twitter. “Kamerleden rouleren tegenwoordig zo snel. Ik gun jonge mensen de tijd om zich te ontwikkelen.”

Politicus - Kees als jong kamerlid

De politicus heeft niet alleen ervaring opgedaan in de Kamer, hij is ook in dienst geweest. “In dienst leerde ik dat er telkens weer nieuwe energie komt, precies op het moment dat je denkt: ik kán niet meer! Ook was het bijzonder om intensief contact te hebben met al die verschillende mensen uit alle lagen van de samenleving.”

Politicus - Kees in dienst

Een kiekje uit de Kamer: hier zie je de politicus een voorstel van LPF verdedigen in de Eerste Kamer. “Mat Herben van de LPF had een initiatiefvoorstel ingediend om geen bevoegdheden over te dragen aan de EU. Wij namen dat voorstel over, hij zei: ‘De SGP zal altijd in de Kamer blijven, ook als de LPF verdwijnt.’ Dat klopte, zij verdwenen en dus sta ik op deze foto het voorstel te verdedigen in de Eerste Kamer.”

Politicus - Kees dient voorstel in

Hier zie je een aandoenlijke foto van de kinderen van Kees. Zij komen uit Colombia en zijn geadopteerd door Kees en zijn vrouw Marlies. “Hier zijn we er voor Camila, Michaël mochten we twee jaar eerder adopteren.”

Politicus - Kinderen Kees

Kees en Marlies zijn dit jaar 27 jaar getrouwd. Ze leerden elkaar kennen via de studentenvereniging. “Samen met haar broer zat ik in het bestuur en zo kwam ik haar tegen. In 2019 waren we 25 jaar getrouwd. We zijn dat jaar als gezin op vakantie geweest in Israël.” Dat waardeerde de politicus enorm, want nu zijn kinderen ouder zijn is het niet meer zo vanzelfsprekend dat ze meegaan op vakantie.

Politicus - gezinsfoto Van der Staaij

We blijven even in de sferen van Israël. Kees betreurt het dat een Israëlisch restaurant in Amsterdam meerdere keren belaagd is geweest. “Ik vind dat je moet kunnen uitkomen voor wie je bent, zonder dat het aanleiding geeft tot geweld.”

Politicus - Kees hijst vlag

Kees is niet alleen een politicus die staat voor wat hij belangrijk vindt, hij is ook behoorlijk creatief. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in 2019 was hij de tiende spreker. Hoe je dan nog een beetje de aandacht weet te trekken? Juist, door een schilderij mee te nemen. “Dit schilderij van Rembrandt verbeeldt voor mij de genade die onze samenleving nodig heeft.”

Politicus - Kees APB

Partij Kiezen met Libelle… Columniste Ebru Umar legde de politicus de vragen voor. Wordt het ja? Of wordt het nee? De pingpongbatjes geven het antwoord.

Nog geen idee wat je gaat stemmen?

Doe de Libelle Kieswijzer.


1

Tekst: Ebru Umar. Beeld: privé.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien