Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Superreisaanbieding naar New York!

Met de sterren…
Roem is zo vervlogen, dus een beetje ster denkt aan zijn pensioen. Zo bezit zanger Justin Timberlake de BBQ-bar Southern Hospitality, 1460 2nd Ave, tussen 76th St & 77th St. en zit Jay-Z (man van Beyoncé) achter de  40/40 -club, 6 West 25th Street. Robert de Niro is eigenaar van de Italiaanse trattoria Ago, 377 Greenwich Street bij North Moore Street. Die laatste staat ook nog eens bekend om de goede keuken.

Aanrader
Balthazar’s, 80 Spring Street. Het restaurant ademt de sfeer van een Franse bistro. Hartje SoHo, of met andere woorden: zonder reservering is het moeilijk een tafel te bemachtigen. Ze zijn wel de hele dag open, dus er ontbijten met sour cream hazelnut waffles with warm berries kan natuurlijk ook (www.balthazarny.com)

Advertentie

Aan de oostzijde van Central Park ligt de Museum mile, waar een klein dozijn musea gevestigd zijn. Bijvoorbeeld het beroemde slakkenhuisgebouw van het Guggenheim museum met kunst uit de 20ste eeuw en het statige Metropolitan Museum. Een kleine maar prachtige collectie oude kunst vindt u in het Frick Museum, www.frick.org. De meeste musea hebben een gratis avondopenstelling. Kijk hiervoor op hun websites. In Central Park kunt u ’s winters trouwens ook romantisch schaatsen, op de Wolmann Rink.

Nederland in Manhattan
Begin 17e eeuw trokken Nederlanders naar oostkust van Amerika en doopten het gebied om tot Nieuw Nederland, waarvan plaatsnamen als Harlem (Haarlem) en Brooklyn (Breukelen) nog van getuigen. Manhattan kreeg de naam ‘Nieuw Amsterdam’. Uiteindelijk werd het geheel tijdens oorlogsonderhandelingen met Engeland geruild voor Suriname. Straatnamen als Nassau street, Dutch street en Beekman street zijn een kleine herinnering aan lang vervlogen tijden. Maar stelt u zich eens voor wat dé wereldtaal zou zijn geweest als die ruil nooit had plaatsgevonden…

Take away
In New York ontstond de traditie om koffie in een meeneembeker op straat te drinken, warm of koud, met volle melk, halfvol of soja, met siroop of slagroom. Probeer naast Starbucks ook eens de koffie van delicatessenzaak Dean&Deluca, te vinden in Rockefeller Center, 100 Broadway bij Pine Street en op 235 W. 46th Street tussen 7th & 8th Ave. Kijk ook op www.deandeluca.com

Van top tot teen in New York
In New York gaan de dames (en heren) naar de manicure en pedicure zoals een Nederlander naar de kapper gaat. Bij sommige kunt u zonder afspraak binnen lopen, maar reserveren is aan te raden.
• Jin Soon Natural Hand and Foot Spa, 56 E 4th St. Deze Spa is ondanks klanten als Liz Hurley en Uma Thurman redelijk betaalbaar gebleven (www.jinsoon.com)
• Grand Spa, 389 Grand Street. Volgens het New York Magazine is dit de beste budget Spa (www.grandspany.com)
• Geen zin om te wachten? Verwen handen of voeten dan alvast op Schiphol. De XpresSpa (voorbij de douane) past de behandelingen aan bij de beschikbare tijd, zodat u gewoon op tijd bent om het vliegtuig te halen (www.schiphol.nl/LuchthavenSchiphol, zie luchthavenfaciliteiten).

Shop till you drop
• Dean & Deluca, 560 Broadway. De winkel is een verplicht nummer voor iedereen die van lekker eten, koken en mooie keukenspullen houdt. Of drink er koffie met een XL-biscotti.
• MoMa Design Store, 81 Spring Street. De winkel die bij het museum voor moderne kunst hoort, heeft een grote afdeling betaalbare hebbedingen om het leven mee op te vrolijken. Oriënteer u alvast op de site: www.momastore.org
• Apple store, 767 Fifth Avenue. De nieuwste snufjes en hippe computers sleuren u direct het digitale tijdperk binnen. Dit is het moment om nog eens aan die dollarkoers te denken.
• ABC Carpet & Home, 888 Broadway en 19th street. Alles is groter in Amerika, dus een woonwinkel kan ook gewoon zes verdiepingen beslaan. Aankopen worden hier nog leuker wanneer u ze in laat pakken, ook al is het een cadeautje voor uzelf. 
• Restoration Hardware; interieurspullen in Amerikaanse retrostijl, van deurknop tot huisnummer, van geurkaars tot cocktailshaker. 935 Broadway, hoek 21st Street. 
• Rizzoli Bookstore; met afstand de meest romantische snuffelboekwinkel van Manhattan, 31 West 57th Street.

Naar Macy’s Parade!
Valt 27 november 2008 in uw reis? Dan is het Thanksgiving en organiseert warenhuis Macy’s haar beroemde Thanksgiving Day Parade, om het kerst-shop-seizoen te openen. De schitterende parade begint om 9 uur ’s ochtends aan Central Park West ter hoogte van W 77th street en eindigt bij Macy’s zelf, aan W 34rd Street. Een goede plek om te staan, niet te ver van het hotel, is op Broadway, tussen 38th Street en 58th Street. Kijk voor meer informatie op www.macys.com.

TIP: Lees meer over New York en Amerika op amerika.startpagina.nl.  
 
Libelle Reisaanbieding: Slapen in een klassiek hotel
Hotel The New Yorker*** gold met zijn 42 verdiepingen ooit als het hoogste gebouw van Manhattan. Het hotel ligt aan W 35th Street, het Empire State Building en Madison Square Garden liggen op loopafstand. Alle hippe winkelwijken en theaters bereikt u na een paar minuten in de metro, kijk op www.mta.info voor een subway-kaart.  

Reisperiode
5 september 2008 t/m 31 maart 2009: dagelijks vertrek mogelijk. Er gelden toeslagen bij aankomst op donderdag en vrijdag.

Inbegrepen
• Directe retourvlucht Amsterdam–New York
• Luchthavenbelasting en brandstofheffing t.w.v. € 292,-
• 3 overnachtingen in Hotel The New Yorker*** in een 2-persoonskamer
• Marco Polo-reisgids
• Plattegrond New York

Niet inbegrepen
• Transfer luchthaven – Hotel The New Yorker
• Extra heffingen i.v.m. stijgende brandstofprijzen
• Vliegbelasting: € 45,- vliegbelasting per persoon
• Maaltijden
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Informatie en reserveringen
Voor informatie en boekingen gaat u naar www.boeksnel.nl en klik op het Libelle-logo. De reisadviseurs van de Jong Intra staan u graag te woord via tel. 0180-457803. Vermeld a.u.b. de speciale reiscode XVNYO22. Op deze aanbieding zijn de ANVR/SGR-voorwaarden van toepassing.

Boekingskosten
4-daags arrangement 5-daags arrangement
5/9 – 25/10  € 829,- € 959,-
1/11 – 12/12 € 819,- €  949,-
14/12 – 16/12 € 965,- € 1099,-
21/12 – 24/12 € 875,- €  965,-
25/12 – 29/12 € 729,- €  819,-
30/12 – 31/12 € 915,- € 1099,-
1/1 – 31/3 € 719,- €  799,-

Toeslagen einde van de week: 
donderdag t/m zaterdag
€ 49,- (30/10 – 1/11)
vrijdag t/m zaterdag
€ 21,- (5/9 – 25/10, 2/11 – 27/11)
€ 49,- (28/11 – 16/12)
€ 94,- (17/12 – 25/12), € 14 (2/1 – 28/3)

Prijslijst musicals (respectievelijk 1e rang en 2e rang)
Chicago   ma, di, do t/m zo € 105,- € 85,-
Les Miserables di t/m za € 105,- € 65,-
Lion King wo t/m za € 105,- € 79,-
Mamma Mia wo t/m zo € 105,- € 83,-
Phantom of the Opera ma, wo t/m za € 105,- € 79,-

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

André belde moeder op na sneer aan Roxeanne: “Wat is dit dan?”

Dat de band tussen Rachel Hazes en dochter Roxeanne momenteel niet zo goed is, weten we inmiddels wel. Onlangs deelde Rachel zelfs nog een publiekelijke sneer uit naar haar dochter op Instagram. En daar heeft haar zoon het niet bij laten zitten: André laat in de ‘Shownieuws podcast’ weten dat daarna hij even verhaal heeft gehaald bij zijn moeder.

Volgens de zanger had Rachel haar antwoord klaar.

Advertentie

Foto van Monique

Het begon allemaal met een foto die Monique Westenberg, de ex-verloofde van André, op haar Instagram plaatste. Zij plaatste een kiekje van haar hond, die twee jaar oud was geworden. Roxeanne, die het goed met Monique kan vinden, reageerde op de foto met ‘Fenders vriendje! Gefeliciteerd!’. Haar moeder besloot daarop een reactie onder haar reactie te plaatsen. “Hij had beter vriendjes met Davinci kunnen worden in plaats van hem na 9 jaar weg te doen! Schaam je…”

Belletje naar Rachel

De reactie van Rachel zorgde voor een stortvloed aan reacties. Veel mensen vonden het namelijk echt niet kunnen dat Rachel op zo’n publiekelijke manier haar dochter aanviel. André, die beter contact heeft met zijn moeder, besloot daarop verhaal te halen bij haar. “Ik belde haar op met de vraag: ‘Wat is dit dan?’” zo vertelt hij. “Mijn moeder en mijn zus hebben best wel een dingetje en dat is anders dan mijn moeder en ik ooit hebben gehad. En ik heb haar ook vier jaar niet gesproken.”

André: “Ik vind dat heel erg”

Toen André aan zijn moeder vroeg waarom ze dat nu had gezegd, gaf ze hem een mysterieus antwoord. “Ze zei: ‘Dan kunnen mensen zich alvast voorbereiden op mijn boek.’” Dit klinkt natuurlijk niet heel positief voor Roxeanne, maar toch denkt André niet dat het tot een grote oorlog met Roxeanne zal leiden. “Ze hebben een ding. Ik vind dat heel erg. En ik denk dat ze het allebei ook heel erg vinden en vooral mijn moeder.”

Beetje bezorgd om boek

“Mijn moeder is voor de mensen heel hard en knettergek, maar ik weet zeker dat als je dit meemaakt met je kind. Dit is echt ontzettend zuur.” André heeft inmiddels wel weer contact met Roxeanne. “Ik hou van m’n zus en ik ben blij met het contact dat we hebben. Maar m’n moeder heeft wel bepaalde standpunten. Ik weet het ook niet. En ik weet ook niet wat er in dat boek komt. Daar ben ik ook een beetje bezorgd om.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Shownieuws podcast. Beeld: Brunopress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

André belde moeder op na sneer aan Roxeanne: “Wat is dit dan?”

Dat de band tussen Rachel Hazes en dochter Roxeanne momenteel niet zo goed is, weten we inmiddels wel. Onlangs deelde Rachel zelfs nog een publiekelijke sneer uit naar haar dochter op Instagram. En daar heeft haar zoon het niet bij laten zitten: André laat in de ‘Shownieuws podcast’ weten dat daarna hij even verhaal heeft gehaald bij zijn moeder.

Volgens de zanger had Rachel haar antwoord klaar.

Advertentie

Foto van Monique

Het begon allemaal met een foto die Monique Westenberg, de ex-verloofde van André, op haar Instagram plaatste. Zij plaatste een kiekje van haar hond, die twee jaar oud was geworden. Roxeanne, die het goed met Monique kan vinden, reageerde op de foto met ‘Fenders vriendje! Gefeliciteerd!’. Haar moeder besloot daarop een reactie onder haar reactie te plaatsen. “Hij had beter vriendjes met Davinci kunnen worden in plaats van hem na 9 jaar weg te doen! Schaam je…”

Belletje naar Rachel

De reactie van Rachel zorgde voor een stortvloed aan reacties. Veel mensen vonden het namelijk echt niet kunnen dat Rachel op zo’n publiekelijke manier haar dochter aanviel. André, die beter contact heeft met zijn moeder, besloot daarop verhaal te halen bij haar. “Ik belde haar op met de vraag: ‘Wat is dit dan?’” zo vertelt hij. “Mijn moeder en mijn zus hebben best wel een dingetje en dat is anders dan mijn moeder en ik ooit hebben gehad. En ik heb haar ook vier jaar niet gesproken.”

André: “Ik vind dat heel erg”

Toen André aan zijn moeder vroeg waarom ze dat nu had gezegd, gaf ze hem een mysterieus antwoord. “Ze zei: ‘Dan kunnen mensen zich alvast voorbereiden op mijn boek.’” Dit klinkt natuurlijk niet heel positief voor Roxeanne, maar toch denkt André niet dat het tot een grote oorlog met Roxeanne zal leiden. “Ze hebben een ding. Ik vind dat heel erg. En ik denk dat ze het allebei ook heel erg vinden en vooral mijn moeder.”

Beetje bezorgd om boek

“Mijn moeder is voor de mensen heel hard en knettergek, maar ik weet zeker dat als je dit meemaakt met je kind. Dit is echt ontzettend zuur.” André heeft inmiddels wel weer contact met Roxeanne. “Ik hou van m’n zus en ik ben blij met het contact dat we hebben. Maar m’n moeder heeft wel bepaalde standpunten. Ik weet het ook niet. En ik weet ook niet wat er in dat boek komt. Daar ben ik ook een beetje bezorgd om.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Shownieuws podcast. Beeld: Brunopress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zo herken je het verschil tussen hooikoorts en covid-19

Ben je ineens continu aan het niezen en heb je last van een jeukende neus en tranende ogen? Dan kan dit weleens gewoon hooikoorts zijn. Het graspollenseizoen staat voor de deur, dus de kans is groot dat je komende weken last gaat krijgen van pollen.

Maar hoe weet je nou of je last hebt van hooikoorts of dat de klachten door corona komen?

Advertentie

Verschillen

Het koude lenteweer wordt dit weekend eindelijk ingewisseld voor een paar mooie, zonnige dagen. Dat betekent ook dat het eerste gras tot bloei komt, waardoor de kans op hooikoortsklachten stijgt. Maar die klachten lijken hartstikke veel op de verkoudheidsklachten van covid-19. Denk aan een neusverkoudheid, kriebelhoest en niesbuien.

Toch zijn er ook weer veel verschillen tussen covid-19 en hooikoorts. Volgens de Amerikaanse hoogleraar infectieziekten Greg Poland heb je door het coronavirus vooral last van koorts, hoesten, spierpijn, vermoeidheid en verkoudheid, terwijl je bij hooikoorts ook jeukende ogen, een verstopte neus, kriebelhoest en niesbuien kunt hebben. Het verschil is vooral ook merkbaar als je net buiten bent geweest. Bij hooikoorts krijg je juist dan last van klachten, terwijl dat bij covid-19 niet het geval is. Bij dit virus verergeren de klachten een aantal dagen en gaat het daarna vaak weer wat beter.

Terugkerende klachten

Je hoeft je dus niet meteen zorgen te maken als de symptomen alleen rond de ogen en neus ontstaan. Het gaat dan vaak om hooikoorts. Veel hooikoortspatiënten hebben hier elk jaar opnieuw weer last van en herkennen deze klachten ook meteen.

Voel je je toch echt wat zieker dan normaal en heb je ook koorts? Dan kan het zijn dat het geen hooikoorts, maar covid-19 is. Houd je klachten dan goed in de gaten. Om zeker te weten dat je niet besmet bent met het coronavirus, kun je je natuurlijk het beste laten testen. Neem eventueel contact op met je huisarts en blijf voor de zekerheid binnen tot je je weer beter voelt.

Ben je toch besmet geraakt met coronavirus? Dokter Rutger geeft tips, zodat je er snel weer bovenop bent:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Nu.nl, Margriet.nl. Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zo herken je het verschil tussen hooikoorts en covid-19

Ben je ineens continu aan het niezen en heb je last van een jeukende neus en tranende ogen? Dan kan dit weleens gewoon hooikoorts zijn. Het graspollenseizoen staat voor de deur, dus de kans is groot dat je komende weken last gaat krijgen van pollen.

Maar hoe weet je nou of je last hebt van hooikoorts of dat de klachten door corona komen?

Advertentie

Verschillen

Het koude lenteweer wordt dit weekend eindelijk ingewisseld voor een paar mooie, zonnige dagen. Dat betekent ook dat het eerste gras tot bloei komt, waardoor de kans op hooikoortsklachten stijgt. Maar die klachten lijken hartstikke veel op de verkoudheidsklachten van covid-19. Denk aan een neusverkoudheid, kriebelhoest en niesbuien.

Toch zijn er ook weer veel verschillen tussen covid-19 en hooikoorts. Volgens de Amerikaanse hoogleraar infectieziekten Greg Poland heb je door het coronavirus vooral last van koorts, hoesten, spierpijn, vermoeidheid en verkoudheid, terwijl je bij hooikoorts ook jeukende ogen, een verstopte neus, kriebelhoest en niesbuien kunt hebben. Het verschil is vooral ook merkbaar als je net buiten bent geweest. Bij hooikoorts krijg je juist dan last van klachten, terwijl dat bij covid-19 niet het geval is. Bij dit virus verergeren de klachten een aantal dagen en gaat het daarna vaak weer wat beter.

Terugkerende klachten

Je hoeft je dus niet meteen zorgen te maken als de symptomen alleen rond de ogen en neus ontstaan. Het gaat dan vaak om hooikoorts. Veel hooikoortspatiënten hebben hier elk jaar opnieuw weer last van en herkennen deze klachten ook meteen.

Voel je je toch echt wat zieker dan normaal en heb je ook koorts? Dan kan het zijn dat het geen hooikoorts, maar covid-19 is. Houd je klachten dan goed in de gaten. Om zeker te weten dat je niet besmet bent met het coronavirus, kun je je natuurlijk het beste laten testen. Neem eventueel contact op met je huisarts en blijf voor de zekerheid binnen tot je je weer beter voelt.

Ben je toch besmet geraakt met coronavirus? Dokter Rutger geeft tips, zodat je er snel weer bovenop bent:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Nu.nl, Margriet.nl. Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien