Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Libelle Reisaanbieding: Thassos

Met de ferry
Thassos is het noordelijkste eiland van Griekenland, het ligt dicht bij het vasteland. Omdat er geen vliegveld op het eiland is, vlieg je naar Kavala, om daar op de veerboot te stappen. In een half uur ben je op Thassos.

Thassos = groen
Als er een top tien van groenste Griekse eilanden zou zijn, stond Thassos met stip op nummer een. Op het hele eiland groeien en bloeien dennen-, eiken- en kastanjebomen. Maar ook olijven en pruimen duiken overal in het landschap op. Tussen de bergen en bossen (eiland)inwaarts gaan beekjes, watervallen en knusse dorpen verscholen.

Advertentie

Ga eropuit!
Wie naar Thassos gaat, heeft aan alleen slippers niet genoeg. Stop zeker een paar stevige schoenen in de tas, want de tweede reden om een vakantie naar Thassos te boeken, is dat het het beste wandeleiland van Griekenland is. Fijne paden leiden naar mooie stukken ruige natuur. Het ene moment waan je je op een onbewoond eiland, het andere moment is daar ineens een pittoresk dorpje. Een prima uitvalsbasis voor een drankje en een lekkere Griekse snack!
Wandeltip:
het gebied rond bergdorp Panagía is een aanrader. Rond het schattige dorpje liggen naaldbossen en de beroemde marmergroeve die zeker een bezoekje waard zijn.

Libelle Reisaanbeiding
8 dagen vanaf €629,- p.p.
Speciaal voor Libelle stelde Arke een exclusieve reis samen: een week naar Thassos, inclusief twee wandelingen onder leiding van de Nederlandse gids Roos Gruwel.

Verblijf Kies voor hotel Louloudis****, dat op loopafstand van het vissers-plaatsje Skala Rachoni ligt en op slechts 300 meter van het strand. Of kies voor de appartementen van Louloudis*** in dezelfde plaats.

Inclusief
• Retourvlucht met Transavia in economy class
• Luchthavenbelasting/brandstoftoeslag (ca. € 53,-)
• Retourtransfer inclusief overtocht
• 7 overnachtingen in 2-persoonskamer
• Ontbijt of in een appartement o.b.v. logies
• Een olijfolieverrassing op de kamer
• Een wandeling op zaterdag én maandag, inclusief: alle transfers van en naar het hotel en tijdens de wandelingen twee Griekse maaltijden incl. 1 drankje per maaltijd, koffie en bougatsa (Griekse lekkernij met bladerdeeg) in Panagía, bezoek aan marmergroeve en fabriek (kijk voor een uitgebreide beschrijving van de wandelingen op www.arke.nl/libelle.
• Professionele Nederlandstalige begeleiding door Roos Gruwel tijdens de wandeltochten
• Recepten van een aantal Griekse gerechten in het Nederlands.

Exclusief
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
• Reserveringskosten € 15,- per boeking online, € 27,50 per telefonische boeking
• Eventuele vluchttoeslagen en -kortingen.

T/m 16 januari 2011: flitskorting € 25,- p.p.

Voorwaarden
• Vluchtdag: donderdag
• Boekingsdata: 28 april, 5 mei, 26 mei, 16 juni, 1 september, 15 september en 29 september 2011
• Niet vergeten: goede wandelschoenen, comfortabele kleding, rugzak, regenkleding, drinkfles, camera.

Voor informatie en boekingen
U kunt ook bellen met Arke, tel. 0900-88 47 (€ 0,15/min). Op deze reis zijn de ANVR/SGR-voorwaarden van toepassing.

reizen uithetblad

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien