Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Time-out: Breda

Van stemrecht tot lipstick
In de jaren zestig ging het over recepten en kleding, later kwam er aandacht voor relaties, carrière en seks. Vrouwenbladen hebben een rijke geschiedenis, zo is te zien in het Graphic Design Museum. De tentoonstelling unCOVERing Women toont met oude pagina’s uit de magazines de ontwikkeling van toen tot nu. UnCOVERing Women, t/m 1 april 2011, Graphic Design Museum, Bosch-straat 22, www.graphicdesignmuseum.nl.

Winterwandeling
Aan de zuidzijde van de stad liggen het Markdal, met vennen en beken, en het Mastbos. Dit bos is in de zestiende eeuw als jacht­terrein aangelegd door graaf Hendrik III van Nassau en dankt zijn naam aan de vele grove dennen die vroeger ‘mastbomen’ werden genoemd. Het hout deed het namelijk goed als mast van een schip. Tegenwoordig is het bos een heerlijk wandelgebied. Download de wandelroute Mastbos (twaalf kilometer) via www.staatsbosbeheer.nl.

Advertentie

Bourgondisch Breda
Dat Breda de kunst van eten en drinken verstaat, bewijzen deze drie adressen.
1. Eerlijk Italiaans eten aan houten tafeltjes in de gezellige wijk ’t Ginneken. La Cucina Italiana, Ginnekenweg 309, tel. 076-561 77 65, www.lacucina-italiana.nl.
2. Genieten van Brabants chic en een smakelijke, mediterrane kaart. Restaurant Zuyd, Ginnekenweg 35, tel. 076-515 13 40, www.restaurantzuyd.nl.
3. Zak weg in heerlijke banken voor een staaltje Franse keuken met Aziatische twist. Chocolat, Torenstraat 9-11, tel. 076-533 59 75, www.restaurantchocolat.nl.

Cultuur in het donker
Op 21 januari openen zo’n dertig Bre­dase musea, theaters en andere cultuur­instellingen in de avonduren hun deuren tijdens de derde editie van Cultuurnacht Breda. Sluip door ondergrondse kerkers, ontsteek de zaklamp in het museum en rij mee met een bus vol dansers. Het thema is ‘Geheim’, dus het belooft een nacht vol gefluister en openbaringen te worden. www.cultuurnachtbreda.nl.

Aanbieding
Libelle Nieuwjaarsbubbels
Samen met Restaurant Chocolat wenst Libelle u alvast een bruisend en sprankelend 2011. Daarom krijgt u een gratis glaasje bubbels bij zo’n lekkere lunch in Restaurant Chocolat. Chin chin! www.restaurantchocolat.nl. Deze aanbieding is geldig van 1 januari t/m 31 januari en geldig voor max. 4 gasten op vertoon van de pagina van de time out in Libelle 51.

P.S. Even de kerstdrukte vergeten? Een eeuwenoud poortje in de Catharinastraat leidt naar het Begijnhof met het Begijnhof Museum, die dit jaar tot 6 januari extra mooi in kerst­sfeer zijn gehuld, www.begijnhofbreda.nl.

Uit het blad Meer dagjes uit

20 vragen aan Lex Uiting: “Er zijn anderen die beter zijn, maar ik kan óók iets”

Lex uiting - Libelle

Premium

Presentator Lex Uiting (33) bracht onlangs het nummer Danse Ôs Vreej uit, als eerbetoon aan 75 jaar vrijheid. Hij woont met zijn vriendin Suus in Amsterdam.

Waarom heb je het nummer Danse Ôs Vreej uitgebracht?
“Het is het meest persoonlijke liedje dat ik ooit heb geschreven. Het is het verhaal van mijn omaatje, zij is nu 90. Ik was bij haar op bezoek en ze vertelde over de oorlog, hoe ze tijdens de bevrijding al die jaren oorlog van zich heeft afgedanst.”

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien