Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Ruig en zacht tegelijkertijd: Bretagne

Zeemanchic
Natuurlijk, die grillige kustlijn en woeste golven zijn prachtig, maar voor modeliefhebbers schuilt de schoonheid van Bretagne in een klein detail: de Bretonse streep. De marinelook met het
typerende blauw-wit gestreepte truitje komt telkens weer terug. Modeontwerpster Coco Chanel was de eerste die de gestreepte visserskleding in haar collectie opnam en vele ontwerpers volgden. Maar de klassieke status dankt het streepje vooral aan fans van het eerste uur, zoals Picasso en stijlicoon Audrey Hepburn.

Steenrijk
Menhirs, Cromlechs en Dolmens. Klinkt als abracadabra? Dat is het ook wel een beetje. In het Stenen Tijdperk hebben de bewoners van Bretagne wonderlijke stenen monumenten opgericht: megalieten. Hoewel over de geheimzinnige betekenis en functie van de verschillende stenen-groepen nog wordt gefilosofeerd, blijft ook een praktische vraag onbeantwoord: hoe verplaatsten de prehistorische bewoners al die reuzenstenen? Om volop te genieten van het mysterie van de Bretonse variant op Stonehenge is een bezoekje aan het charmante kustplaatsje Carnac een must, daar staan duizenden megalieten.

Advertentie

3x een Bretonse klassieker
Niet eerder in deze zilte streek geweest? Je weet meer van Bretagne dan je denkt. En dat is waarschijnlijk te danken aan deze drie klassiekers.

  • Zout op mijn huid, Benoîte Groult (1988): een roman over een levenslange hartstochtelijke verhouding tussen een intellectuele Parisienne en een Bretonse zeeman.
  • Asterix & Obelix (sinds 1959): een Franse stripserie over de inwoners van een Bretons dorpje die dankzij een toverdrank zo sterk zijn dat zij de oprukkende Romeinen kunnen weerstaan.
  • Tristan & Isolde: een verhaal van Keltische oorsprong over de onbereikbare liefde tussen de uitgehuwelijkte Isolde en de jonge ridder Tristan.

De Bretonse keuken
Bretagne, het beloofde land van verse vis, mosselen en… oesters! Vooral die laatste parels uit de zee zijn niet te versmaden met een roggebroodje met een dikke laag Bretonse gezouten boter. Minder chic, maar ook o zo lekker én belangrijk in de Bretonse keuken: pannenkoeken! Zoet of zout? Het kan allebei. Meestal worden hartige pannenkoekjes gebakken met boekweitmeel en belegd met bijvoorbeeld kaas of ham. De galettes hebben daarom wel wat weg van pizzaatjes. Crêpes, zoete pannenkoekjes van tarwemeel, doen het beter met boter en suiker. Zo’n lekker flensje spoel je bij voorkeur weg met cider. En laat die nou rijkelijk vloeien in Bretagne!

Libelle reisaanbieding
8-daagse rondreis door Bretagne vanaf € 395,-

In samenwerking met Pharos Reizen heeft Libelle een prachtige rondreis voor u samengesteld door Bretagne, volgens vele francofielen de mooiste streek van Frankrijk. Ontdek de schoonheid van de woeste rotskusten, idyllische haventjes en eeuwenoude stadjes en ontdek de onbekende, mysterieuze klanken van de Bretonse taal.

Tijdens de rondreis verblijft u in heerlijke middenklassehotels. De eerste twee dagen brengt u door aan de noordkust van Bretagne, in het voormalig zeeroversnest Saint-Malo. Vervolgens reist u naar de adembenemende roze granietkust in het westen. Daarna rijdt u via de kruisbergen in het binnenland naar de zuidkust, waar u vlak bij de charmante badplaats Bénodet zult verblijven. De reis wordt afgesloten in kustplaats Carnac, bekend vanwege zijn prehistorische reuzenstenen en lekker brede stranden.

Inclusief
• 7 overnachtingen inclusief ontbijt
• 3 diners
• welkomstdrankje in de diverse hotels
• ANWB gids Extra: Bretagne
• routeplanner met suggesties voor de diverse plaatsen

Exclusief
• overige maaltijden
• toeristenbelasting
• eventuele parkeer- en entreegelden

Prijstabel
2009:
01/11/2009 – 15/12/2009 € 395
15/01/2010 – 01/04/2010 € 419
01/04/2010 – 01/07/2010 € 499
01/07/2010 – 01/08/2010 € 519
01/09/2010 – 01/10/2010 € 499
01/10/2010 – 01/11/2010 € 449

Boeken?
Via www.pharosreizen.nl/Libelle of via 0900 365 65 65 (20cpm) met behulp van zoek & boekcode: 10653.

Femke: “Ik gun Oscar een 2e leg, mochten wij ooit uit elkaar gaan”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (6) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week: sterilisatie. 

Na een avondje fijn gezelschap en heerlijk eten fietste ik met een vriendin naar huis. Ze vertelde me dat haar man die dag een afspraak bij de uroloog had gehad om het over een sterilisatie te hebben. Hij kreeg 2 weken bedenktijd en een papiertje waarop stond wat de ingreep ging kosten: zo’n €500,-. Op hetzelfde papiertje stond ook hoeveel terugdraaien van de sterilisatie zou kosten: €4000,- euro.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien