Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Interview – Saskia Noort

Daar zit ze, een van Nederlands meest succesvolle schrijfsters. ­Saskia Noort, een mooie blonde vrouw, een meisje uit Bergen, ­moeder van twee kinderen van vijftien en achttien, sinds kort ook gescheiden. Zwart jasje over een strak zwart jurkje met stoere, korte laarzen eronder. Meer dan anderhalf miljoen van haar boeken gingen over de toonbank, in maar liefst vijftien landen.

De Eetclub verfilm

Advertentie

Haar debuut Terug naar de kust uit 2003 werd verfilmd en deze maand gaat ook de verfilming van haar tweede kaskraker, De eetclub, die vanaf vandaag in de bioscoop draait (zie de video voor een voorproefje). Ze heeft iets onbewogens, iets heel rustigs en is hier en daar een tikkeltje cynisch. Ze neemt een trekje van haar sigaret – “Ik stop elke dag, ach, als dat dan mijn enige zonde is.”

Anderhalf miljoen boeken, films, een scheiding – en dat in zeven jaar.

“ Zeven jaar geleden was ik nog gewoon journalist. Ik werkte voor vrouwen­bladen, schreef columns, maar droomde er al jaren van een boek te schrijven. Het ging me puur om het schrijven, om dat proces, en om iets voor mezelf te doen. Op een dag ben ik dat gewoon gaan doen. Dat zo’n boek dan in één keer aanslaat, is natuurlijk ontzettend veel geluk hebben. Ja, dat zie ik echt zo. Ik heb heel lang niet geloofd dat het goed was wat ik deed. Natuurlijk durf ik nu wel trots te zijn, maar het meest trots ben ik op het feit dat mijn verhalen blijkbaar veel vrouwen raken.”


Je schrijft over echtscheidingen, decadentie, overspel, leegte, haat en nijd, botoxspuiten en chaotische moeders – is dat jouw wereld?

“Ik denk dat deze thema’s gewoon heel erg van deze tijd zijn. En daar herkennen lezers zich dus in. Overigens schrijf ik niet over mezelf, of over mensen in mijn omgeving. Terug naar de kust speelt zich af in Bergen, het dorp waar ik mijn hele leven gewoond heb, maar De eetclub niet.

Relatietest

“Dat plotselinge succes en die overweldigende aandacht vormden natuurlijk de ultieme relatietest. Ik belandde van het een op het andere moment in een rollercoaster. Iedereen wilde wat van me, ik stond volop in de schijnwerpers. Op zo’n moment heb je het idee dat je daar van alles mee moet. Hoe vaak mensen mijn ex niet vroegen hoe hij dat nu vond, al die aandacht voor mij. En al die mensen die tegen me zeiden: ‘Sas, moet je niet eens wat rustiger aan doen?’ Ik vraag me echt af of dat ooit tegen mannen wordt gezegd die carrière maken. Als mijn man ineens volop in de belangstelling zou hebben gestaan, dan weet ik zeker dat iedereen mij had gefeliciteerd met zijn succes. Ik blijf dat bizar vinden, dat succes voor vrouwen blijkbaar altijd een keuze is.”

Ben je gelukkig?

“Wat is gelukkig? Geluk is geen permanente staat. Geluk, dat zijn momenten en als je mazzel hebt, kun je die aan het einde van je leven op twee handen tellen. Voor de rest ben je tevreden. Ik ben tevreden. En soms intens gelukkig. Dan ga ik huilen.”

Geloof je nog in de liefde, een nieuwe liefde?

“Jawel, maar op een andere manier dan toen ik jong was. De liefde tussen twee mensen moet echt ongelooflijk groot zijn, wil die heel lang in stand blijven. Als dat al lukt, dan denk ik dat je elkaar heel veel vrijheid moet gunnen.

Je gaat nu eindelijk genieten?

“Ik ga lekker door met schrijven. En genieten van de dingen die mijn werk met zich meebrengt. Ik vind het een cadeautje dat ik samen met mijn kinderen kan uitgaan in discotheek Pacha op Ibiza – nee, ze schamen zich niet voor me, ze vinden het juist leuk. Ik moet alleen oppassen dat vooral nu ik weer helemaal vrolijk ben ik de grens tussen moeder zijn en kind niet uit het oog verlies.

Lees het hele interview met Saskia Noort in Libelle 48 op bladzijde 24.

Interview: Denise Hoogland. Fotografie: Anja van Wijgerden. Haar en make-up: Bianca Fabrie. met dank aan: the Dylan.

uithetblad

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Maxime Meiland (25) dolgelukkig: "Claire noemt Leroy al papa"

Fans van de familie Meiland kunnen al geruime tijd meegenieten van de relatie tussen Maxime Meiland (25) en haar cameraman Leroy. De twee maakten eerder bekend dat ze een nieuwe stap in hun relatie hebben gezet en gaan samenwonen. Maar ook nu deelt Maxime weer schattig nieuws over haar verkering. 

Haar dochter Claire noemt Leroy af en toe papa, liet ze dit weekend weten op Instagram.

Advertentie

Claire en vriend Leroy

Terwijl Maxime bezig is om haar haar zelf te kleuren, beantwoordt ze vragen van haar fans via Instagram Stories. Iemand vraagt of Leroy inmiddels als een vaderfiguur wordt gezien door haar 2-jarige dochtertje. Daar geeft ze een enthousiast en eerlijk antwoord op: “Ze doen het zo goed samen.”

Ze vertelt dat Leroy het heel goed met Claire doet. “Claire is gek op hem, ze zegt ook papa. Steeds meer ook. Dus ja, ze klikken goed.”

Trouwen

Maxime is dolgelukkig met haar Leroy. Ze heeft zelfs al meerdere keren uitgesproken dat ze met hem wil trouwen. Of dat er daadwerkelijk aan zit te komen en wanneer dat gaat gebeuren, blijft nog even de vraag. Maxime Meiland laat verder op Instagram weten dat ze het erg druk heeft met de opnames van het nieuwe seizoen van Chateau Meiland en dat er ‘heel veel gaande is’. Wat dat precies inhoudt, kan ze nog niet verklappen. Maar ze zegt wel alvast dat het een heel speciaal jaar voor haar gaat worden.

Martien Meiland gooit Chateau Hengelo voorgoed op slot voor Caroline:

Martien Meiland gooit Chateau Hengelo voorgoed op slot voor Caroline:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

1

Bron: Instagram. Beeld: Brunopress.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Ilse DeLange gaat een spannend nieuw avontuur aan in Duitsland

Eén, twee, cha-cha-cha… Ilse DeLange kan maar beter vast aan het oefenen slaan, want binnenkort kan de zangeres geen enkele misstap meer maken. Ze doet namelijk mee aan de Duitse versie van ‘Let’s Dance’. 

We kennen Ilse op het podium vooral verscholen achter haar gitaar. Niet bepaald het type dat à la Tina Turner alle hoeken van het podium over raast met gecoördineerde danspassen, maar daar komt binnenkort verandering in. De zangeres doet bij onze oosterburen mee met Let’s Dance. Op Instagram verkondigt ze samen met twee jeugdfoto’s dat ze daar enorm veel zin in heeft.

Advertentie

Tekst gaat verder onder afbeelding.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ilse DeLange (@ilsedelangemusic)

‘Zo gaaf’

“Ja!!!! Zo onwijs blij dat ik dit nieuws eindelijk mag delen, ik zal dit jaar meedoen met Let’s Dance in Duitsland. Iets totaal onverwachts, al weten de mensen om mij heen hoezeer ik van dansen hou! Zo gaaf om van profs te mogen leren, ik kan niet wachten. Ik heb onwijs veel zin om mij in dit avontuur te storten! See you on the dance floor! LET‘S DANCE!’ De uitroeptekens liegen er in ieder geval niet om.

Duits zit wel snor

Je zou denken dat Ilse niet alleen moet studeren op danspasjes, maar ook op haar Duits. Dat lijkt reuze mee te vallen. Voor het gemak heeft ze haar Instagramberichtje zelfs in het Duits geschreven. Daarnaast deed ze ook al eens mee aan De Beste zangers in Duitsland, dus met de taal zit het wel snor.

De artiest is niet de enige Nederlander die de Duitse dansvloer onveilig maakte. Onder meer Loïza Lamers, Sylvie Meis en Bastiaan Ragas gingen haar al voor.

Misschien kan Ilse nog wat optsteken van Stella Bergsma. Die leerde sensueel dansen (en vond dat behoorlijk heftig). 

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

1

Bron: Shownieuws. Beeld: Brunopress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Prins Harry is 'diep bedroefd' om pijnlijk afscheid van de koninklijke familie

Prins Harry en Meghan Markle besloten vorig jaar een stap terug te doen van het Britse koningshuis. Het echtpaar zag geen andere mogelijkheid, maar dat maakt het besluit er niet minder verdrietig om. Vooral Harry zou er nog steeds grote moeite mee hebben. 

Dat zegt royaltyverslaggever en vertrouweling van de familie Tom Bradby in een interview op ITV.

Advertentie

Worstelen met hun positie

“Ik denk dat hij diepbedroefd is door de situatie met zijn familie”, vertelt Tom. “Maar zijn ze daarbuiten ongelukkig? Nee, ik denk niet dat dat waar is. Ik denk dat ze eigenlijk best gelukkig zijn, maar dat ze worstelen met hun positie in het leven. Ik denk dat ze dat allemaal doen.”

Gekwetst

De verslaggever mocht Harry en Meghan in 2019 interview tijdens hun bezoek aan Afrika. Tijdens die gesprekken werd hem duidelijk dat de spanningen binnen de familie groeiden sinds hun huwelijk in 2018 en de geboorte van zoon Archie. “De situatie met het gezin is duidelijk niet ideaal en het is een heel moeilijk jaar geweest voor iedereen. Ze voelen zich gekwetst en dat maakt het erg ingewikkeld”, zei Bradby destijds.

Verrassing voor Kate

Inmiddels woont het stel alweer een tijdje in het Californische Santa Barbara. Vanuit daar proberen ze de band met hun Britse familie zo warm mogelijk te houden. Zo kreeg Kate Middleton voor haar 39ste verjaardag op 9 januari een lieve kaart en meerdere cadeaus. ‘Het was een leuke verrassing. Kate had niks van hen verwacht’, vertelde een ingewijde.

Nieuwsgierig naar het (gigantische) huis van Harry en Meghan? Rick heeft de foto’s:

1

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: ANP. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Spectaculair: Na de warme chocolade-bom is er nu ook het 'thee-bommetje'

Misschien heb je de warme chocolademelk-bom al eens voorbij zien komen op de social media-kanalen. Het holle bolletje chocola valt uiteen zodra het in contact komt met warme melk. Dat is niet alleen lekker, maar ziet er ook vrij spectaculair uit. 

Datzelfde trucje kun je nu ook uithalen met thee.

Advertentie

De thee-bommetjes zien er op het eerste oog uit als een mysterieuze kristalballen. Transparant, en soms zelfs voorzien van glitter. Deze bommetjes zijn een leuke variant als je niet zo’n zoetekauw bent, maar wel nu de tijd en zin hebt om van een warm drankje een klein feest te maken.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dfw Milk Bombs (@dfwmilkbombs)

Zelf maken

Bovendien maak je die bommetjes vrij simpel zelf. De ideale activiteit voor een gure zondagmiddag en lekker om mee op te warmen na een winterse wandeling. Zó maak je zelf zo’n hypnotiserend thee-bommetje.

Tekst gaat verder onder video.

@thestationbakeryDetailed tutorial coming soon!#teabomb #teabombs #teaglobe #teaglobes #WhatILearned #desserttiktok #perfectgifts #newyear

♬ original sound – The Station Bakery

Wat je nodig hebt:

  • Een kopje isomalt korrels (een kunstmatige zoetstof);
  • Een siliconen bakblik met zes (halve) bolletjes van ongeveer 70 mm;
  • Kleurstof (eetbaar, uiteraard);
  • Een zakje kruidenthee;
  • Gedroogde bloemen.

Het stappenplan:

1. Smelt de isomalt korrels op een medium hoog vuur in een hittebestendige pan. Verspreid de korrels over de bodem door de pan zachtjes te schudden, niet roeren.

2. Als het mengsel helder en vloeibaar is, verdeel je het over twee bolletjes in het bakblik. Het mengsel is heet maar koelt snel af, dus werk snel.

3. Geef het mengsel een kleurtje met de kleurstof die je in de rondjes drupt en vervolgens door roert.

4. Eenmaal gemixt, gebruik je een metalen lepel waarmee je de bovenkant van de vorm glad maakt en zeker weet dat er geen gaatjes of lucht tussen zit. Laat het dan afkoelen tot kamertemperatuur.

5. Als het mengsel is uitgehard, haal je één half bolletje uit de vorm. Aan het bolletje dat nog in de vorm zit, voeg je het theezakje en eventueel de droogbloemen toe.

6. Met een pan verwarm je de randjes van het halve bolletje die je uit de vorm hebt gehaald zodat je die straks makkelijk op het andere halve bolletje kunt plakken.

7. Plaats het bovenste halve bolletje op het halve bolletje dat nog in de vorm zit en haal daarna het volledige bolletje uit de vorm. Tadaa!

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Oatsies LA🍃 (@oatsies_)

Voor de grote show hoef je dan alleen nog maar het thee-bommetje in heet water te leggen. Wie zei dat dry january saai is?

Toch meer een zoetekauw? Met deze tips maak je warme chocolademelk nóg lekkerder.

1

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Glamour UK | Beeld: TikTok

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien