Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Relaxen en genieten in Suriname

In Paramaribo kun je heerlijk eten. Het aanbod is goed en goedkoop. Typisch Surinaamse gerechten zijn pom (niet uit te leggen, gewoon proeven), bakkeljauw (gedroogde zoute vis), pindasoep, roti (gevulde pannenkoek) & moksi alesie (vergelijkbaar met paella).

Aan de Keizerstraat in Paramaribo staan de synagoge en de moskee naast elkaar. Dit symboliseert de harmonieuze multiculturele samenleving in Suriname. Culturen uit de hele wereld (Creolen, Hindoestanen, Javanen, Chinezen) leven hier vredig naast en met elkaar en vieren zelfs elkaars feesten.

Advertentie

Geen flats in het centrum van Paramaribo, maar monumentale houten herenhuizen. Veel daarvan kunnen wel een likje verf gebruiken. De huizen aan de Waterkant zijn echter prachtig gerenoveerd. Aan de overkant, aan het water dus, gezellige kraampjes waar je wat kunt drinken: een cocktail, schaafijs of een djogho (Surinaams voor een liter Parbo-bier). Dat in Suriname voornamelijk Nederlands wordt geschreven en gesproken, maakt een vakantie in dit exotische land aan de andere kant van de wereld toch heel vertrouwd.

Van geluidsboom tot waterboom
Suriname bestaat voor meer dan 80% uit tropisch regenwoud. Als je de gelegenheid hebt, is het zeer interessant om een wandeling door de jungle te maken met iemand die het ‘bos’ op zijn duimpje kent en te zien hoe dicht de bevolking bij de natuur staat. Vrijwel alle dagelijkse levensbehoeftes halen Surinamers rechtstreeks uit het oerwoud. De mannen jagen er op wild, de vrouwen zoeken kruiden en medicijnen. Groente wordt verbouwd op de aangelegde kostgrondjes (moestuinen) in het bos.

Eten & drinken in Paramaribo
Daar bij die Waterkant zit je tussen de lokale bevolking in de schaduw. Geniet net als zij van een Parbo-biertje en goedkoop, lekker eten. Keuken: Surinaams. Prijs: spotgoedkoop.
Blauwgrond is de Javaanse wijk van de stad met veel eenvoudige, maar prima eethuisjes. Keuken: Javaans/Indonesisch. Prjis: spotgoedkoop.
Joosje en Roepram strijden om de titel voor de beste roti van de stad. Kies zelf, ons lukte het niet – allebei heerlijk! Keuken: Surinaams. Prijs: goedkoop.
Dok24 is een restaurant met uitzicht over de rivier. Keuken: Europees. Prijs: iets duurder.

Libelle Reisaanbieding: 16-daagse reis naar Paramaribo
Programma:
Dag 1 Reis van Amsterdam naar Paramaribo.
Dag 2 Stadswandeling door het historische centrum van Paramaribo. Lunch in de Palmentuin.
Dag 3 De omgeving van Paramaribo is prima per huurfiets te verkennen. Onder begeleiding van een gids bezoekt u koffieplantage De Peperpot. Inclusief roti-lunch.
Dag 4 Een dagje winkelen, zonnen of fietsen (u mag de huurfiets deze dag nog gebruiken). Aan het eind van de dag vertrekt u voor een Sunsettocht per boot.
Dag 5 Per boot naar Fort Nieuw-Amsterdam, tegenwoordig een openluchtmuseum. Bij de gerenoveerde Plantage Frederiksdorp wordt een lunch geserveerd in een koloniale omgeving. Op de terugweg: de kans om dolfijnen te zien in de Suriname-rivier.
Dag 6 De tropische groenten, verse vis en kruiden maken van de markt een kleurig spektakel. U gaat inkopen doen, want vandaag krijgt u les in Surinaams koken. De bereide gerechten worden na afloop opgegeten als lunch.
Dag 7 Bezoek aan de vlinderkwekerij van Lelydorp én aan de Marronfamilies in het jungledorp Santigron.
Dag 8 Rustdag met als afsluiting een barbecue bij het zwembad.
Dag 9 Zondagmorgen reist u na een swingende mis naar Domburg aan de Suriname-rivier voor een Javaanse lunch en ontspanning op en rond het water.
Dag 10 De onverharde Afobakaweg brengt u naar het historische dorp Berg en Dal aan de rivier en in het tropische regenwoud. Er zijn kajaks en mountainbikes. Maar op het strand liggen kan ook.
Dag 11 t/m 14 Zelf in te vullen. Er zijn ook optionele excursies (zie kader).
Dag 14 Javaanse dansavond met diner in de Palmentuin.
Dag 15 ‘s Middags vertrekt de shuttlebus naar vliegveld Zanderij, Paramaribo
Dag 16 Reisdag en aankomst op Schiphol, Amsterdam.

Prijs & periode
De reis is te boeken vanaf € 2.199,- p.p. in de periode november 2008 t/m maart 2009.

Inbegrepen
– Retourvlucht Amsterdam-Paramaribo inclusief luchthavenbelasting
– Transfers
– 15 overnachtingen op basis van logies & ontbijt
– 6x lunch
– 3x diner
– Nederlandse reisleiding

Speciaal voor Libelle-lezeressen
– Libelle-pas (geeft recht op korting of een leuke attentie op diverse adressen in Paramaribo) – Het boek Hoe duur was de suiker van Cynthia McLeod
– Surinaamse boodschappentas

Niet inbegrepen
* De optionele excursies * € 2,50 calamiteitenfonds * Vliegtax 45,- p.p. * Visum ca. 36,- p.p.

Informatie & reserveringen (reserveren niet meer mogelijk)
Om naar Suriname te reizen hebt u een visum nodig en een paspoort dat zes maanden na vertrek nog geldig is. Tijdsverschil: in de winter is het in Suriname vier uur vroeger.
U kunt voor deze reis geen reserveringen meer maken.

Bijzondere excursies
1.  Brownsberg – Bovensuriname
Duur: 4 dagen. Prijs: € 300,- p.p.
Dit beschermde natuurreservaat met stuwmeer en watervallen is een prachtig gebied om te verkennen. Op weg naar het eilandje Isadou (waar u in authentieke hutjes overnacht) trekt u door de jungle en vaart u met een korjaal naar de plaats van bestemming.
2. Raleighvallen – Voltzberg expeditie
Duur: 4 dagen. Prijs: € 411,- p.p.
U vliegt naar Centraal Suriname Natuurreservaat, waar u verblijft in een lodge op het Foengoe-eiland. Dit junglereservaat herbergt zo’n 350 soorten vogels, alle apensoorten van Suriname en zoogdieren zoals tapirs, luiaarden en pingo’s (wilde bosvarkens). Langs de paden groeien orchideeën en bromelia’s.
3. Drie Dagtochten vanuit Paramaribo voor € 289,- p.p.
* Boottocht Jodensavanna naar de oudste Joodse nederzetting van de regio. Daarna kunt u bij Overbridge zwemmen of een strandwandeling maken.
* Batavia.: wandel in de voetsporen van de heilige Pater Peerke Donders, die hier in het melaatsendorp actief was.
* Jeepsafari: een avontuurlijke tocht door de savanne, afgesloten met een barbecue bij een kreek.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De tarotkaart van 14 juni: "Lieve Steenbok, zelfvertrouwen maakt onweerstaanbaar"

De tarotkaart die voor maandag 14 juni is getrokken is ‘De Dwaas’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze tarotkaart staat voor: een levenslustige, open houding. Men begint onbevangen en vrij van vooroordelen aan iets nieuws. Kan wat rommelig aanvoelen. Liefde: ongecompliceerd samenzijn, soms is men wat onverantwoordelijk. Werk: een nieuwe baan of opdracht waaraan men nieuwsgierig begint.

Advertentie

Ram

Je wilt er tegenaan! Met assertiviteit krijg je veel voor elkaar. Ook in de liefde zeg je waar het op staat. De ander schrikt misschien van eerlijke woorden. Aanvaringen brengen je dichter bij elkaar.

Stier

Werken is een feestje, in de ochtend zijn er leuke gesprekken. Geef mensen de vrijheid voor een originele aanpak. Men vindt dan creatieve oplossingen voor iets dat langer dwars zat.

Tweelingen

Als je minder denkt, kun je meer dan je dacht. Het is jouw mantra vandaag. Verstand hoeft zeker niet op nul, maar geef je hersens wel pauze. Routinetaken verlopen nu gladjes.

Kreeft

Geen zin om te werken? Stel jezelf de vrije avond voor en maak er een beloning van. Als ik klaar ben, dan… maak ik een salade, neem er een wijntje bij en geniet van de ondergaande zon.

Leeuw

Grootse dromen vragen om grootse daden. Je hebt het humeur om de koe bij de hoorns te pakken. Pas op niet te veel geld te besteden, begin met kleine stapjes. Ook financieel.

Maagd

Iemand van wie je het niet verwacht, kan je ogen openen voor een nieuwe aanpak. Een idee dat in de vriezer lag, mag nu ontdooid worden. Ga door, ook als je nog niet alle details kent.

Weegschaal

Klavertje vier gevonden! Jij trekt vandaag zowel mensen als gebeurtenissen aan die je later van pas komen. Dwarrel als een vlinder door de wereld, dan herken je wie/wat voor jou is.

Schorpioen

De zon heeft een verwarmende invloed. Je kunt vandaag open praten over zinnige en onzinnige dingen. Lach vaker om jezelf, anderen zullen je erom mogen én bewonderen.

Boogschutter

Verfraaien. Het is zowel je toverwoord thuis als op het werk. Kijk eens wat er aan renovatie of vernieuwing toe is. Blijf wel praktisch: een stoel kan mooi zijn, maar zit hij ook fijn?

Steenbok

Je bent op een prettige manier aanwezig. Zelfvertrouwen maakt onweerstaanbaar. Op zoek naar een partner, dan val je zeker op. Gebonden? Je windt hem opnieuw om je vinger.

Waterman

Leven in de brouwerij! Je hoeft zelf geen avontuurlijke daden of woorden te verzinnen. Uitdagingen komen vanzelf op je pad. Wees flexibel, want je dag verloopt anders dan je dacht.

Vissen

De lieve vrede bewaren doe jij met een flinke scheut humor. Zit je tussen twee partijen in, neem ieders mening dan wel serieus. Je bent nu goed in het vinden van de gemene deler.

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

1

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De tarotkaart van 14 juni: "Lieve Steenbok, zelfvertrouwen maakt onweerstaanbaar"

De tarotkaart die voor maandag 14 juni is getrokken is ‘De Dwaas’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze tarotkaart staat voor: een levenslustige, open houding. Men begint onbevangen en vrij van vooroordelen aan iets nieuws. Kan wat rommelig aanvoelen. Liefde: ongecompliceerd samenzijn, soms is men wat onverantwoordelijk. Werk: een nieuwe baan of opdracht waaraan men nieuwsgierig begint.

Advertentie

Ram

Je wilt er tegenaan! Met assertiviteit krijg je veel voor elkaar. Ook in de liefde zeg je waar het op staat. De ander schrikt misschien van eerlijke woorden. Aanvaringen brengen je dichter bij elkaar.

Stier

Werken is een feestje, in de ochtend zijn er leuke gesprekken. Geef mensen de vrijheid voor een originele aanpak. Men vindt dan creatieve oplossingen voor iets dat langer dwars zat.

Tweelingen

Als je minder denkt, kun je meer dan je dacht. Het is jouw mantra vandaag. Verstand hoeft zeker niet op nul, maar geef je hersens wel pauze. Routinetaken verlopen nu gladjes.

Kreeft

Geen zin om te werken? Stel jezelf de vrije avond voor en maak er een beloning van. Als ik klaar ben, dan… maak ik een salade, neem er een wijntje bij en geniet van de ondergaande zon.

Leeuw

Grootse dromen vragen om grootse daden. Je hebt het humeur om de koe bij de hoorns te pakken. Pas op niet te veel geld te besteden, begin met kleine stapjes. Ook financieel.

Maagd

Iemand van wie je het niet verwacht, kan je ogen openen voor een nieuwe aanpak. Een idee dat in de vriezer lag, mag nu ontdooid worden. Ga door, ook als je nog niet alle details kent.

Weegschaal

Klavertje vier gevonden! Jij trekt vandaag zowel mensen als gebeurtenissen aan die je later van pas komen. Dwarrel als een vlinder door de wereld, dan herken je wie/wat voor jou is.

Schorpioen

De zon heeft een verwarmende invloed. Je kunt vandaag open praten over zinnige en onzinnige dingen. Lach vaker om jezelf, anderen zullen je erom mogen én bewonderen.

Boogschutter

Verfraaien. Het is zowel je toverwoord thuis als op het werk. Kijk eens wat er aan renovatie of vernieuwing toe is. Blijf wel praktisch: een stoel kan mooi zijn, maar zit hij ook fijn?

Steenbok

Je bent op een prettige manier aanwezig. Zelfvertrouwen maakt onweerstaanbaar. Op zoek naar een partner, dan val je zeker op. Gebonden? Je windt hem opnieuw om je vinger.

Waterman

Leven in de brouwerij! Je hoeft zelf geen avontuurlijke daden of woorden te verzinnen. Uitdagingen komen vanzelf op je pad. Wees flexibel, want je dag verloopt anders dan je dacht.

Vissen

De lieve vrede bewaren doe jij met een flinke scheut humor. Zit je tussen twee partijen in, neem ieders mening dan wel serieus. Je bent nu goed in het vinden van de gemene deler.

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

1

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Simon en Annemarie Keizer verwachten tweede kindje

Leuk babynieuws op de maandagochtend: Simon Keizer wordt vader van een tweede kindje. Zijn vrouw Annemarie Keizer plaatste een bericht op Instagram om het heugelijke nieuws aan te kondigen.

Het prachtige gezinskiekje is geschoten op Ibiza. Daar houdt Kiki, het dochtertje van Simon en Annemarie, een echo op haar rug. Simon en Annemarie geven elkaar een liefdevolle kus.

Advertentie

“Onbeschrijfelijk gelukkig en dankbaar”, schrijft Annemarie bij de foto. Vervolgens roept ze een nieuwe hashtag in het leven: #babykeizer.

BN’ers als Chantal Janzen en Kim Kötter feliciteren het stel. Chantal reageert: “Oooh wat een prachtig nieuws!! Gefeliciteerd lieve allemaal!❤️” en Kim schrijft “Woooohoeeeeeeee wat een geweldig nieuws!!! ❤️❤️”

Van harte gefeliciteerd Simon en Annemarie!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door AnneMarie Keizer (@mrskeizer)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Instagram. Beeld: Brunopress.

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Simon en Annemarie Keizer verwachten tweede kindje

Leuk babynieuws op de maandagochtend: Simon Keizer wordt vader van een tweede kindje. Zijn vrouw Annemarie Keizer plaatste een bericht op Instagram om het heugelijke nieuws aan te kondigen.

Het prachtige gezinskiekje is geschoten op Ibiza. Daar houdt Kiki, het dochtertje van Simon en Annemarie, een echo op haar rug. Simon en Annemarie geven elkaar een liefdevolle kus.

Advertentie

“Onbeschrijfelijk gelukkig en dankbaar”, schrijft Annemarie bij de foto. Vervolgens roept ze een nieuwe hashtag in het leven: #babykeizer.

BN’ers als Chantal Janzen en Kim Kötter feliciteren het stel. Chantal reageert: “Oooh wat een prachtig nieuws!! Gefeliciteerd lieve allemaal!❤️” en Kim schrijft “Woooohoeeeeeeee wat een geweldig nieuws!!! ❤️❤️”

Van harte gefeliciteerd Simon en Annemarie!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door AnneMarie Keizer (@mrskeizer)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Instagram. Beeld: Brunopress.

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien