Nieuw! Natuuragenda van Marjolein Bastin 2018

Waarom is fietsen gezond?

Mei is al jaren de fietsmaand bij uitstek. Omdat fietsen goed voor je is stelt Becel 4 prachtige fietsroutes beschikbaar, inclusief gratis picknick. Vanaf nu vind je hier 4 weken lang een nieuwe fietsroute. Download deze week de Becel fietsroute Arnica Oost. Op de route staat ook aangegeven waar je de gratis Becel picknick kunt vinden.

Zet je spieren aan het werk
De spieren die je tijdens het fietsen vanzelfsprekend het meeste gebruikt zijn je beenspieren. Maar ook de spieren in de armen en je romp doen tijdens het fietsen mee, onder andere om het lichaam in evenwicht te houden en om te sturen. Voor de inspanning van de spieren is extra bloed nodig om zuurstof en voedingsstoffen aan de spieren te leveren. Je hart werkt dus harder tijdens het fietsen en dat is gunstig voor je hart en bloedvaten.

Ga voor een jonge uitstraling en fiets je fit
Uit een recent onderzoek van TNO komt naar voren dat fietsen je jong maakt en dat je er fitter door voelt. Wie elke dag 10 tot 15 minuten fietst, kan de fitheid al met 13 procent verhogen. Dat is gelijk aan het effect van 1 à 2 keer per week fitnessen! Daarvoor is het wel nodig om een beetje stevig door te trappen en een gemiddelde snelheid van 18 km per uur te behalen.

Fietsen voor hoofd en hart
Regelmatig fietsen in de gezonde buitenlucht verlaagt je stressniveau en werkt ontspannend. Aangezien stress niet goed is voor hart , is het heel gezond om je regelmatig over te geven aan de ontspannen rust van het fietsen.

Fiets en Picknick mee in Nieuw Balinge op zondag 15 mei
Heide, bossen en historische boerendorpen vormen het decor voor het oostelijke deel van de Arnicaroute. Het Mantingerveld staat centraal in de eerste helft van de route. Dit uitgestrekte natuurgebied bestaat uit eeuwenoude heidevelden met stuifzanden en jeneverbessen, aangevuld met voormalige akkers die zijn teruggegeven aan de natuur. Daarna doorsnijdt de route het esdorpenlandschap van Gees en Meppen. Hoogtepunten hier zijn Boswachterij Gees, het beekdal van de Geeserstroom en de prachtige boerderijen in het hart van beide dorpen.

Praktische gegevens fietsroute: Arnica route Oost
De fietsroute vindt plaats op 15 mei, de afstand is 39 km en de route start in Mantinge: Mantingerdijk, 9436 PN, parkeerplaats aan de noord oostkant van het Mantingerveld.  De duur van de route is ongeveer 2,5 uur en de Becel Fietspicknick vindt plaats op het grasveldje bij Zalencentrum De Heugte, Lijsterstraat 1, Nieuw Balinge van 11.30 uur – 16.00 uur. Hier is ook een toilet mogelijkheid.

Volgende week: Tips voor een gezonde picknick
Op de Becel Fietsroutes wordt een heerlijk Becel Fietspicknick georganiseerd. Je kunt eventueel ook zelf zorgen voor een goed gevulde picknickmand voor onderweg. Volgende week vind je op onze site een nieuwe fietsroute, met daarbij allemaal handige tips om je eigen picknickmand mee te vullen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien