Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Sieb Posthuma en Ted van Lieshout lezen voor

Van woensdag 7 tot en met zaterdag 17 oktober 2009 zal de kinderboekenweek plaatsvinden. Het thema van dit jaar is eten en snoepen in kinderboeken. Het boekje Koekjes! van Ted en Sieb past perfect binnen dit thema.

Ted van Lieshout en Sieb Posthuma zullen dus op donderdag 15 oktober 2009 aanwezig zijn in boekhandel Selexyz in Groningen. Ze zullen van 15:00 tot 17:00 uur voor u en de kinderen voorlezen en boeken signeren.

Advertentie

Boek Koekjes!
Elk jaar verschijnt er een prentenboekje in de Kinderboekenweek. Dit boekje is bedoeld voor de jongere broertjes en zusjes van de kinderen die de kinderboekenweek vieren. Dit jaar is het prentenboek gemaakt door Ted van Lieshout (tekst) en Sieb Posthuma (beeld).

Het boek Koekjes! gaat over de verdwijning van koekjes uit de koekjestrommel. De trommel staat elke dag op tafel met acht koekjes erin. De enige die gezien heeft wie het heeft gedaan is Diederik. Diederik zegt dat acht kabouterters de koekjes hebben meegenomen.

Zijn moeder denkt echter iets heel anders: zij vermoedt dat Diederik er zelf achter zit. De moeder zet daarom de koektrommel steeds op een andere plaats.

Het Prentenboek is dit jaar voor het eerst in een groot formaat verkijgbaar. Dit boekje kost € 5,- en verkrijgbaar in de boekhandels.

Over Ted van Lieshout
Ted van Lieshout is een Nederlands schrijver, dichter, scenarist en beeldend kunstenaar. Hij werd geboren op 21 december 1955 in Eindhoven en wilde al van jongs af schrijver of tekenaar worden. Hij heeft dan ook meerdere kinderboeken geschreven, waaronder het boek Begin een torentje van niks, die in 1995 een Gouden Griffel kreeg.

Over Sieb Posthuma
Sieb Posthuma is een Nederlands illustrator. Hij werd geboren in 1960 in Rotterdam. Hij maakt vooral illustraties voor kinderen. In 1987 studeerde hij, net zoals Ted van Lieshout, af aan de Gerrit Rietveld Academie. In 2001 verscheen zijn eerste prentenboek in de reeks over het hondje Rintje.

Tijdens de Kinderboekenweek zullen Ted en Sieb op nog vele andere locaties aanwezig zijn. Op de website van de kinderboekenweek vindt u meer informatie.

Informatie
Adres: Selexyz Scholtens Groningen, Guldenstraat 20, 9712 CE Groningen, Tel: 0503172500, Prijs: Gratis, Aanvang: 15:00 uur, Website: www.selexyz.nl.

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien