Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Interview met Winston Gerschtanowitz & Rick Engelkes

Ik heb alles aan de soap te danken

Rick: “Nee, dat denk ik niet, maar het heeft me wel een duw in de juiste richting gegeven. Goede Tijden, Slechte Tijden was voor mij een nieuw begin. Ik kwam uit de modewereld, maar vond die te snel en te oppervlakkig. Er zat altijd een soort onrust in mij. Ik wist: dit is het nog niet. Op de dag dat ik begon met een workshop acteren, viel alles op zijn plek en van het ene op het andere moment besloot ik de mode voorgoed vaarwel te zeggen.”

Winston: “Mijn vader werkte in de filmindustrie (Winstons opa was een van de oprichters van het Tuschinski Theater in Amsterdam, red.) en mijn moeder zat in de mode. Het was voor mij altijd al duidelijk dat het een van de twee zou worden. Natuurlijk was mijn rol als Harm in Goudkust een fantastische springplank om me te kunnen ontplooien in het televisievak, maar in mijn soaptijd wist iedereen bij Endemol al dat er een dag zou komen dat ik een andere weg binnen de televisiewereld zou inslaan.”

Advertentie

De dood van Antonie Kamerling kwam totaal onverwacht

Rick: “Iemands dood komt natuurlijk altijd onverwacht, maar ik wist wel dat het zou kunnen gebeuren. Ik kende Antonie al sinds onze tijd bij GTST. De laatste jaren ging ik eigenlijk meer met zijn vrouw Isa Hoes om. Wij hebben veel samengewerkt. Van haar kreeg ik een sms’je, de ochtend nadat het gebeurd was. Ik wist dat Antonie manisch-depressief was en hoe hij in het leven stond. Het was allemaal heel aangrijpend en het is moeilijk te plaatsen als je zelf wel van het leven kunt genieten. Antonies dood heeft mij wel stil doen staan bij mijn privé-situatie. Als iemand overlijdt, maakt dat je heel erg bewust van het feit dat je je dierbaren moet koesteren.”

Winston: “Ik kende Antonie niet goed, dus ik was, net als de rest van Nederland, in shock toen ik het hoorde. Albert (Verlinde, collega bij RTL Boulevard en zwager van Antonie Kamerling, red.) wilde een Boule­varduitzending maken die helemaal in het teken van Antonie zou staan. Het is de bestbekeken aflevering in de geschiedenis van het programma geworden. Ik vond het zwaar om die avond te presenteren, vooral door de emoties van Albert. Toch was het ook heel mooi om te doen, want we wisten dat mensen het niet snapten en behoefte hadden aan duiding van wat er gebeurd was. Daarin konden wij wat betekenen.”

Ik ben een ijdele man

Rick: “Elke acteur die zegt dat hij niet ijdel is, liegt, dus ja, ik ben ijdel. Tot op zekere hoogte dan. Ik sta niet de hele dag voor de spiegel en ik heb een hekel aan winkelen. Dat laatste is misschien een beetje gek, aangezien ik uit de mode kom, maar toen die carrière stopte, is het shoppen ook gestopt. Daarom vind ik het wel fijn dat er af en toe een styliste is die kleding voor me bij elkaar zoekt. Dan hoef ik daar verder geen tijd aan te besteden, maar zie ik er toch goed uit.”

Winston:“IJdelheid zit in mijn genen. Mijn moeder en haar zus hebben het modeconcern Pauw opgezet en dat is nog steeds een familiebedrijf. Ik houd ook van shoppen en vaak koop ik kleding in het buitenland. Meestal lekker veel in één keer. Ik vind dat je er, vooral als je in de media werkt, op moet letten dat je er verzorgd uitziet. En ja, misschien kijk ik wat vaker dan gemiddeld in de spiegel, maar wat zou dat?”

Rick over Winston

“Ik vind Winston een sympathieke gozer. RTL Boulevard doet hij heel goed. Het programma past goed bij hem. En ik vind het leuk dat hij dat ondernemende heeft. Het is altijd goed om te zien dat mensen verder gaan dan enkel en alleen hun dingetje op televisie.”

Winston over Rick

“Ik weet dat Rick als mens net zo in elkaar zit als ik: hij is ook een heel gedreven producent. Zijn manier van ondernemen en investeren spreekt me aan. Ik denk dat Rick en ik, als wij samen iets zouden gaan drinken, een heel mooie avond zouden hebben waarin we meteen heel veel plannen zouden maken.”

Musical Kruimeltje

De musical Kruimeltje is te zien in Theater de Efteling. Het is weer even december 1912. Door de besneeuwde straten zwerft Kruimeltje, een straatjongen van 10 jaar. Hij heeft geen vader of moeder, geen broers en zusters. Hij is als baby door zijn moeder achtergelaten bij vrouw Koster, die voor hem zorgt. Tenminste, als je dat zorgen kunt noemen. Kruimeltje is zojuist de straat opgestuurd en mag pas weer terugkomen als hij voldoende geld heeft verdiend om zijn kost en inwoning te betalen. Kijk voor meer informatie op www.kruimeltje.nl.

Lees het hele interview in Libelle 49 op bladzijde 22.

Interview: Femke Sterken. Fotofrafie: Esther Gebuis.

uithetblad

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien