50% korting op dagentree bij verschillende wellness resorts >

Zoek binnen:

Muurgedichten door Waterland

Centrum voor kerk, cultuur en samenleving Areopagus begon in 2003 met dit enorme project. Door heel Waterland (Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Monnickendam, Overleek, Uitdam, Watergang en Zuiderwoude) zijn gedichten opgehangen of geschilderd op muren van betekenisvolle plaatsen en gebouwen.

Het is een opmerkelijk kunstwerk geworden. Beroemde dichters als Ida Gerhardt, Chris van Geel, Vasalis en Hans Warren staan op de muren, maar ook speciaal voor dit project geschreven gedichten van Tom van Deel, Harmen Wind, Patty Scholten, Sharon Kaars en Erwin Wijman zijn op vele muren terug te vinden.

Advertentie

Boekje
Al deze gedichten zijn, met foto, gebundeld in een door Areopagus en Water, Land & Dijken uitgegeven boekje. Naast de muurgedichten staat in dit boekje uiteenlopende informatie over de gemeente Waterland en zijn geschiedenis en verhalen van streekgenoten Sijmen Pereboom en Jan Spaans. De fiets- en wandelkaart met interessante locaties en horecagelegenheden, daagt de wandelaar of fietser uit de gedichtenroute zelf te volgen.

Te koop
Het boekje kost € 4,- en is te bestellen bij:

  • Water, Land & Dijken, Koemarkt 53, 1441 DB Purmerend, telefoon: 0299 437463
  • VVV’s en de plaatselijke middenstand van Waterland.

Peter Faber
Op 26 april 2009 om 15:00 uur presenteert Peter Faber in Hotel & Restaurant Hof van Marken zijn ‘Luisterwandeling over het eiland Marken’. Hij dook in de geschiedenis van het gebied en zodoende ontstond er een ‘landschildering’, een soort culturele planologie, die een belangrijk onderdeel vormt van de gedichtenroute.

Informatie
Hof van Marken Hotel & Restaurant, Buurt II, nr. 15, 1156 BC Marken, telefoon: 0299 601300, e-mail: info@hofvanmarken.nl, website: www.hofvanmarken.nl

Kijk ook op: www.areopagus.nl

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien