Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Met Libelle naar Frankrijk

 

Romantisch Parijs

Advertentie

3-daagse stedentrip naar Parijs vanaf € 99,- p.p.

Speciaal voor Libelle stelde de Jong Intra Vakanties een 3-daagse stedentrip naar Parijs samen. In deze romantische stad zijn natuurlijk de highlights te zien als de Notre Dame, het Louvre en de Eiffeltoren.

Verblijf
U verblijft in Hotel de la Gare du Nord***, een heerlijk hotel op 5 minuten loopafstand
van treinstation Gare du Nord.De Grands Boulevards liggen op ongeveer 20 minuten lopen.

Inbegrepen
• 2 overnachtingen in Hotel de la Gare du Nord*** in een 2-persoonskamer
• 2x ontbijtbuffet
• Stadsplattegrond

• Indien per trein, tevens inbegrepen: treinretour per Thalys (2e klasse, RIT 4, voor de overige klasse geldt een toeslag) vanaf elk station in Nederland naar Parijs Gare du Nord, inclusief zitplaatsreservering vanaf Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS en Brussel-Zuid (bij boeking opgeven, uitstapplaats dient gelijk te zijn).

Niet inbegrepen
• Reis- en annuleringsverzekering
• Overige maaltijden
• Eventuele toeslag overige klasse Thalys
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
• Reserveringskosten € 17,50 per boeking

Reisperiode
Mei t/m december 2012

Prijs

Prijs met eigen vervoer: vanaf € 99,- p.p. (juli/augustus), overige maanden vanaf € 105,- p.p. Prijs per trein: vanaf € 229,- p.p. Verlenging vanaf € 50,- p.p.p.n.

Extra aanbieding/toeslagen
• Bij aankomst op vrijdag voor 3 nachten binnen periode 1/7-31/8 = 3 nachten reserveren, 2 nachten betalen
• Binnen periode 1/7-31/8 = 4 nachten reserveren, 3 nachten betalen
• Toeslag hoogseizoen (19/9-21/9, 1/10-15/10, 21/10-25/10) = € 21,- in 2-persoonskamer en € 43,- in 1-persoonskamer
• Kinderkorting = t/m 11 jaar gratis, max. 1 kind.

Reserveren
Ga naar www.boeksnel.nl/libelle of bel de Jong Intra Vakanties via telefoonnummer 0180- 45 78 03. Vermeld a.u.b. de speciale reiscode XAPAR67 (eigen vervoer) of XTPAR67 (trein). Op deze aanbieding zijn de ANVR/SGR-voorwaarden van toepassing.

 

Antiek in Lille

Dagtrip naar de antiekmarkt in Lille vanaf € 39,- p.p.

Kras.nl biedt een comfortabele busreis aan naar de beroemde antiekmarkt in Lille op zaterdag 1 september. De bus vertrekt in de nacht van vrijdag op zaterdag en gaat op zaterdagavond weer terug naar Nederland.

Inbegrepen
• Busreis van en naar Lille

Niet inbegrepen
• Reserveringskosten € 12,50 per boeking
• Maaltijden
• Drankjes

Reisperiode
Zaterdag 1 september 2012

Prijs
Vanaf € 39,- per persoon

Reserveren
Boek online op www.kras.nl/LR106 of bel KRAS.NL of bel 0900-96 97 (€ 0,15/min). Bij onvoldoende deelname (minimum aantal deelnemers = 35) kan de reis tot uiterlijk vijf dagen voor vertrek geannuleerd worden.

Op- en uitstapplaatsen busreis

• Alkmaar • Amsterdam • Apeldoorn • Arnhem • Breda • Den Bosch • Den Haag • Eindhoven • Maastricht • Rotterdam• Sittard • Utrecht • Zwolle

Zonnige Côte d’Azur

8-daagse zon-vakantie aan de Côte d’Azur vanaf € 395,- p.p.

Speciaal voor Libelle stelde de Jong Intra Vakanties een 8-daagse zonvakantie naar de Côte d’Azur samen. Met zijn schitterende stranden, hoge bergtoppen en St. Raphaël aan de kust is dit een heerlijke plek om te verblijven.

Verblijf
Hotel Brise de Mer*** is een prachtig gelegen hotel met comfortabel ingerichte kamers
en diverse faciliteiten, gelegen op ongeveer 50 m van de jachthaven, ca. 200 m van
het strand en 300 m van het centrum van St. Raphaël.

Inbegrepen
• 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer in Hotel Brise de Mer*** in St. Raphaël
• 7x ontbijtbuffet
• Gratis gebruik sauna, whirlpool en fitness
• Gratis brochure met wandel- en fietstochten/wegen

Niet inbegrepen
• Reserveringskosten € 17,50 per boeking
• Kosten Calamiteitenfonds à € 2,50
• Reis- en annulerings-verzekering
• Overige maaltijden

Reisperiode
Juni t/m oktober 2012

Prijs
2-persoonskamer; vanaf € 395,- per persoon Nu met € 40,- korting per
boeking (de korting is al in de prijs verwerkt).

Reserveren
Ga naar www.boeksnel.nl/libelle of bel de Jong Intra Vakanties via telefoonnummer 0180-
45 78 03. Vermeld a.u.b. de speciale reiscode XASTH99. Op deze aanbieding zijn de ANVR/SGR-voorwaarden van toepassing.

Bekijk de andere 3 reisaanbiedingen in Libelle 21

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Isabel bedacht de 'Nationale Week Zonder Vlees': "Kleine moeite, grote impact"

Isabel Boerdam (30) bedacht de Nationale Week Zonder Vlees (8-14 maart). Dankzij haar lieten sinds 2017 al 2,4 miljoen Nederlanders in maart hun biefstukje een week lang staan en ontdekten ze lekkere, vegetarische alternatieven.

“Sinds mijn kindertijd ben ik vegetariër. Als 9-jarige besloot ik van de ene dag op de andere om vegetariër te worden. Ik herinner me dat ik lusteloos in mijn lievelingspasta bolognese prikte. Opeens waren al die bruine korreltjes gehakt op mijn bord stukjes dode koe. ‘Mam, ik wil geen koe meer eten’, zei ik. ‘Nou, dan doe je dat niet meer’, antwoordde ze. Zo simpel was het.”
Advertentie

Vegetarische curry

“Toen ik begin twintig was, ben ik begonnen met mijn foodblog ‘de hippe vegetariër’. Ik houd namelijk van lekker eten en wil anderen inspireren en laten zien hoe lekker maaltijden zonder vlees kunnen zijn. Het verbaasde me dat, toen klimaatverandering het gesprek van de dag was, kranten volstonden met verhalen over zonnepanelen en elektrische auto’s.”

“Niemand stond op om te vertellen wat de vleesindustrie doet met het klimaat. Een vegetarische curry eten, betekent echt iets voor het milieu en dat is voor mensen veel makkelijker te realiseren dan de aanschaf van een elektrische auto of zonnepanelen. Als niemand dit verhaal naar buiten brengt, dan moet ik het doen, besloot ik. Zo kwam ik op het idee om de Nationale Week Zonder Vlees te lanceren.”

Stip aan de horizon

“Als ik terugdenk aan 2017, het jaar waarin deze week voor het eerst van start ging, weet ik niet hoe ik het voor elkaar heb gekregen. Nu heb ik een heel team met wie ik dit organiseer, toen stond ik er alleen voor. Ik had de hoop om tienduizend mensen zo ver te krijgen om mee te doen. Voor mijn campagne had ik sponsors nodig. Na drie maanden was me dat nog niet gelukt en leek het een doodlopende weg. Toch gooide ik het bijltje er niet bij neer.”

“Toen de eerste sponsoring binnenkwam, wist ik: nu moet de week er ook écht gaan komen. In aanloop naar de campagne werkte ik vaak door tot 4 uur ’s nachts. Daarnaast had ik ook nog gewoon een baan. Ik hield het vol door de stip aan de horizon te blijven zien, daar werkte ik naartoe. Het gaf me zo veel energie om van niets iets te maken. Het is gelukt, dacht ik toen het NOS Journaal opende met de aankondiging van de Nationale Week Zonder Vlees. Ik had het voor elkaar gekregen.”

2,4 miljoen

“Sindsdien organiseer ik de week jaarlijks op non-profitbasis vanuit mijn communicatiebureau Green Food Lab. Ik doe het niet om met een vingertje te wijzen naar mensen die vlees eten. Als ik er op die manier in zou staan, zetten mensen toch hun hakken in het zand. Het maakt al een groot verschil als we besluiten om op selectieve momenten vlees te eten. Door met z’n allen structureel minder vlees te eten, hebben we met een kleine moeite een grote impact op het milieu.”

“De Week Zonder Vlees zorgt voor een gedragsverandering. Veel mensen lopen nog steeds het vegetarische schap in de supermarkt voorbij. Ze weten nog niet wat voor lekkere alternatieven er zijn. Inmiddels zijn de schappen met vleesvervangers verdubbeld. Maar liefst 2,4 miljoen mensen hebben afgelopen jaar meegedaan en een week geen vlees gegeten. Dat is echt gigantisch, van zulke aantallen had ik nooit durven dromen.”

“Ik voel echt dat er een verandering in de maatschappij gaande is. Tegelijkertijd is er nog heel veel werk te verrichten. Er zijn genoeg mensen die er geen seconde over nadenken wat de impact van vleeseten is op de klimaatverandering. Ik voel me geen activist, ik wil mensen juist inspireren. Als ik kritiek krijg dat ik het vlees van iemands bord wil pakken, dan ben ik daar redelijk relaxed onder.”

Week zonder vlees

“Hoge bomen vangen veel wind, ik ben blij dat de conversatie is aangezwengeld. We zijn nu zover dat ook de voedselmerken en -ketens die geen groene uitstraling hebben, uitbreiden naar een vegetarisch assortiment. Zo heeft KFC een vegaproduct gelanceerd waar ze ontzettend hun best op hebben gedaan en dat heel succesvol blijkt te zijn. Voor wie het moeilijk vindt om minder vlees te eten, bijvoorbeeld omdat je weinig tijd hebt om te koken of omdat je partner wel gewoon vlees wil eten, heb ik de onlinecursus vleesminderen.nl bedacht. In vijftien dagen leer je hoe je net zo lekker en snel kunt blijven koken. Meer plantaardig eten heeft de toekomst: het is praktischer, ethischer en milieuvriendelijker. Mijn droom is om de Europese Week Zonder Vlees te realiseren. Wanneer de tijd rijp is, zal die week er komen.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Interview: Laura van der Meer. Beeld: Esther Dijkstra.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Britse media verwoesten Meghan Markle na Oprah-interview

Het twee uur durende interview van Meghan Markle met Oprah Winfrey heeft veel stof doen oplaaien. Haar uitspraken over het Britste koningshuis zijn niet mals, wat voor een stortvloed aan reacties zorgt. De Britse media schreven eerder al erg negatief over haar, nu zijn de koppen zelfs ‘extreem’ te noemen. 

In het interview neemt Meghan geen blad voor de mond en zegt ze alles wat ze op haar hart heeft.

Advertentie

Omstreden interview

Meghan Markle beschuldigt het Britse koningshuis in het interview onder andere van racisme. Ze vertelt dat het koningshuis haar zoontje Archie de titel ‘prins’ niet wilde geven wegens zijn huidskleur.

Ook laat Meghan weten dat ze suïcidale gedachtes had door alle negatieve aandacht, maar hiervoor geen hulp mocht zoeken.

Aanstootgevende koppen

De Britse pers zou de aanstichter van haar mentale problemen zijn geweest vertelt ze, maar dat zorgt er na uit uitkomen van het interview niet voor dat de berichtgeving uitblijft. Een acceptabelere toon is ook in geen velden of wegen te bekennen, want de koppen van de Britse media zijn op z’n zachts gezegd aanstootgevend te noemen.

Britse berichtgeving

ITV-journalist Piers Morgan twittert dat hij het interview van het koningspaar “verachtelijk” vindt. Hij schrijft: “Prins Harry en zijn vrouw hebben net twee uur lang alles waar de koningin voor staat en zo hard voor gewerkt heeft met de grond gelijk gemaakt. En dat terwijl ze doen alsof ze haar steunen.”

Positief geluid

Een van de weinige positieve reacties op het Oprah-interview komt van BBCroyaltywatcher Jonny Dymond. Hij meent dat het prins Harry goed heeft gedaan om afstand van het Koningshuis te nemen, en dat het koppel “zeer sympathiek” overkomt.

“Het is een grote verandering ten opzichte van de ongelukkige man die we het voorbije jaar in het Verenigd Koninkrijk zagen”, aldus Dymond.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Nieuwsblad. Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Heeft 'MAFS'-deelnemer Aron een nieuwe vriendin? Monique reageert

Vlak nadat in het nieuws kwam dat ook Married at first sight-koppel Aron en Monique zijn gescheiden, bracht het tweetal naar buiten dat ze nog wel daten. Nu zijn er geruchten dat Aron een nieuwe vriendin zou hebben.

Monique legt uit hoe het zit en wat er nou écht aan de hand is tussen de twee.

Advertentie

Hoe zit het tussen Aron en Monique?

Monique vertelt hoe het contact met Aron is verlopen sinds de scheiding: “In december hebben Aron en ik de scheiding aangevraagd. We hebben elkaar daarna zo’n twee weken niet gesproken, maar toen begonnen de uitzendingen van Married at first sight en hadden we weer zo’n behoefte aan elkaar. We spreken elkaar nu dagelijks.”

Nieuwe vriendin

Of het klopt dat Aron een nieuwe vriendin heeft? Monique vertelt: “De berichten dat Aron een nieuwe vriendin zou hebben, bereikten mij ook. Ik moet daar stiekem een beetje om lachen. Kijk, als het zo is, dan gun ik het hem van harte, maar het is niet waar. Als Aron echt een nieuwe vriendin zou hebben, had hij mij dat allang verteld. Wij voelen heel veel respect naar elkaar toe en hebben ook de afspraak gemaakt dat mocht zoiets gebeuren, we daar eerlijk over zijn.”

Geruchten

Monique heeft wel aan Aron gevraagd of de geruchten klopten: “Ik heb Aron wel gevraagd naar de geruchten over hem en zijn nieuwe vriendin, maar Aron ontkrachtte het verhaal direct. Dus nee, Aron heeft geen nieuwe vriendin.”

Ook zegt ze: “Aron en ik zien elkaar momenteel zelfs regelmatig. Aron en ik zijn na het beslismoment op 18 oktober 2020 samen een weekend weggeweest naar Noordwijk en we zagen elkaar vrijwel elk weekend. Daarnaast zijn we zelfs nog samen op vakantie geweest naar Gran Canaria. Als we samen waren leek het wel of we in elkaar versmolten, maar door de weeks als we niet samen waren was het ook prima.”

Diepe vriendschap

Of Monique en Aron samen zijn? Monique noemt wat de twee nu hebben een diepe vriendschap: “Voor nu hebben Aron en ik een hele diepe vriendschap en geven we heel veel om elkaar. We komen een beetje in rustiger vaarwater en hebben nu alle tijd en rust om uit te zoeken of we onze diepe vriendschap kunnen uitbouwen tot iets meer. We blijven elkaar de komende periode in ieder geval veel opzoeken. Laat die lentekriebels maar komen. Ik ben er klaar voor.”

Fidan Ekiz vertelt openhartig over liefdesleven na scheiding

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Telegraaf. Beeld: RTL, Alieke de Bie

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Hilarisch! Hier kun je matchende jassen voor jou en je hond kopen

Als je dan toch een keer of vier per dag op stap gaat met je viervoeter: dan maar in stijl! Budgetsupermarkt Lidl helpt je een handje en komt met matching jassen voor jou en je hond.

De jassen zijn niet alleen matchend, maar ook ontzettend functioneel.
Advertentie

Matchen met je hond

Het gaat hier namelijk over knalgele regenjassen. Zo blijven jij en je hond lekker droog tijdens een wandeling in de regen. Lidl schrijft op Facebook: “Samen tijdens de avondklok flaneren? Dat kan met deze matching outfits voor baasje en hond!”

Daar is over nagedacht

De supermarktketen heeft overal over nagedacht, want het hondenjasje is makkelijk aan te trekken én zorgt ervoor dat je viervoeter ook in het donker zichtbaar is: “De hondenjas geeft optimale regenbescherming door waterafstotend bovenmateriaal. De jas heeft reflecterende details voor extra zichtbaarheid en klittenbandsluiting voor makkelijk aan- en uittrekken.”

Wat kost dat?

Zoals we verwachten van de budgetketen, hangt er geen enorm prijskaartje aan de jasjes. De jas voor honden kost €7,99 en die voor jezelf kost €17,99. Helaas zijn de matching jassen na de release op 24 februari de winkels uitgevlogen. Dat snappen we wel, want wat zijn ze leuk! Inmiddels zijn ze uitverkocht, dus je zal even op de nieuwe voorraad moeten wachten.

Samen tijdens de avondklok flaneren? Dat kan met deze matching outfits voor baasje en hond! Vanaf vandaag in de winkels en online via bit.ly/Lidl-FashionTwins. Wie moet dit setje halen? 👇

Geplaatst door Lidl Nederland op Woensdag 24 februari 2021

Zó krijg je honden- of kattenpis gemakkelijk uit het tapijt

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Tagmag. Beeld: Lidl

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien