Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Wandelweetjes

1. Slechts een half uur wandelen per dag vermindert al de kans op hart-en vaatziekten en ouderdomsziektes. Regelmatig wandelen is dus ontzettend goed voor het lichaam.

2.  Wandelen met een groep is erg gezellig. U kunt zelf bepalen hoe vaak en waar u pauze neemt. Geen zorgen dus over of u het tempo kunt bijhouden. Vaak ontvangen de wandelaars bij georganiseerde wandeltochten aan het einde een medaille of stempel. Lees meer over georganiseerde wandeltochten.

Advertentie

3. Stoppen met roken? Ga wandelen! Door lichaamsbeweging wordt er in het lichaam het stofje dopamine aangemaakt. Dit stofje zorgt bijna voor hetzelfde effect als de nicotinepleister. Het vermindert namelijk de afhankelijk van nicotine. Ook werkt dopamine goed tegen depressie en pijn. Het maakt uw hoofd echt leeg!

4. Bent u een tijd niet actief geweest? Wandelen is een goede manier om uw conditie weer op te bouwen en zorgt voor een beter uithoudingsvermorgen.

5. Bij het wandelen door ruigere gebieden versterken ook de spieren en botten in het bovenlichaam. Het is vooral goed voor uw rug en benen. Lees meer over avontuurlijk wandelen.

6. Borstkankerpatientes die na hun medische behandeling regelmatig wandelen, hebben meer kans om de ziekte te overleven. Met dagelijks of om de dag een uur wandelen, halveert de sterftekans.

7. Wandelen is goed voor het geheugen. Bij mensen die dementeren is zelfs gebleken dat ze door regelmatig te wandelen, langer thuis op zichzelf kunnen blijven wonen. Lees meer over dementie en wandelen.

8. Volgende week start de week van het traplopen. Bewegen op de werkvloer, ter voorkoming van diabetes type 2, staat in deze week centraal. Neem dus een keer de trap in plaats van de lift op uw werk!

9. Mannen lezen tijdens het wandelen liever van de kaart, terwijl vrouwen liever de tekstuele routebeschrijving volgen. Maar er blijven natuurlijk uitzonderingen..

Op de vakantie&uitjes-kalender staan bijzondere wandelingen in binnen-en buitenland. Bekijk hier het overzicht van de data van wandelroutes door Nederland.

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien