Mart Visser tas met korting, klik hier

Waarom is fietsen gezond?

Mei is al jaren de fietsmaand bij uitstek. Omdat fietsen goed voor je is stelt Becel 4 prachtige fietsroutes beschikbaar, inclusief gratis picknick. Vanaf nu vind je hier 4 weken lang een nieuwe fietsroute. Download deze week de Becel fietsroute Arnica Oost. Op de route staat ook aangegeven waar je de gratis Becel picknick kunt vinden.

Zet je spieren aan het werk
De spieren die je tijdens het fietsen vanzelfsprekend het meeste gebruikt zijn je beenspieren. Maar ook de spieren in de armen en je romp doen tijdens het fietsen mee, onder andere om het lichaam in evenwicht te houden en om te sturen. Voor de inspanning van de spieren is extra bloed nodig om zuurstof en voedingsstoffen aan de spieren te leveren. Je hart werkt dus harder tijdens het fietsen en dat is gunstig voor je hart en bloedvaten.

Ga voor een jonge uitstraling en fiets je fit
Uit een recent onderzoek van TNO komt naar voren dat fietsen je jong maakt en dat je er fitter door voelt. Wie elke dag 10 tot 15 minuten fietst, kan de fitheid al met 13 procent verhogen. Dat is gelijk aan het effect van 1 à 2 keer per week fitnessen! Daarvoor is het wel nodig om een beetje stevig door te trappen en een gemiddelde snelheid van 18 km per uur te behalen.

Fietsen voor hoofd en hart
Regelmatig fietsen in de gezonde buitenlucht verlaagt je stressniveau en werkt ontspannend. Aangezien stress niet goed is voor hart , is het heel gezond om je regelmatig over te geven aan de ontspannen rust van het fietsen.

Fiets en Picknick mee in Nieuw Balinge op zondag 15 mei
Heide, bossen en historische boerendorpen vormen het decor voor het oostelijke deel van de Arnicaroute. Het Mantingerveld staat centraal in de eerste helft van de route. Dit uitgestrekte natuurgebied bestaat uit eeuwenoude heidevelden met stuifzanden en jeneverbessen, aangevuld met voormalige akkers die zijn teruggegeven aan de natuur. Daarna doorsnijdt de route het esdorpenlandschap van Gees en Meppen. Hoogtepunten hier zijn Boswachterij Gees, het beekdal van de Geeserstroom en de prachtige boerderijen in het hart van beide dorpen.

Praktische gegevens fietsroute: Arnica route Oost
De fietsroute vindt plaats op 15 mei, de afstand is 39 km en de route start in Mantinge: Mantingerdijk, 9436 PN, parkeerplaats aan de noord oostkant van het Mantingerveld.  De duur van de route is ongeveer 2,5 uur en de Becel Fietspicknick vindt plaats op het grasveldje bij Zalencentrum De Heugte, Lijsterstraat 1, Nieuw Balinge van 11.30 uur – 16.00 uur. Hier is ook een toilet mogelijkheid.

Volgende week: Tips voor een gezonde picknick
Op de Becel Fietsroutes wordt een heerlijk Becel Fietspicknick georganiseerd. Je kunt eventueel ook zelf zorgen voor een goed gevulde picknickmand voor onderweg. Volgende week vind je op onze site een nieuwe fietsroute, met daarbij allemaal handige tips om je eigen picknickmand mee te vullen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zo belangrijk is tandenpoetsen bij je hond

We doen het zeker twee keer per dag: onze tanden poetsen. Maar wist je dat het ook belangrijk is om de tanden van je hond te poetsen? Het is namelijk de meest effectieve methode om het gebit van je viervoeter schoon en gezond te houden. Zo pak je het aan! 

Libelle samen met PEDIGREE®

Om je hond bekend te maken met tandenpoetsen, kun je dit het best in vijf fases opbouwen. Voer elke fase vijf dagen uit, voor je naar de volgende gaat. Zo heeft je hond genoeg tijd om er aan te wennen!

Fases voor tandenpoetsen

  1. Tandpasta: was je handen en smeer wat tandpasta op je wijsvinger. Laat je hond dit er af likken.
  2. Aanraking: je hond moet er waarschijnlijk aan wennen om in zijn bek aangeraakt te worden. Wrijf zachtjes met een vinger met tandpasta over de tanden en ga niet verder dan dat je hond prettig vindt.
  3. Tandenborstel: laat je hond likken aan een tandenborstel met tandpasta. Houd voorzichtig de snuit vast zodat hij er niet op kan kauwen. Leg wijsvinger en duim aan weerszijden van de neus en maak zo een bruggetje over de bovenkant. Til de lippen op en poets voorzichtig de (grote, puntige) hoektanden, van boven naar beneden. Sla de voortanden nog even over, die zijn het gevoeligst.
  4. Kiezen poetsen: ook de kiezen poets je van boven naar beneden. Beweeg langzaam en met ronddraaiende bewegingen. Poets beide kanten van de bek.
  5. Alle tanden poetsen: poets eerst de hoektanden, dan de kiezen en tenslotte de snijtanden. Om bij de snijtanden te komen, houd je de bek dicht bij de snuit vast en til je voorzichtig de bovenlip op met je duim en wijsvinger. Veel honden zijn hier heel gevoelig en moeten niezen als je hun tanden poetst. Doe dus voorzichtig en bouw het langzaam op.

‘Tanden voelen gladder aan’

Naast elke dag tandenpoetsen, is het aan te raden het gebit van je hond extra te verzorgen. Dit kan gemakkelijk met de gebitsverzorgende tussendoortjes van PEDIGREE®. 129 hondeneigenaren* namen twee weken lang de proef op de som en zijn enthousiast. 93% van hen is zeer tevreden en zou het product aan andere hondenbaasjes aanraden. ‘Mijn hond is er dol op en het is nog goed voor zijn gebit ook,’ zegt Kelly (26). Ook Aggie (62) testte de sticks. ‘Het is net alsof ze haar tanden poetst. Na het gebruik van de sticks voelen de tanden ook gladder aan.’

ZELF OOK UITPROBEREN: VRAAG NU EEN GRATIS PROEFVERPAKKING DENTASTIX AAN!
op = op

De gebitsverzorgende tussendoortjes van PEDIGREE® zijn er in twee varianten: 

  • DentaStix™; voor een dagelijkse reiniging
  • DentaFlex™; voor twee keer per week een
    grondige reiniging

Beide soorten zijn verkrijgbaar in drie maten, geschikt voor kleine, middelgrote en grote honden. Vraag direct een gratis PEDIGREE® DentaStix™ probeerverpakking aan voor je hond!

*Op basis van onderzoek onder 129 Nederlanders door hettestpanel.nl, onderdeel van Sanoma, in maart 2017.

Pedigree logo

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Stel deelt verlovingsfoto maar laat zonder het te weten iets heel anders zien

Tegenwoordig is een berichtje op social media dé manier om iedereen op de hoogte te brengen van groot nieuws. Trouwen? Dan plaats je natuurlijk een verlovingsfoto op Facebook. Maar er kan ook iets misgaan, net zoals in de video.

De Amerikaanse Miranda Levy plaatste een foto op het sociale netwerk met een mooie boodschap over dat ze geen echte ring nodig had om gelukkig te zijn met haar verloving. Maar het stel had er niet aan gedacht om de foto even goed te bekijken. Links in de hoek was namelijk nóg een boodschap te zien. En dat zagen de vrienden van het stel meteen.

Zwanger
Op de foto is namelijk ook een zwangerschapstest te zien. Het stel moest dus wel toegeven dat ze inderdaad ook een kindje verwachten. Oeps…

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update! 

Bron: Boredpanda.com. Beeld: Facebook.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Maak jouw unieke Heart Bloom op de Libelle Zomerweek

Wist je dat iemands hartritme net zo uniek is als een vingerafdruk? Je hart klopt zo’n 100.000 keer per dag en is de hele dag aan het werk. En ieders hartritme is weer anders. Op de Libelle Zomerweek kun je op basis van jouw hartritme een persoonlijke Heart Bloom  maken.

Libelle samen met de Hartstichting

Het hart is de motor van het leven. De Hartstichting wil dat iedereen alles uit het leven kan halen wat er in zit. Laat daarom op de Libelle Zomerweek jouw Heart Bloom maken en op een kaartje zetten.

Persoonlijk kaartje
Door een donatie aan de Hartstichting te doen, kun je de kaart mee naar huis nemen. Een mooi aandenken aan je bezoek aan de Libelle Zomerweek! Of zet een persoonlijke boodschap op de kaart en geeft deze aan iemand die jouw hart sneller laat kloppen.

Hartstichting Heart Bloom

Recht uit het hart
De Hartstichting wil hart- en vaatziekten verslaan. Daarom werken ze elke dag aan oplossingen om dit doel te realiseren. Help jij ook mee? Kom tijdens de Libelle Zomerweek naar de stand van de Hartstichting!

Hartstichting

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Topmodel Sylvia Geersen maakt vervelend nieuws bekend

Topmodel Sylvia Geersen gaat scheiden. Het huwelijk met haar Mexicaanse man Rogelio Castro Martinez is na bijna 1,5 jaar dan toch voorbij.

De jonge vrouw wil zich voorlopig voor 100 procent gaan concentreren op haar carrière.

Volgens Sylvia verschillen zij en haar man teveel van elkaar en ziet ze daarom geen toekomst meer in hun relatie.

Afgelopen
Aan het begin van dit jaar waren er relatieproblemen, dus de breuk komt niet geheel uit de lucht vallen. De brunette zei in januari dit jaar al dat ze weer vrijgezel was en liet weten dat 2017 een nieuw begin betekende voor haar. Ze schreef toen op social media, bij een foto de tekst: ‘Soms moet je loslaten’. Toch probeerden de twee het nog de afgelopen maanden. Het leek eventjes beter te gaan, maar nu lijken hun wegen toch definitief te gaan scheiden.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Shownieuws. Beeld: Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien