Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Kerst kookworkshops

Na een gastvrije ontvangst met koffie of thee en iets lekkers gaat u samen met de chef-kok aan de slag om een viergangendiner te maken. U bent een groot deel van de dag bezig. Na afloop van de workshop worden de bereide gerechten gegeten, natuurlijk met een glas wijn erbij. De recepten gaan mee naar huis, zodat u het diner ook zelf thuis kunt bereiden. In sommige gevallen is overnachten voor of na de workshop mogelijk. De restaurants kunnen u daar meer over vertellen.

Hoe kunt u zich aanmelden?
De workshop kost € 99,50,- per persoon. Aanmelden doet u bij het restaurant van uw keuze. Na aanmelding maakt u het verschuldigde bedrag over naar het restaurant. Als de betaling binnen is, wordt de inschrijving definitief. Bel snel, want het aantal plaatsen is beperkt. En vol=vol.

Advertentie

Groningen
Geerhard Slenema is eigenaar en chef-kok van restaurant Onder de Linden in Aduard. Geerhard geeft de workshop op zondag 12 december. Een met kreeft gevulde bonbon van knolselderij is een van de gerechten die tijdens de workshop wordt bereid. Bezoek de website van Restaurant Onder de Linden voor meer informatie.

Friesland
In restaurant De Heeren van Harinxma op Landgoed Laus­wolt in Beetsterzwaag geven General Manager Marc van Gulick en chef-kok Geert-Jan Vaartjes de workshop op don­derdag 2 en dinsdag 14 december. U maakt o.a. een warm chocoladetaartje met huisgemaakte advocaat. Neem een kijkje op de website van De Heeren van Harinxma voor meer informatie.

Drenthe
Jarno Eggen is ruim een jaar eigenaar en chef-kok van het succesvolle restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde. Onder zijn leiding vindt de workshop plaats op zondag 28 november. U leert hier onder andere zelf filet américain maken. Ga voor mee informatie naar de website van De Groene Lantaarn.

kookworkshopgallery

Overijssel
In Overijssel vindt de workshop plaats op zondag 14 en zondag 21 november in restaurant De Lindenhof in Giethoorn. Eigenaar en chef-kok Martin Kruithof begeleidt de workshop, er wordt onder andere zeetong macadamia bereid. Bezoek voor meer informatie de website van Restaurant De Lindenhof.

Flevoland
Op veertig meter hoogte in de Poldertoren in Emmeloord is restaurant Sonoy gevestigd. Onder leiding van eigenaar en chef-kok Paul van Staveren vindt de workshop plaats op zaterdag 20 november en zaterdag 4 december. Hier leert u onder andere tamme eend bereiden, zowel de filet als het boutje. Ga voor meer informatie naar de website van Restaurant Sonoy.

Utrecht
In Utrecht vindt de workshop plaats op maandag 29 novem­ber in restaurant Kasteel Heemstede aan de rand van Houten. Onder leiding van eigenaar en chef-kok André van Doorn maakt u onder andere een tarte tatin van ananas met peperkaramel en rammenas-salade. Bekijk de website van restaurant Kasteel Heemstede voor meer informatie.

Noord-Holland
Timo Munts is chef-kok bij restaurant-hotel Merlet in Schoorl. Onder zijn leiding vindt de workshop plaats op zaterdag 11 december. U maakt hier onder andere Gebraden hertenkalf met huisgemaakte bloedworst, mousseline van koolraap en puree van aardappel en epoisse. Meer informatie? Bezoek de website van restaurant-hotel Merlet.

Zuid-Holland
In Rotterdam wordt de workshop gegeven door Erik van Loo, eigenaar en chef-kok van restaurant Parkheuvel. De workshop vindt plaats op dinsdag 7 december. Ravioli van Bressekip met gebakken langoustines is een van de gerechten die op het menu staan. Ga voor meer informatie naar de website van restaurant Parkheuvel.

Zeeland
Edwin Vinke is eigenaar en chef-kok van restaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat. Edwin geeft de workshop op donderdag 18 november en donderdag 2 december. Onder zijn leiding bereidt u onder andere lichtgepekelde kabeljauw met pompoen en strandschelen. Neem een kijkje op de website van restaurant De Kromme Watergang voor meer informatie.

Noord-Brabant
Dick Middelweerd is eigenaar en chef-kok van restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre. U maakt hier kennis met verschillende Japanse ingrediënten. De workshop in De Treeswijkhoeve vindt plaats op zaterdag 11 december. Bekijk de website van restaurant De Treeswijkhoeve voor meer informatie.

Productie: Marlies Batelaan. Fotografie: Jan Doets.

dagjesuituithetblad


voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Onthuld: met dít nummer gaat Jeangu Macrooy naar het Songfestival

Dit jaar zal Jeangu Macrooy (27) Nederland gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met het liedje Birth of a new age. Het nummer is vanaf nú te luisteren.

De onthulling van het nummer heeft de zanger donderdagavond gedaan middels een ‘live première’ op YouTube, Instagram en Facebook. Tegelijkertijd was de onthulling ook in verschillende televisieprogramma’s te zien.

Advertentie

Jeangu Macrooy onthult Birth of a new age

Benieuwd naar Birth of a new age: dé Nederlandse Songfestival-inzending van dit jaar? Luister het liedje hier:

Jeangu over het nummer

Voorafgaand aan de onthulling zei Jeangu over het nummer: “Ik geloof er heel erg in en ben er heel erg enthousiast over, net als vorig jaar bij Grow. Ik hoop natuurlijk dat iedereen het nummer voelt en begrijpt en het mooi vindt.”

Zenuwen

Dat de onthulling live was, zorgde voor extra zenuwen bij de zanger: “Het is natuurlijk spannend, het eerste moment dat het nummer naar buiten gaat en dat iedereen het hoort. Je wil natuurlijk dat het helemaal goed gaat. En dit jaar is anders dan vorig jaar: we beginnen met een live optreden. Dat is altijd spannend, maar tegelijkertijd is dat ook wat het magisch kan maken”, aldus Jeangu in RTL Boulevard. Hij heeft expres gekozen voor een live onthulling: “Straks in Rotterdam is het ook gewoon live, dus we vonden het een goede manier om het zo te beginnen.”

Direct naar de finale

In mei vindt het Eurovisie Songfestival plaats in Ahoy Rotterdam. Op 18 en 20 mei vinden de halve finales plaats en op 22 mei staat de finale gepland. Jeangu Macrooy mag de halve finale overslaan en staat direct in de grote finale, dankzij de winst van Duncan Laurence in 2019. Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager zullen het spektakel presenteren.

Opvolger van Grow

Birth of a new age is de opvolger van het liedje Grow. Vorig jaar onthulde Jeangu het nummer Grow nog bij de De wereld draait door, maar wegens de coronacrisis werd het Eurovisie Songfestival afgelast. Hij heeft het liedje dan ook nooit op het Songfestival-podium ten gehore kunnen brengen. Alle deelnemers die vorig jaar mee zouden doen, werden verplicht om dit jaar een nieuw liedje in te zenden.

Geen ‘normaal’ Songfestival

Hoe deze editie van het Eurovisie Songfestival er precies uitgaat zien, is nog niet helemaal duidelijk. Dit is afhankelijk van hoe de coronacrisis zich de komende maanden ontwikkelt. Wat wel zeker is, is dat het feest niet in de ‘normale’, uitbundige vorm door kan gaan. Er zullen dan ook geen grote bezoekersaantallen naar de locatie komen. Eerder liet de organisatie van het Eurovisie Songfestival weten hoopvol te zijn over wat er allemaal mogelijk is, en onthulde ze verschillende scenario’s.

Er is nu al een Songfestival-rel rondom presentator Cornald Maas

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: YouTube, RTL Boulevard. Beeld: BrunoPress.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Experts: "Hardlopers moeten mondkapjes dragen in drukke gebieden"

Een mondkapje dragen tijdens het hardlopen, dat is volgens de coronaregels niet verplicht. Maar volgens experts zou het absoluut niet onverstandig zijn als we hier wel mee zouden beginnen, vooral in drukke gebieden.

Zwaar ademend door drukke straten rennen: volgens verschillende hoogleraren schuilt hier veel gevaar in.

Advertentie

“Hardlopers moeten mondkapjes op”

In Engeland werd deze discussie onlangs weer aangezwengeld door Trish Greenhalgh. Zij is hoogleraar gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Oxford. In het televisieprogramma Good Morning Britain zei ze dat ze groot voorstander is van het dragen van mondkapjes tijdens het hardlopen. Ook presentator en journalist Piers Morgan liet op de Britse televisie weten dat hij hardlopers zonder mondkapje ‘ongelooflijk egoïstisch’ vindt.

Hijgen en puffen

Hoogleraar Greenhalgh zei over de kwestie: “Iedereen weet dat je het virus kunt krijgen door de uitgeademde lucht van een besmet persoon in te ademen. Bij hijgende en puffende joggers is dat risico groot”. Volgens haar wordt 40% van de coronabesmettingen opgelopen via besmette mensen die zelf geen symptomen hebben. Dus ook die ene jogger die erg fit oogt, kan jou corona bezorgen.

Verantwoordelijkheid nemen

Devi Sridhar, hoogleraar volksgezondheid aan de Universiteit van Edinburgh, is het eens met Greenhalgh. Zij ziet het risico ook, maar vindt wel dat hardlopers hun mondkapjes af mogen doen als ze in een rustig gebied lopen. “Het risico wordt echt bepaald door hoe dichtbij een hardloper komt en hoe zwaar hij ademt. Hardlopers moeten zelf ook gewoon alert zijn op voetgangers en drukke gebieden vermijden. Wees alert op je omgeving”, aldus de hoogleraar.

Zó herken je het verschil tussen hooikoorts en corona

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Women’s Health. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Wendy van Dijk heeft de schaar in het haar gezet en verrast fans met korte coupe

Wendy van Dijk verrast vriend en vijand met een compleet nieuwe look. De presentatrice heeft de schaar in het haar gezet en gaat vanaf nu met kortere lokken door het leven.

Op Instagram deelt ze een filmpje waarin ze trots haar nieuwe kapsel laat zien.

Advertentie

Wendy van Dijk gaat voor korte coupe

Bij het filmpje schrijft ze: “Ik heb het gedurfd!! Waaaah! #nieuwhaar”. Hieruit blijkt dat Wendy behoorlijk wat moed heeft moeten verzamelen om het nieuwe kapsel aan te durven.

Mari van de Ven

Ook noemt ze visagist en haarstylist Mari van de Ven bij het filmpje. “You’re the best”, laat ze hem weten. We kunnen dus wel concluderen dat Mari haar nieuwe kapsel mogelijk gemaakt heeft. Ook Mari deelt de video op Instagram en schrijft hierbij: “The bob it is”. Wendy laat weten dat de knipbeurt heeft plaatsgevonden voor de opnames van Wie van de drie?, de spelshow die ze presenteert op SBS6.

Reacties

In de Instagram-post vraagt Wendy aan haar volgers wat ze van haar nieuwe look vinden. De lovende reacties stromen binnen. “Ontzettend gaaf!” en “Staat je geweldig”, klinkt het onder haar volgers.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wendy van Dijk (@wendyvandijk3)

Dit is waarom Wendy van Dijk vroeger woedeaanvallen had

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Instagram. Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Kim Kötter deelt bijzondere bevallingsfoto en Frans Bauer showt coronacoupe

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje. Vandaag onder anderen met Kim Kötter, Frans Bauer en Roxeanne Hazes. 

Advertentie

Jeangu Macrooy

De zanger blikt alvast uit op vanavond. Dan presenteert Jeangu het nummer waarmee hij in mei Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jeangu Macrooy (@jeangu_macrooy)

Robin Martens

De actrice deelt een heel bijzonder zwangerschapsmoment met haar volgers.

Bibi Breijman

Bibi Breijman brengt een ode aan haar Indonesische roots met dit bijzondere hoekje in huis. Wat ziet dat er heerlijk rustgevend uit!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Blabla Breijman (@bibibreijman)

Patty Brard

Bij Patty Brard is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak. En dat doet zij niet met zomaar iemand. Niemand minder dan oud-deelnemer van Het Perfecte Plaatje, Stefano Keizers, gaat aan de haal met de poetsdoeken van Patty.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Patty Brard (@pattybrard)

Miljuschka Witzenhausen

Dat Miljuschka niet vies is van een eerlijke foto hier en daar, weten we inmiddels wel. Met deze gekke bek gooit ze daar nog een schepje bovenop.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka)

William Rutten

Fotograaf William Rutten zette grappenmaker Frans Bauer op de gevoelige plaat. En uit zo’n fotoshoot kan niets anders dan een hilarisch plaatje komen. Wat vind je van de coronacoupe van de volkszanger?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door William Rutten (@williamrutten)

Kim Kötter

Kersverse moeder van drie, Kim Kötter, deelt een heel intiem kiekje op Instagram. Deze foto werd slechts enkele seconden na haar bevalling van Ted genomen. “Dat je de navelstreng uit je voelt kloppen en nog vast zit aan je baby en aan de placenta die nog in je zit. Alles komt in detail terug…”, zegt ze over de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KIM KÖTTER (@kimkotter)

André Hazes

André Hazes onderging donderdag een wel heel bijzondere vocal coaching-sessie. Op Instagram plaatst hij een foto waarop te zien is hoe de zanger vol draden en snoeren op een bed ligt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Andre Hazes (@andrehazes)

Natasja Froger

Natasja Froger laat zien met welke RTL-collega’s ze een Zoom-meeting had. Gezellige boel! Herken jij ze allemaal?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natasja Froger (@natasjafroger)

Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes gaat voor een kleurrijke look. En die wordt verzorgd door niemand anders dan haar eigen zoontje.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Instagram. Beeld: ANP.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien