Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Rondzwerven door Schotland

Speciaal voor Libelle stelde Buro Britain een gevarieerde rondreis samen. Met uw eigen auto verkent u in tien dagen het Schotse landschap. De reisaanbieding zoals hieronder beschreven is nog voor enkele data te boeken.

Reisprogramma IJmuiden – Newcastle
Dag 1
De reis begint in IJmuiden waar rond 18.00 uur de boot naar Newcastle vertrekt. De eerste overnachting is aan boord van de ferry.
Dag 2: Verblijf in pittoresk achttiende eeuws stadje
Na aankomst rijdt u naar New Lanark. Dit kleine dorpje staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het New Lanark Mill Hotel waar u een nacht verblijft, is gevestigd in een katoenmolen uit 1785. Het dorpje ligt aan de rivier Clyde en is het startpunt voor verschillende oeverwandelingen langs prachtige watervallen.
Dag 3 t/m 4: Naar de Schotse Hooglanden!
Via de ook weer zo mooie stad Perth, vervolgt u de reis naar de Schotse Hooglanden (ca. 235 km). U verblijft twee nachten in het Loch Kinord Hotel in Dinnet; de ideale uitvalbasis voor tochten in de natuurreservaten Deeside en Lochnagar. Breng een bezoek aan het Balmoral Castle.
Dag 5 t/m 6: Tussen de rendieren
Dwars door het Ben Nevis en Glencoe National Park rijdt u naar Ballachulish (ca. 215 km en probeer de naam van het dorp maar eens uit te spreken). Maak zeker een tussenstop bij het Cairngorn Reindeer Centre in Aviemore en breng onder leiding van de altijd enthousiaste familie Smith bezoek aan de enige kudde rendieren van Schotland. Omdat het gebied rond de Ben Nevis en de West Highland Way fantastisch is om in te wandelen, verblijft u twee nachten in het Isles of Glencoe Hotel in Ballachulish.
Dag 7 t/m 8: de allermooiste meren
De bestemming van de dag is het Winnock Hotel in Drymen (125 km). De streek wordt gekenmerkt door bergen, rivieren, loofbossen en meren. Onderweg komt u langs het reusachtige Loch Lomond – een lieflijk plaatsje waar veel Schotten zelf naartoe op vakantie gaan. Er vertrekken ferry’s vanuit Balmaha naar onder andere Inchcailloch, een van de grotere eilanden in het meer. Drymen ligt vlakbij Stirling, breng daar beslist een bezoek aan Stirling Castle, misschien wel het meest imposante kasteel van Schotland. Mary Stuart, de bekendste koningin van de Schotten, bracht daar haar jeugd door.
Dag 9: zandstranden en kustplaatjes
Via de rustige Northumberland Coast-route rijdt u terug naar Newcastle waar de ferry al op u wacht (ca. 275 km). De overtocht begint om ca. 17.30 uur, dus de laatste nacht brengt u weer aan boord door.
Dag 10: Aankomst in IJmuiden om ca. 9.30 uur. 
 
01/09-28/09            € 623
29/09-26/10            € 603
Toeslag 1-pk           € 249
Toeslag halfpension    € 249

Advertentie

Inbegrepen
– retourovertocht van IJmuiden naar Newcastle met DFDS Seaways voor 1 auto (max. 1.85 m hoog) en inzittenden, verblijf aan boord in een B2 2-persoonsbinnenhut, brandstofheffing (onder voorbehoud van wijzigingen),
– 7 nachten verblijf in genoemde hotels o.b.v. een 2-persoonskamer met bad en/of douche en toilet, inclusief ontbijt
– gratis welkomstdiner in het Winnock Hotel bij verblijf in de perioden 01/04-19/06 (m.u.v. 01/05-05/05) en 07/09-31/10
– uitgebreide reisbeschrijving, ANWB-reisgids Noord-Engeland & Schotland en Michelin-wegenkaart Schotland.

Niet inbegrepen
– Reserveringskosten (€ 15,- per boeking).
– Maaltijden aan boord van DFDS Seaways.
– Reis en/of annuleringsverzekering.
– Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van maximaal 9 personen.
– Bij boeking binnen acht dagen voor vertrek komt er € 7,50 aan last-minutekosten bij.

Informatie
– Vertrekmogelijkheden: dagelijks.
– Kindertarieven op aanvraag.
– Op dit arrangement zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing.
– Er wordt toeslag berekend bij alleengebruik van de 2-pers.binnenhut in de periode 29/06-31/08  € 150,- p.p. en in de overige perioden € 115,- p.p.
– Toeslag buitenhut € 5,- per hut per enkele reis in de periode 29/06-31/08 en € 12,50 per hut per enkele reis in de overige perioden.
– Toeslag auto bij 1 persoon in de periode 29/06-31/08 € 85 per auto en in de overige perioden € 60 per auto.
– Voor inlichtingen en reserveringen belt u met Buro Britain, tel. 020-462 10 31, ma t/m vrij van 09.00-17.30 uur en op zaterdag van  09.30-16.00 uur. Of bezoek de website www.burobritain.nl en kijk bij de aanbiedingen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Edsilia Rombley brengt nieuw nummer uit en Katja Schuurman geeft kijkje achter de schermen

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje.

Kim Kötter (38) en haar man Jaap Reesema (36) zijn voor de derde keer ouders geworden. Het kleine mannetje heeft de naam Ted Siewertsz van Reesema gekregen.

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KIM KÖTTER (@kimkotter)

Chantal Janzen (42) is met haar oudste zoon een dagje naar het strand. Bij de foto schrijft ze: “Dat je al 12 jaar bent daar moet ik toch nog steeds erg aan wennen. Gisteren lagen deze inmiddels langbenige exemplaren toch nog als ’n ingepakte burrito bij je?”

Geen nieuwe huisgenoot voor Humberto Tan (55): deze prachtige dalmatiër mag hij lenen tijdens een fotoshoot.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Humberto Tan (@humbertotan)

Katja Schuurman (46) deelt een kijkje achter de schermen bij de nieuwe film Casa Coco. Momenteel zit ze voor de opnames in het zonnige Bonaire.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Katja Schuurman (@katjaschuurman)

Altijd al willen weten hoe je moet meal preppen? Shirma Rouse (40) heeft een video gemaakt vol met handige tips.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Shirma Rouse (@shirmarouse)


Gordon (52) deelt een fragment uit Jinek. Zangeres Kim Malou zat daar om haar eerste single Deel van mij te zingen. De zangeres zit momenteel aangesloten bij het plantenlabel Music made in Holland van Gordon.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth)

Edsilia Rombley (43) laat alvast een nieuw nummer van haar aankomende album horen. Als ik weer bij jou ben is geschreven samen met Maxine en Tjeerd Oosterhuis.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Edsilia Rombley (@edsiliarombley)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Instagram. Beeld: Brunopress.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Dit is de slimme reden waarom je hersenen gebeurtenissen overdrijven

Krijg jij ook wel eens te horen dat je overdrijft als je een verhaal vertelt? We hebben goed nieuws voor je. Daar kun je namelijk helemaal niets aan doen. Onze hersenen overdrijven automatisch. 

“We moesten echt een uur wachten.” “Neejoh, maar een kwartiertje.”
“De pizza’s waren een meter in doorsnee.” “Eigenlijk maar 30 centimeter. Overdrijf niet zo.”

Advertentie

Herken je dit? Dat is niet heel gek. Heel veel mensen hebben er namelijk een handje van hun verhalen enorm te overdrijven. Maar onderzoek heeft aangetoond dat dat niet bewust is. Dat doet ons brein vanzelf.

Twee gezichten

Onderzoekers deden een experiment waarbij proefpersonen twee dingen te zien kregen. Eén gezicht met kleur en hetzelfde gezicht met een kleur die nét een tikje anders was. Iedere dag werden de proefpersonen geïnterviewd door onderzoekers en kregen zij de gezichten weer te zien. De uitkomst van het experiment was dat de proefpersonen steeds meer details onthielden van het gezicht.

Overdrijven

Dat is op zichzelf nog niet zo verrassend. Maar wat vooral bijzonder was, was de manier waarop de proefpersonen de gezichten steeds omschreven. Zo bleek dat de proefpersonen naarmate ze meer details gingen herinneren van de gezichten, het kleurverschil van de gezichten steeds overdrevener beschreven. Zelfs zo overdreven, dat hun beschrijving niet meer overeen kwam met de eigenlijke kleuren van de gezichten.

Andere herinneringen

Daarbij werd de hersenactiviteit van de proefpersonen in beeld gebracht tijdens het interview. Daarin was te zien dat hoe duidelijker de herinnering aan het gezicht werd, hoe meer de hersenactiviteit onder de proefpersonen van elkaar verschilden. Met andere woorden: de proefpersonen herinnerden het gegeven allemaal op een andere manier.

Conclusie

De conclusie die we hieruit kunnen trekken, is dat we een gebeurtenis in ons hoofd erg gaan overdrijven. En daardoor is de herinnering aan eenzelfde gebeurtenis voor iedereen anders. Het is dus niet gek dat we wel eens merken dat iemand een verhaal overdrijft of totaal anders herinnert dan wijzelf.

Waarom?

Maar waarom doet ons brein dit? Dat is om onze herinneringen beter te onthouden. Soms kunnen bepaalde gebeurtenissen zo worden opgeslagen in ons brein, dat ze makkelijk met elkaar te verwarren zijn. Omdat ze erg op elkaar lijken, bijvoorbeeld. Om te voorkomen dat we deze gebeurtenissen allemaal als één herinnering zien, overdrijft ons brein ze. Zo zijn de herinneringen makkelijker te onderscheiden.

Dit onderzoek laat dus duidelijk zien dat een herinnering subjectief is en nooit een betrouwbare reflectie van de werkelijkheid is. Maar je hebt in ieder geval een weerwoord als iemand weer eens vindt dat je overdrijft.

Wil jij je herinneringen nog beter vasthouden? Met deze mooie herinneringenpot kun je dat doen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: De volkskrant. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Je huis een nieuwe uitstraling geven? Geef óók het plafond een kleurtje

Tijdens de lockdown hebben veel mensen hun huis aangepakt. Heb je het gevoel dat je huis na een grote schoonmaak, nieuwe meubels en een ander behang op de muur nog steeds niet af is? Dan kun je misschien het plafond voorzien van een nieuw kleurtje.

In de achttiende eeuw werd het plafond vaak versierd met ornamenten en schilderingen, maar tegenwoordig is de kans groot dat je een kaal, wit plafond ziet als je omhoogkijkt. In een interview met AD vertelt Iris Floor, creative director van het Nederlandse verfmerk Pure & Original, dat veel mensen denken dat wit een ruimte lichter maakt.

Advertentie

Licht en ruimte

“Vaak denken we dat wit staat voor licht en ruimte, maar een wit vlak creëert niet op magische wijze een raam. Met andere woorden: valt er geen of weinig daglicht in een ruimte, dan zou je de schaduwen juist kunnen omarmen en een geborgen sfeer kunnen creëren door voor een dieper kleurenpalet te kiezen. Door het plafond hierin mee te nemen krijgt de ruimte eenheid. Licht voeg je vervolgens toe met een goed lichtplan”, legt Iris uit.

Tips

Durf je jezelf te wagen aan een gekleurd plafond? Dan is het handig om met een paar dingen rekening te houden. Een hoog plafond verlaag je optisch met een donkere kleur. Bij een laag plafond werkt het andersom: dat verf je liever in een lichte kleur.

InspiratieOok de vloer aanpakken? Deze vinylvloer met zigzagpatroon is mooi, goedkoop en zo gelegd:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: AD. Beeld: Getty Images 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Crocs zijn nog nooit zó populair geweest: dit zijn de 'mooiste' exemplaren

Crocs zijn het meest geliefde én gehate schoeisel. Maar de lichtgewicht klompen blijken in elk geval wel de modetrend van het moment te zijn. In 2020 werd er een recordaantal Crocs verkocht. 

En daar is een goede verklaring voor, die alles te maken lijkt te hebben met de coronapandemie.

Advertentie

Cashen met Crocs

Je kunt zeggen wat je wilt over Crocs, maar ze leveren de makers wel mil-joe-nen op. Alleen al in het laatste kwartaal van 2020 werd er voor 339 miljoen euro aan Crocs verkocht, zo blijkt uit het jaarverslag. Een toename van 57 procent ten opzichte van 2019 én een recordaantal. En over het hele jaar genomen is er een winst van 20 tot 25 procent gemaakt.

O zo comfortabel

Waarom Crocs ineens zo razend populair zijn? Comfort is de alsmaar groeiende modetrend van het moment. En dat heeft volgens kenners weer veel te maken met de coronacrisis. We passen onze garderobe aan op veel thuis zitten, waarbij het vooral belangrijk is dat kleding en schoenen lekker zitten. En dat resulteert in joggingpakken en, jawel, Crocs aan onze voeten. “Dankzij de pandemie hebben we nieuwe klanten kunnen bereiken, maar ik denk dat consumenten ook gefocust zijn op wat we hen in de toekomst kunnen aanbieden”, verklaart Andrew Rees, de CEO van het bedrijf, tegenover CNCB.

Zijn Crocs echt zo gezond?

Vind je Crocs foeilelijk? Velen met je, maar daar weegt het comfort van de rubberen clogs misschien wel tegenop. Over in hoeverre ze ook echt goed voor je voeten zijn, verschillen de meningen. Volgens sommige pedologen kunnen ze als je ze te intensief draagt juist ook voetklachten veróórzaken. Maar draag je ze voornamelijk thuis, dan kunnen ze meer goed dan kwaad. Het is beter dan op slippers lopen. Ze geven voldoende ondersteuning en zijn ideaal voor mensen die slecht ter been zijn.

Zoek je de mooiste (al valt over smaak natuurlijk te twisten) exemplaren? Hier is wat inspiratie:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Crocs Shoes (@crocs)

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: CNBC, Nieuwsblad, PureWow, WebMD. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien