Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Wat maakt Nederland bijzonder?

Voor dit boek reisde de schrijver Rik Zaal stad en land af om Nederland goed te kunnen bekijken.

Advertentie

En wat bleek? Nederland is nog veel groter dan wij dachten. Zelfs nog groter dan Spanje. (Over Spanje schreef Rik al eerder een gids.)

Rik wijst u de weg in een land met een grote verscheidenheid aan landschap, architectuur en geschiedenis. Hij schrijft heel bevlogen, eerlijk en vooral persoonlijk. Hij laat nieuwe perspectieven van Nederland zien, waar u zelf misschien nog niet aan gedacht had. Ook geeft hij in dit boek adviezen voor logeer- en eetadressen. Deze adviezen zijn gebaseerd op zijn eigen ervaringen.

Dit is een mooi boek dat eigenlijk elke Nederlander naast de Bosatlas in huis zou moeten hebben.

Over de schrijver
Rik Zaal werd geboren in 1945 in Groningen. In Groningen volgde hij later het gymnasium en daarna verdiende hij een tijdlang zijn geld als muzikant in verschillende bandjes. Daarna is hij als leerling-journalist gaan werken bij het Nieuwsblad van het Noorden en werkte hij een tijdje bij de platenmaatschappij EMI-Bovema. Zijn eerste boek, Onderweg, Verhalen uit het nabije Westen kwam uit in 1991. Daarna volgde er nog een aantal boeken.

Heel Nederland – Rik Zaal, Arbeiderspers
ISBN 9789029572002, Prijs € 59,95
Verschijningsdatum oktober 2009

Sylvia Witteman: “Hoe aardig je ouders ook zijn, op je 22e wil je wel bij ze weg”

dochter

Premium

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (18 en 15) en katten Lola en Siepie. Deze week wordt ze compleet verrast door haar 22-jarige dochter.

Mijn dochter is een kind van de boemeranggeneratie. Ze ging het huis uit om te studeren, woonde tijdens haar studie op de campus en kwam daarna terug naar het ouderlijk huis. Dat was gezellig, maar het gaf wel een ontzettende rommel. Ja, mijn zoons zijn ook slordig, maar die hebben tenminste elk maar 2 paar schoenen om rond te laten slingeren. Mijn dochter heeft er 40. Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien