Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Reisaanbieding – The Peak District Engeland

Goed wandelweer
De regio heeft enorm veel te bieden voor wandelaars: van lieflijk groen grasland tot ruige rotsen. In het Peak District kunnen de weersomstandigheden van plek tot plek verschillen. De ene vallei is zonovergoten, terwijl het in de volgende regenachtig is. Voor een wandeling in het Peak District National Park is het plaatsje Castleton de beste uitvalsbasis. Er zijn cafeetjes, een kasteelruïne en spectaculaire grotten. Je loopt zó het natuurgebied in.  

Picknick op de groenste gazons
De Brit spreidt het picknickkleed bij voorkeur uit op het onberispelijk verzorgde gazon van een van de vele historische landhuizen in de omgeving. De tuinen van kastelen en buitenplaatsen lijken te worden beschouwd als algemeen bezit, misschien wel omdat tuinieren ook zo’n nationale hobby is. Maar heel vaak wordt de plaid ook gewoon naast de auto gelegd. Zomaar ergens op een mooi plekje. Of op de parkeerplaats van een landgoedfair of ander evenement. Nu zijn de locaties van zo’n fair meestal ongelooflijk mooi. Auto’s worden gedirigeerd naar een frisgroen weiland met uitzicht op het bijbehorende landhuis of kasteel waar verder wat bossages en dartele schapen zijn. Daar wil een sandwich met de lokale Stiltonkaas wel smaken. Twee favoriete picknicklocaties: de achtertuin van Chatsworth House en het cricketveld van Ashford-in-the-Water, een schitterend dorpje dat sowieso een bezoek waard is.

Advertentie

Afternoon tea met Bakewell Pudding
Een fancy gepresenteerde high tea met mooi servies is vreemd genoeg moeilijk te vinden in deze Wedgwood-streek, of je komt in een sterrentent terecht (waar er meerdere van zijn in de omgeving). De reden is waarschijnlijk dat dit behalve het achterland van Wedgwood vooral ook de streek is van modderlaarzen en wandelen met de honden. De bordjes bij de tearooms zeggen genoeg: ‘muddy boots & dogs very welcome inside’. Het interieur is meestal no-nonsense, maar wel heel gezellig. Heerlijk bij de afternoon tea is het traditionele gebakje met de naam Bakewell Pudding. Het recept is een goedbewaard geheim waarover alleen de Old Original Bakewell Pudding Shop in Bakewell beschikt. Van daaruit worden de jamtaartjes, die warm opgediend en gegeten worden met custard of room, over de hele wereld verstuurd. Maar natuurlijk ook naar de talloze lunchrooms in de nabije omgeving. Zeker proberen, want erg lekker!

10-daagse hotelrondreis Engeland inclusief overtochten vanaf € 565,- p.p.

Landhuizen, high tea & fantastische natuur

Buro Britain heeft in samen­werking met Libelle een rondreis samengesteld door het groene hart van Engeland. U verblijft in Shakespeares geboorteplaats Stratford-upon-Avon en in het Peak District. De reis eindigt in Norfolk.
U verblijft in comfortabele ***hotels en krijgt een gratis diner in het New Bath Hotel.

Reisprogramma
Dag 1: per eigen auto reist u naar Hoek van Holland. Vertrek om ca. 22.00 uur met Stena Line naar Harwich. Overnachting aan boord.
Dag 2 t/m 3: Stratford-upon-Avon, BW Grosvenor Hotel (ca. 290 km), 2 overnachtingen. In Stratford-upon-Avon staat alles in het teken van Shakespeare die hier woonde en werkte.
Dag 4 t/m 6: Matlock Bath, New Bath Hotel (ca. 140 km), 3 overnachtingen. Op deze dag rijdt u naar het Peak District. In dit heuvellandschap vind je romantische dorpen, bloemenweides en kalksteengrotten.
Dag 7 t/m 8: Norwich, BW Annesley House Hotel (230 km), 2 overnachtingen. Het hotel is gevestigd in een prachtig historisch gebouw net buiten de middeleeuwse stadsmuren.
Dag 9: Stena Line, overnachting aan boord. Vandaag rijdt u terug naar Harwich (ca.115 km) waar u om 23.30 uur vertrekt met de Stena Line naar Hoek van Holland.
Dag 10: aankomst in Hoek van Holland om 7.30 uur.

Reiscode
gghrlibe

Prijzen per persoon
Periode                    2-pk l/o
01/04-17/06             € 565,-
18/06-30/06             € 575,-
01/07-31/08             € 585,-
01/09-17/10             € 565,-
Toeslag 1-pk            € 190,-
Toeslag halfpension  € 168,-

Inbegrepen Overtocht
Hoek van Holland-Harwich v.v. per Stena Line nachtferry, 2-persoonsbinnenhut aan
boord van Stena Line, 7 nachten verblijf in een 2-pk op basis van logies/ontbijt, uitgebreide reis­beschrijving, reisgids Groot-Brittannië, wegenkaart Groot-Brittannië, 1x gratis diner in het New Bath Hotel.

Niet inbegrepen
Reserveringskosten € 27,-/boeking, toeslag 1-persoonsgebruik van auto en hut, eventuele toeslagen andere huttypen en maaltijden aan boord, evt. brandstoftoeslag, reis- en/of annuleringsverzekering, bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen, last-minute kosten € 15,- bij boeking binnen veertien dagen voor vertrek.

Vertrekmogelijkheden: Dagelijks.

Kindertarieven: Op aanvraag.

Voor inlichtingen en reserveringen belt u met Buro Britain, tel. 020-462 10 30, maandag t/m vrijdag van 9.30-17.30 uur en op zaterdag van 9.30-16.00 uur of kijk op: www.burobritain.nl/libelle
Op
dit arrangement zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing.

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien