Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Reisaanbieding – familieweekend

Stap 1: Prik een datum
Hoe groter de familie, hoe lastiger het is om een datum te vinden waarop iedereen kan. Prik daarom een paar data, een maand of drie vooruit. De makkelijkste manier om te checken of iedereen kan, is via www.datumprikker.nl. Op de website nodig je de hele familie uit. Iedereen vult in wanneer hij wel of juist niet kan. De datum waarop iedereen kan, rolt er vanzelf uit.

Stap 2: Stel een team samen
Vraag één of twee anderen te helpen bij de organisatie. Gezellig en ook functioneel, want de taken kunnen verdeeld worden.

Stap 3: Kies een budget

Natuurlijk moet het een topweekend worden, maar houd wel de kosten in de gaten. Bepaal een bedrag dat voor iedereen op te brengen is. En zorg ervoor dat binnen dat budget alles gedekt is: een leuke accommodatie, eten, drinken en de kosten van activiteiten.

Advertentie

Stap 4: Maak een plan
Houd zo veel mogelijk rekening met de leeftijden en interesses van iedereen. En zorg dat er een plan is. Neem spelletjes mee of zet een speurtocht uit voor overdag, en reserveer de avonden voor met z’n allen bij de haard zitten. Tip: zorg dat het programma niet té vol is. Er moet ook tijd zijn om te relaxen en te kletsen.

Stap 5: Verdeel de taken

Maak van tevoren een schema voor praktische klussen als tafeldekken, afwassen en drogen. Dat voorkomt dat altijd dezelfde personen in de keuken staan. Stel ook een familielid aan als fotograaf. Hoe meer filmpjes en foto’s, hoe beter.

Reünie met korting!

Speciaal voor Libelle stelde Landal GreenParks een actie samen. Kies uit de mooiste vakantiehuizen door heel Nederland. De bungalows zijn van alle gemakken voorzien en geschikt voor grote en kleine families. Extra leuk: op de parken worden speciale groepsactiviteiten en uitstapjes aangeboden.
Tijdelijke aanbieding: boek een verblijf en ontvang tot wel € 80,- korting op één van de grotere bungalows van Landal GreenParks.

Korting overzicht
Woningtypes vanaf 8 personen en kleiner dan 12-personen: € 20,- korting op een weekend/midweek
Woningtypes vanaf 8 personen en kleiner dan 12-personen € 40,- korting op een week
Woningtypes vanaf 12-personen € 40,- korting op een weekend/midweek
Woningtypes vanaf 12-personen € 80,- korting op een week

Geldigheid
De korting is geldig voor aankomsten van 30 november tot 21 december 2012 en van 4 januari tot 8 februari 2013 voor zowel een weekend-, midweek- en weekverblijf.

Deelnemende parken

Landal Aelderholt, Landal Hoog Vaals, Landal Coldenhove, Landal Heideheuvel, Landal Het Land van Bartje.

De beschikbaarheid is beperkt, dus wees er snel bij! Ga naar www.landal.nl/LIB38L en maak een reservering.

Voorwaarden en meer informatie
Deze aanbieding geldt:
•    voor aankomsten van 30 november tot 21 december 2012 en 4 januari tot 8 februari 2013 voor zowel een weekend-, midweek- en weekverblijf;
•    alleen voor nieuwe reserveringen en wordt berekend over last minute-reserveringen.
•    bij een minimale bungalowhuur van € 99,- (exclusief reserveringskosten, toeristenbelasting en bedlinnen);
•    niet in combinatie met de kortingen uit de Landal GreenParks-brochure, andere aanbiedingen, spaarprogramma’s, acties of all-in-arrangementen;
•    Per reservering kan maximaal 1 appartement/bungalow met deze korting gereserveerd worden.
•    Uitbetalen in contanten of vergoeding anderszins is niet mogelijk.
•    De beschikbaarheid van appartementen/bungalows kan per park, type en/of aankomstdatum verschillen en is beperkt.
•    De korting is alleen van toepassing op een verblijf van max. drie weken.

Meer weten?
Voor meer informatie, reserveringen of de gratis brochure kunt u contact opnemen met Landal GreenParks via tel 0900-88 42 (€ 0,20/min.) en vermeld hierbij de code: LIB38L. Openingstijden Contact Center: ma t/m v van 09.00-21.00 uur Zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00-15.00 uur.

Lees de andere tips voor een familiereünie in Libelle 47

Bekijk ook de volgende reisaanbiedingen:
Slapen in het bos
Skiën in Winterberg

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Lieke had corona: "Pas sinds deze podcast geloof ik weer in volledig herstel"

We spraken Lieke (36) in juni 2020. Ze zat toen al drie maanden thuis met coronaklachten. Nu, bijna een jaar na haar besmetting, is ze nog altijd niet de oude. Wél heeft ze een podcast ontdekt die haar weer hoop heeft gegeven.

“De nasleep is erg hobbelig geweest met meerdere terugvallen. Ik had nog steeds pijn in de borst, hartkloppingen, een brandende tong, het gevoel dat ik menthol inademde – en dat terwijl het virus niet meer in m’n lijf zat. Dat is heel frustrerend. Waarom ging dat niet over?”

Advertentie

Lieke vervolgt: “Ondanks een ontstoken hartzakje in juni bleek uit de enorme hoeveelheid testen dat ik geen permanente schade heb overgehouden aan corona. Maar deed ik bijvoorbeeld een fietstest in januari, dan schrok de begeleider zich te pletter van de slechte resultaten. Ook lag ik in november weer een hele maand op de bank als ik even te veel van mezelf had gevraagd. Wandelen én met een vriendin praten tegelijk? Dat zorgde echt voor een mentale en fysieke overbelasting. En dat triggert op z’n beurt een terugval.”

Podcast

“Op een gegeven moment ontdekte ik een podcast die me enorm heeft geholpen: The cure for chronic pain, van de Amerikaanse Nicole Sachs. Ik kreeg deze tip van iemand met een burn-out. In de podcast wordt verteld over een methode waardoor het zenuwstelstel tot rust kan komen. In de nasleep van corona zit deze namelijk vaak nog in de vecht- en vluchtmodus. Het zenuwstelstel denkt nog steeds dat er gevaar is wat onbewust erg veel energie kost.”

“De cardioloog bevestigde dat het overactieve immuunsysteem waarschijnlijk de boosdoener was van mijn aanhoudende klachten. Er werd gedacht dat dit vanzelf wel zou herstellen. Maar wanneer je na bijna een jaar nog steeds niet langer dan een halfuur kan fietsen, begin je jezelf dat wel af te vragen. En nu, in slechts anderhalve maand, heb ik door de methode van Sachs spróngen gemaakt. Ik heb ‘zelfs’ een hele kamer in m’n huis geverfd. Dat was voorheen echt ondenkbaar.”

Goed onderzoek

“De methode bestaat uit een schrijfoefening waarna je een meditatie doet. Het uiteindelijke doel is om rust in je lichaam en met name in het zenuwstelsel te krijgen waardoor je energie zich herstelt. Ik ben zo blij dat ik een manier heb gevonden waardoor ik weer geloof in een volledig herstel. Ik heb zelfs de kans gekregen om aan Sachs mijn verhaal te doen en er samen een aflevering over op te nemen.”

“Voor mensen die in dezelfde situatie hebben gezeten als ik kan ik maar één ding meegeven: onderzoek eerst goed of er geen blijvende schade is, vraag door bij artsen om doorverwijzingen, en geef dan deze methode eens een kans.”

Misvatting

“Het is overigens heel frustrerend dat je overal hoort dat jonge mensen niet echt ziek worden van corona. Dat is gewoon echt niet zo. En dan nog: als er een kans van 1 op 10 is dat je je leven een jaar kwijt bent, ga je dan dat risico nemen en de regels aan je laars lappen? Of blijf je dan voorzichtig? Ik zou dan heel voorzichtig blijven.”

Vragen over corona? Dokter Rutger geeft antwoord:

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

1

Tekst: Daphne Dorgelo. Beeld: privé.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De tarotkaart van 2 maart: "Stier, luister naar je lichaam als het 'moe' zegt"

De tarotkaart die voor dinsdag 2 maart is getrokken, is ‘Aas van Bekers’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze tarotkaart staat voor potentie en kansen. Deze Aas werkt als een Klavertje Vier: geluksbrenger. Liefde op het eerste gezicht, vervulling van wensen, dankbaarheid, levensgeluk. Ook mensen die single (willen) zijn, vinden bij deze kaart zekerheid in zichzelf en een diep gevoel van vervulling.

Advertentie

Ram

Deze kaart geeft je vandaag alles waaraan het je soms ontbreekt: geduld, rekening houden met anderen en bescheidenheid. Doe er je voordeel mee door (online) zoveel mogelijk onder de mensen te zijn.

Stier

Luister naar je lichaam als het ‘moe’ zegt. Dan maak je ook minder fouten. Sla jezelf ook niet met missers om de oren. Een fout is geen fout, zolang je er maar van leert.

Tweelingen

Check jouw ideaalplaatje heel nauwkeurig. Klopt het wel met de werkelijkheid? Het is vandaag heel belangrijk om niet slaapwandelend door het leven te gaan. Neem alert beslissingen.

Kreeft

Jouw visie overbrengen op anderen gaat vandaag van een leien dakje. Vergader, overleg en bespreek alles wat je na aan het hart ligt, en geef voorbeelden van hoe je het voor je ziet.

Leeuw

Soms heb je vanuit de bijrijdersstoel meer macht dan op de bestuurdersstoel. Houd dit in gedachten als je weerwoord wilt geven. Laat de ander helemaal uitspreken. Stuur alleen zachtjes bij.

Maagd

Een goed geoliede machine, jij geniet van de dagelijkse routine vandaag. Saai? Integendeel. Zweven boven je gedachten, gevoelens en de wereld om je heen geeft broodnodige innerlijke rust.

Weegschaal

Op zoek naar de ideale geliefde? Je neigt er misschien naar om meerdere mensen aan het lijntje te houden. Wees eerlijk, vooral tegenover jezelf. Wat zoek je echt? Maak keuzes.

Schorpioen

Gebruik je gedachten vandaag om je ideaalplaatje te schetsen. Doe het zo gedetailleerd mogelijk. En geloof er heilig in. Dan ontwaakt de tovenaar in jezelf.

Boogschutter

Jouw persoonlijke kijk op de wereld trekt mensen die bij je willen horen. Laat dus van je horen – en laat je zien. Een gekke, nieuwe thuishaarkleur nodigt uit tot interessante gesprekken.

Steenbok

De juiste woorden vinden jou vandaag, je hoeft ze niet te zoeken. Je partner geniet van jouw weldadige handen. Laat ze wapperen in de vorm van een massage of zachte streling.

Waterman

Gemak en genot zijn jouw bondgenoten vandaag. Je hoeft je niet uit de naad te werken om applaus te krijgen. Houd investeringen wel nauw in de gaten. Tech is hot, maar welk bedrijf?

Vissen

Check vandaag manieren om onafhankelijker te worden: van mensen, spullen, verslavingen groot en klein. Stop met dralen, vertrouw op je gevoel en stap vooruit. Vandaag is de dag!

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

1

Tekst en voorspelling: Viola Robbemondt.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kim-Lian van der Meij opgenomen in het ziekenhuis

Kim-Lian van der Meij (40) is opgenomen in het ziekenhuis met een nierbekkenontsteking. Ze heeft koorts en veel pijn en moet daarom een paar dagen in het ziekenhuis blijven.

Dat liet haar management maandag weten aan RTL Boulevard. Kim-Lian zou deze week eigenlijk vanuit Zweden naar Nederland reizen voor de opnames van het programma 50-50, maar die moeten nu even wachten. “Haar gezondheid gaat voor”, zegt het management in een reactie. De presentatrice moet tot donderdag in het ziekenhuis blijven.

Advertentie

Reactie vanuit het ziekenhuis

Kim-Lian heeft maandagavond ook zelf gereageerd op Instagram. Ze plaatste een foto van zichzelf in het ziekenhuisbed en schrijft daarbij: “Lieve mensen, ik ben een tijdje afwezig geweest van Instagram en dit is de reden. Ik lig al een aantal dagen in ziekenhuis. Zaterdag ben ik opgenomen met 40,2 graden koorts en hevige pijnen in mijn buik. Het blijkt dat ik een nierbekkenontsteking heb. Erg pijnlijk en vervelend, maar er wordt goed voor me gezorgd en ik ga er weer helemaal bovenop komen.” Ze schrijft dat er vanwege de coronamaatregelen geen bezoek mag komen en ze ook geen bloemen mag ontvangen. Ze vraagt haar volgers dan ook om tips voor series, boeken en online spelletjes.

Kim-Lian van der Meij en Zweden

Kim Lian woont met haar partner Daniel en hun drie kinderen in Zweden, het thuisland van haar man. Vorig jaar spraken we haar en vertelde ze: “Ik vond het een heel goed plan om naar Zweden te verhuizen. We kwamen elk jaar al op het eiland, ik kende er mensen, de kinderen hadden er vriendjes en hun Zweedse opa en oma wonen er. Voor hen leek het ons ook gaaf om ze de ervaring van twee culturen mee te geven. ‘Laten we het proberen’, dacht ik.”

“Heeft iemand het niet naar zijn zin, dan gaan we gewoon terug. Maar iedereen is blij hier. De kinderen vinden het geweldig om met de schoolbus naar school te gaan, ze krijgen daar elke dag een warme lunch in plaats van boterhammen met pindakaas. En ik kan het prima combineren met mijn werk in Nederland. Het zijn meestal tv-projecten van een paar weken. Vervolgens ben ik weer een paar weken in Zweden.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim-Lian van der Meij (@kimlianvdmeij)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: RTL Boulevard. Beeld: Fotografie: Annie Brickman.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kijkers 'Op1' onder de indruk van voormalig kunstrijdster Joan Haanappel (80)

In de nieuwste aflevering van Op1 zaten kunstschaatstalent Lindsay van Zundert (16) en voormalig kunstrijdster Joan Haanappel (80) aan tafel. Via Twitter laten kijkers weten dat ze onder de indruk zijn van Joan.

Lindsay kwalificeerde zich afgelopen weekend voor het WK en kan Nederland voor het eerst sinds 1976 naar de Olympische Spelen brengen. Ze zat daarom bij Op1 samen met voormalig kunstrijdster Joan die tevens de oprichter van Stichting Kunstrijden Nederland is. De twee kennen elkaar al sinds Lindsay’s 12de. “Ze heeft een ongelofelijke flair. Ik vind het gewoon geweldig’’, vertelt Joan in de talkshow.

Advertentie

Reactie

De kijkers hebben tijdens het fragment hun ogen vooral gericht op Joan. Naast kunstrijdster is ze ook oud-sportpresentatrice en verslaggeefster bij de NOS, AVRO, ZDF en Eurosport. Op Twitter laten mensen weten dat ze bijna niet geloven dat Joan 80 jaar is. Iemand schrijft zelfs: “Ik ben verliefd op Joan Haanappel. Kan er niets aan doen. Verdrink in haar ogen. Wat een prachtige vrouw”, twittert iemand.


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: NPO1

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien