Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Picknick arrangementen

Nederland is bezaaid met mooie picknickplekken. Leg een kleedje neer in het bos of in de duinen. Of neem een goedgevulde mand mee naar de boomgaard of de hei. De beste tips op een rij, allemaal mét picknick-arrangement.

Advertentie

Op ‘t strand

Zeeland heeft de schoonste stranden. De Zeeuwse stranden zijn breed en kilometers lang, van Brouwersdam tot Domburg en Cadzand. ‘Hutjemutje’ picknicken is er dus niet bij, er is plek genoeg. Daarbij: Zeeland heeft de meeste zonuren, dus dat betekent urenlang genieten. Bij Restaurant de Perenboom in Haamstede staat een mand met Zeeuws lekkers klaar.

B ij de boer

Een onverwacht goede picknickplek: het groene hart. Tussen Utrecht, Amsterdam en Den Haag stikt het van de geheime plekjes. Fiets tussen grazende koeien, oude boerderijen en kleine dorpjes of fiets een rondje langs de Vinkeveense Plassen en maak onderweg een lunchstop. Minder actief, maar minstens zo leuk: een bezoek aan Kasteel de Haar of een boerendiploma halen. Op www.groenehart.nl staat meer informatie over wat er te doen is. Ook kun je er fietsroutes downloaden. Een fiets meenemen is niet nodig, bij Boerderij Blik op de Wei staat een bakfiets met een mand vol lekkers klaar.

Kleedje op de hei

Als het ‘s winters wat vaker en heftiger zou sneeuwen, had Overijssel haar eigen Alpen. Tussen de ‘bergen’ Holterberg en de Haarlerberg liggen prachtige heidevelden en bossen: dé plek om neer te strijken. In augustus en september staat de heide in bloei en is het er op zijn mooist. Wandelpaden zijn er in alle soorten en maten. De groene route is vier kilometer lang, de oranje route is zes kilometer lang. Maak een tussenstop bij Natuurdiorama: in het museum staat de grootste verzameling zoogdieren. Kom je op de laatste zondag van de maand? Bij schaapskooi Twilhaar demonstreert de herder hoe hij een kudde opdrijft. In de buurt is geen grote stad te bekennen, wel kleine dorpjes zoals Holten en Nijverdal. Bij restaurant Tastoe staan gevulde fietstassen klaar.

Polderpicknick

Bang dat de grote windmolens het beleg van je brood waaien tijdens een picknick in de polder? Niet nodig! Tenminste, als je de goede plekken kent. Tussen Lelystad en Almere liggen de Oostvaardersplassen. In het moerassige gebied heeft de natuur de dagelijkse leiding in handen.  Rondkijken kan daardoor niet zomaar overal. Ondanks dat blijft er genoeg over om te zien en te doen. Bij het bezoekerscentrum aan de rand van het gebied wordt van alles georganiseerd. Maak een rit op de bolderkar en ga op zoek naar konikpaarden of mee op excursie. Een kop koffie drinken kan bij Café De Oostvaarders.

In de boot

Van de Biesbosch tot Dommeldal en de Drunense Duinen. Brabant ligt vol bijzondere plekjes. Bos, stuifzand of water. Ga te water voor een vaar-picknick en ontdek in een dag hoe mooi Brabant vanaf het water is. Eenden, fuutjes en meerkoeten zwemmen langs. Nodig gerust al je vrienden uit, want er is plek genoeg! De boot ligt klaar in Lith, bij de Lithse Ham en de Maas. In de buurt liggen leuke aanmeerplaatsen en strandjes voor een picknickbreak. Maar eten en varen kan ook prima tegelijk.

Bekijk ook de reisaanbieding naar Natuurgebied de Wieden.

Bekijk de andere picknickaanbiedingen in Libelle 36.

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien