Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Hoe overleef je zwarte zaterdag?

Zwarte zaterdag. Een gevreesde term voor elke vakantieganger op weg naar het zuiden. Volgens de ANWB kunnen we zaterdag kilometers lange files verwachten op de wegen richting de zon.

In Frankrijk kunnen zaterdag extreem lange files op de routes naar het zuiden ontstaan. Niet alleen voor miljoenen Fransen begint de zomervakantie, ook in Duitsland en Italië sluiten de scholen hun deuren. Het leidt door heel Europa tot lange files. In Zwitserland en Oostenrijk ontstaan vooral wachttijden bij tunnels.

Advertentie

Hoofd koel
Wie de ergste files en vertragingen wil vermijden, doet er goed aan om zaterdag pas rond het middaguur vanuit Nederland te vertrekken. Of een andere reisdag te kiezen. Maar soms kan je gewoon niet anders dan op deze zaterdag te reizen. Hoe houd je het hoofd koel tijdens deze uren durende reis?

water Neem voldoende water mee!
Het kan erg warm worden in de auto en het laatste wat je wilt is dat jij en je reisgenoten misselijk van de hitte worden. Naast wat kleine snacks is het daarom aan te raden om genoeg water mee te nemen! Water kan ook van pas komen als je met panne komt te staan.

 

 

 

 

Aire_de_pique-nique Stop regelmatig.
Volgens een onderzoek van de ANWB zijn de volgende Aires de beste stopplekken onderweg naar het zuiden: Aire de Lorraine Sandaucourt la Trelle, Sandaucourt (A31) en Aire de Macon Saint-Albain, Saint-Albain (A6). Aire de Macon Saint-Albain heeft als extraatje leuke voorzieningen als spelcomputers en grote keuze in het restaurant.

 

 

 

kidzdj Zorg voor entertainment in de auto.
Voor jezelf kan je denken aan luisterboeken of je favoriete muziek. Of wat dacht je van een talencursus op CD! Zo maak je van de nood een deugd. Voor jonge kinderen zijn er bijvoorbeeld de CD’s van de Kidz-DJ. Nieuwe leuke vakantieliedjes op de oude disco en nederpop-tunes die hun ouders zeker zullen herkennen. Oudere kids hebben waarschijnlijk hun eigen muziek al mee.
Bestel Kidz-DJ online bij bol.com.

 

 

tomtom go live Kies voor een navigatiesysteem met file-informatie.
Zo weet je hoeveel tijd het nog kost om op uw bestemming te komen en bij grote problemen kan het navigatiesysteem een andere, snellere route berekenen. Kies bijvoorbeeld voor een TomTom met HD Traffic.

 

 

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:
Sta je dan toch in de file? Dan zijn dit soort dingen natuurlijk wel leuk:
[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

LEES OOK:

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien