Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Seaworld

 

In de auto op weg naar Seaworld zei ik nog optimistisch: ‘Als dit leuk wordt vandaag, moeten we misschien toch een keer naar Disneyworld. Laten we dit als een oefendagje beschouwen.’
Harro knikte afwezig en stuurde de auto de file in, die voor de ingang van de parkeerplaats van het superpretpark stond. Want waar ik bij het woord Seaworld vooral denk aan een soort groot oceanium met veel vissen en aanverwanten, denken Amerikanen bij Seaworld toch vooral aan een pretpark.
Met de online gekochte kaartjes, konden we de rij voor de kassa voorbij lopen om aan te sluiten in de lange rij voor de kaart- en tascontrole. Pas halverwege de rij ontdekten we het bord ‘eten en drinken mag niet mee naar binnen’. Geïrriteerd liep Harro met Daniël in zijn kielzog naar iemand in uniform die duidelijk iets te zeggen had over wat er wel en niet mee naar binnen mocht.
Hij stalde alles wat we mee hadden uit op de grond en liet haar beslissen. Nee, een pot met nutella en een heel brood mocht niet. Tja, als we er al sandwiches van hadden gemaakt, had het wel gemogen. Pakjes drinken mocht ook niet. Boos schoof Harro Daniël naar voren: ‘hij heeft het syndroom van Down, hij eet alleen boterhammen met nutella en drinkt alleen appelsap via een rietje: mag het nu wel?’ (Dit doen we bijna nooit, maar er zijn situaties die erom vragen Daniël in te zetten…)
Uiteindelijk mochten de pakjes mee naar binnen zonder rietje: die zouden wel eens bij de dolfijnen in het water terecht kunnen komen. Gelukkig controleerden ze onze zakken niet en bleek dat we in het park drinken met een rietje konden krijgen.
Het was dus de bedoeling dat je je eten en drinken in het park kocht. De rijen voor de hamburgers met friet, waren zo lang dat we uiteindelijk niet hebben geluncht, maar alle snoep, koek en fruit dat wel mee naar binnen mocht tot de laatste kruimel hebben opgegeten.
Binnen het park was een waterpark; een soort zwembad met een lazy river, glijbanen en golfslagbad. We liepen langs de ingang, waar een bord ons waarschuwde dat er een maximaal aantal mensen was dat tegelijk binnen kon zijn. In plaats van naar de penguins te gaan, besloten we op dat moment maar te gaan zwemmen: er stond (nog) geen rij. En inderdaad, drie uur later was de rij om binnen te komen tientallen meters lang.
Julian wilde graag de dolfijnen voeren, maar de rij om visjes te kopen was enorm. Voor alle achtbanen moesten we minstens anderhalf uur wachten, we moesten wachten om uiteindelijk toch nog de penguins te zien, we moesten in de rij voor de wc.
Pas aan het einde van de dag snapten we hoe het werkte: met een extra pas, waar je extra voor moest betalen mocht je in de korte rij bij de attracties. Als je extra betaalde, kon je in het zwembad een plek in de schaduw krijgen; als je extra betaalde kon je een all-you-can-eat-all-day long-bandje om je arm krijgen. Als je extra betaalde kon je vooraan bij de ingang parkeren. En denk nu niet dat het kaartje om binnen te komen niets kostte.
Met rode hoofden van teveel zon, doodmoeie benen van ’t vele staan en lopen en een lege portemonnee –we moesten zelfs betalen voor het bakje visjes voor de dolfijnen- kropen we aan het einde van de dag weer in de auto. Ja, we hadden een leuke dag, maar Disneyworld hebben we uit onze agenda geschrapt.
Advertentie

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Buckingham Palace start onderzoek naar 'pestgedrag' Meghan Markle

Pesten op de werkvloer komt op veel plekken voor. Zelfs op Buckingham Palace, als we de berichten uit Engeland mogen geloven. Meghan Markle wordt door verschillende medewerkers van het paleis beschuldigd van pesten.

In een artikel dat The Times dinsdagavond publiceerde, verklaarden een aantal oud-medewerkers van het paleis dat een van hun collega’s, het toenmalige hoofd communicatie van prins Harry en Meghan, een klacht heeft ingediend bij de secretaris van prins William. Meghan zou er namelijk ervoor hebben gezorgd dat twee assistenten hun spullen pakten en zou ze ook een derde medewerker gepest hebben.

Advertentie

Buckingham Palace onderzoekt beschuldigingen

Het team van Meghan Markle bracht woensdag naar buiten dat de hertogin bedroefd is door deze aanval op haar karakter. Ook Buckingham Palace heeft nu gereageerd: “We zijn zeer bezorgd over de beschuldigingen en beweringen van voormalige medewerkers van de hertog en hertogin van Sussex. Ons HR-afdeling gaat de beschuldigingen onderzoeken.” Medewerkers en oud-medewerkers worden uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek om te kijken of hier lessen kunnen worden geleerd. “Het Koninklijk Huis voert aantal jaren een beleid waarin geen ruimte is voor pesterijen of intimidatie op de werkvloer”, sluiten ze het bericht af.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Telegraaf. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Waarom je pasta eigenlijk zou moeten roosteren voordat je het kookt

Verse pasta heeft wat meer smaak dan gedroogde pasta, maar ook gedroogde pasta kun je met een handig trucje meer smaak geven. 

Door gedroogde pasta te roosteren vóór het koken zou het namelijk veel lekkerder smaken. En het fijne is: het is helemaal niet zo ingewikkeld om pasta te roosteren.

Advertentie

Waarom pasta roosteren?

Pasta is van zichzelf natuurlijk al lekker, maar de smaak is nog wel een beetje saai. Nu merk je hier niet zoveel van als je er flink wat saus over gooit, maar mocht je nu je pasta naar een hoger level willen tillen, dan kun je dat heel simpel doen door je pasta te roosteren voordat je ’t kookt. Dat ontdekte culinair redacteur Annie Crabill van website Food52. Het roosteren zou ervoor zorgen dat je pasta een nootachtige, licht geroosterde smaak krijgt. En als je je pasta dan ook nog eens combineert met een saus die niet te overheersend is, dan komt de smaak van je pasta extra goed naar voren.

Hoe kun je pasta roosteren?

Om je pasta te kunnen roosteren heb je een bakplaat nodig en een oven. Leg de gedroogde spaghetti naast elkaar op een bakplaat en duw deze de oven in. Rooster de pasta ongeveer 10 tot 15 minuten in een hete oven op 175 graden. Als je ziet dat de pasta een mooie goudbruine kleur heeft dan kun je het eruit halen. Laat de pasta even afkoelen en kook het daarna op de gebruikelijke manier. Houd er wel rekening mee dat je de pasta misschien ietsje langer moet koken om ‘m gaar te krijgen. Vergeet niet om het kookwater van je pasta te bewaren en hier een beetje van toe te voegen aan je pastasaus. Zo dringt de nootachtige smaak van je pasta ook lekker door in de saus!

Handig! Met deze truc kook je nooit meer te veel spaghetti:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Food52. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Huil je altijd bij het snijden van ui? Een stukje keukenpapier is de oplossing

Een slok water in je mond, een kaars naast de snijplank: er zijn veel trucjes bedacht om te voorkomen dat de tranen over je wangen stromen bij het snijden van een ui. Hebben deze trucjes bij jou geen succes? Keukenpapier is alles wat je nodig hebt.

Alle handige trucjes worden tegenwoordig ontdekt op TikTok, zo ook dit trucje. Sta jij ook altijd te huilen bij het snijden van een ui? Om dat te voorkomen zou je niets meer dan een stukje keukenpapier nodig hebben.

Advertentie

Ui snijden met keukenpapier

Volgens het populaire filmpje zou een nat stukje keukenpapier naast de snijplank voorkomen dat je begint te huilen bij het snijden van een ui. Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar verschillende mensen hebben de truc uitgetest en waren verrast dat het trucje echt bleek te werken.

Geen tranen meer in je ogen

Bij het snijden van uien komt een soort zwavelachtige stof vrij. Als dit gas in contact komt met een vochtig oppervlakte ontstaat er zwavelzuur. Dat zwavelzuur ontstaat meestal in je oog, wat ervoor zorgt dat je ogen gaan tranen. Dat kun je dus voorkomen door te zorgen dat de zwavelachtige stof eerst met een andere vochtige plek in aanraking komt, zoals zo’n vochtig stukje keukenpapier. Dan wordt het zuur daarheen getrokken in plaats van naar je ogen.

BEKIJK OOK: Brunchtip: omelet in een jasje van ui:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Thetab.com. Beeld: Getty

ui snijden Libelle

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Kim-Lian weer thuis en Jennifer deelt eerste familiefoto

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje. 

Kim-Lian van der Meij mag na vijf dagen in het ziekenhuis weer naar huis. Buiten werd ze opgewacht door haar gezin:

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim-Lian van der Meij (@kimlianvdmeij)

De kappers zijn weer open, maar Xander de Buisonjé heeft in Samantha Steenwijk al een andere haarstylist gevonden:

Rachel Hazes werd flink verrast op haar verjaardag:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rachel Hazes (@rachelhazes)

Die coronatests komen Soundos letterlijk de neusgaten uit:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Soundos (@soundos_el_ahmadi)

Het is ook feest in huize Bakkum. Posy, de oudste dochter van Jim Bakkum en Bettina Holwerda viert haar zesde verjaardag:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door J I M B A K K U M (@jimbakkum)


Jennifer Hoffman plaatst de allereerste familiefoto met haar pasgeboren kindje:

Nicolette van Dam en Bas Smit starten weer een nieuw project en roepen op: “We gaan ons land herontdekken en hebben jullie hulp nodig”:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1)

Marlijn Weerdenburg showt de voordelen van een zwangere buik:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

1

Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien