Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Zon, zee en zwemmen in Kroatie

Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht op het historische centrum van de stad Kor?ula, dat op een schiereilandje ligt. Het wordt ook wel ‘klein Dubrovnik’ genoemd vanwege de pittoreske ligging, de middeleeuwse pleinen, kerken en paleizen.

Eiland hoppen
De beste manier om de Kroatische kust te leren kennen, is natuurlijk vanaf het water. Er zijn ruim 1100 eilanden om te ontdekken. Iedere dag leg je aan op een nieuwe plek. In het meest noordelijke deel van de kust zijn de Kornati-eilanden nog puur, kaal en rotsachtig. Hier kom je voor de rust. Vaar je zuidelijker dan worden de eilanden groener en vind je goed onderhouden oude stadjes met verrassend mooie en hippe terrassen.

Advertentie

De zeilboten van het Libelle-arrangement zijn er in twee verschillende maten. Dit is de zespersoonsboot. Vanaf de ‘preekstoel’, voorop de zeilboot, heb je het mooiste uitzicht over het water en vang je lekker veel wind.

Krekelkoor
Het eiland Mljet is het zuidelijkste grote eiland van de Kroatische kust en supergroen. Op het westelijke deel van dit dichtbeboste eiland is een groot nationaal park. Via een pad door het bos kun je een prachtige wandeling maken naar de andere kant van het eiland, begeleid door een koor van krekels. (Sportievelingen kunnen dit traject ook afleggen per mountainbike). Vanaf de andere kant van het eiland kun je met een bootje op het Maria-eiland een prachtig oud klooster (nu een hotel) bezoeken.

17 watervallen
De watervallen van de rivier Krka (bij de stad Šibenik) zijn fantastisch. Over een lengte van bijna een halve kilometer stort het zoete water naar beneden in wel zeventien watervallen. Vanaf de haven word je met een boot naar de watervallen gebracht, aangezien het beschermd gebied is.

Straten van marmer
Dubrovnik staat bovenaan het lijstje ‘niet te missen in Kroatië’. Deze sfeervolle stad is met zijn pleinen, straatjes, kloosters, kerken, fonteinen en musea eigenlijk een groot openluchtmuseum. ’s Avonds is de oude stad door lantaarns verlicht. De marmeren stenen waarmee de wegen en pleinen zijn bestraat zijn zo zacht en blijven zo lekker koel dat je er het liefst op blote voeten overheen loopt. Alle straten komen uit op leuke pleintjes vol terrassen. Doen: wandeling over de oude stadsmuur. Na elke bocht is er een fantastisch uitzicht over de zee of over de rode pannendaken van de stad.

Kamperen op het water
Een boot is eigenlijk net een caravan op het water. Je legt aan in luxe havens (hiervoor betaal je havengeld) om te douchen en om in de wasmachines een wasje te draaien. Maar natuurlijk kun je je ook wassen op je eigen boot of een duik nemen in de warme zee. Achter op de boot hangt een handdouche waarmee je het zoute water van je af kunt spoelen. Slapen doe je aan boord in een van de tweepersoons hutten.

Libelle aanbieding:

Zeilen langs de Kroatische kust
7 dagen vanaf € 697,50 p.p. inclusief schipper mogelijk!

De Kroatische kust is de droom voor iedere zeiler. Iedere dag (afhankelijk van het weer) vaart u naar een nieuwe bestemming. Daar gaat u van boord om de mooie, oude stadjes te bekijken, in een van de gezellige restaurantjes te eten of om een wandeling te maken in de prachtige natuur. U slaapt aan boord in een van de tweepersoonshutten.

Met of zonder schipper?
Afhankelijk van uw zeilervaring zijn er twee mogelijkheden.

Optie A: u hebt weinig tot geen zeilervaring en kiest voor een boot met schipper. U vaart dus niet zelf. U deelt de boot met anderen.

Optie B: u beschikt over ruime zeilervaring en kiest ervoor om zelf te varen met flottieljesbegeleiding (u krijgt tips over havens en mooie ankerplaatsen en de mogelijkheid tot gsm-contact).

In beide gevallen ligt de boot klaar in Sukosan (dichtstbijzijnde grote stad is Zadar). U vaart gedurende zeven dagen in flottielje langs de prachtige Kroatische kust (flottieljeszeilen betekent dat meerdere boten dezelfde route varen onder begeleiding van een ‘moederboot’).

Optie A
Prijs: € 697,50 per persoon (bij twee personen in één hut).
Periode: 18 juli t/m 22 augustus 2009, van zaterdag 17.00 uur tot zaterdag 9.00 uur. (U kunt ook kiezen voor twee weken).

Inbegrepen:

 • Schipper
 • Zeven overnachtingen op een Bavaria 44 (zes personen)
 • Nederlandstalige flottieljesbegeleiding
 • Huur jacht

Niet inbegrepen:

 • Reis van en naar Sukosan in Kroatië. Met eigen vervoer of per vliegtuig. U vliegt dan op Split of Zadar. Tip: vanuit luchthaven Keulen-Bonn in Duitsland gelden goedkope tarieven (www.germanwings.com)
 • Bijdrage in de kas van ca. € 100,- per persoon (havengelden, brandstof schip, lunch en ontbijt)
 • Overig eten en drinken aan wal
 • Toegangstickets voor watervallen en/of nationale parken
 • Toeristenbelasting € 1,- p.p. per dag

Optie B:
Indien u over klein vaarbewijs 1&2 beschikt en één opvarende heeft het basiscertificaat Marifonie, dan is er de mogelijkheid om in een boot in de flottielje te zeilen. U kunt kiezen voor een boot voor zes of acht personen.

Prijs: € 1595,- voor een zespersoonsboot ongeacht het aantal opvarenden (maximum is zes personen) en € 1945,- voor achtpersoonsboot, ongeacht het aantal opvarenden (maximum is acht personen).
Type schip plus uitrusting: Bavaria 32 (zes personen) of Bavaria 34 (acht personen), bijbootje en motortje, bimini (zonnescherm), sprayhood (buiskap, beschermt tegen regen, wind en buiswater), automatische piloot, GPS, warm water, boiler, radio met cd-speler, elektrische ankerlier, rolgrootzeil en rolfok.

Inbegrepen:

 • Huur jacht
 • Nederlandstalige flottieljesbegeleiding
 • Allriskverzekering
 • Eindschoonmaak
 • Alle kosten voor vaardocumenten
 • Havenkosten in de thuishaven

Niet inbegrepen:

 • Reis van en naar Sukosan in Kroatië, met eigen vervoer of met vliegtuig. U vliegt dan op Split of Zadar. Tip: vanuit Keulen of Bonn in Duitsland gelden goedkope tarieven. (www.germanwings.com)
 • Verbruikte brandstof van het schip (ca € 40,- per week)
 • Havengelden in andere havens dan thuishaven (ca. € 120,- per week)
 • Eten en drinken
 • Toegangstickets voor watervallen en/of nationale parken
 • Borgsom € 1500,- ter plaatse te voldoen (bij voorkeur met creditcard)
 • Toeristenbelasting € 1,- p.p. per dag

Informatie en reserveringen
Voor reservering van een boot met of zonder schipper kunt u contact opnemen met Euro-yachtcharter, tel. 043-609 05 77, mail naar info@euro-yachtcharter.nl of kijk op www.euro-yachtcharter.nl onder ‘Libelle’.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Meeste coronabesmettingen op dit moment in noorden van Noord-Holland

Het noorden van Noord-Holland kampt op dit moment met de grootste coronabrandhaard van ons land. Vooral in de steden Den Helder en Hoorn zijn er veel coronabesmettingen vastgesteld.

In de afgelopen twee weken werd bij 4600 mensen uit het noorden van Noord-Holland corona ontdekt.

Advertentie

Coronabesmettingen in Noord-Holland

Hoe het komt dat er daar nu veel coronabesmettingen zijn, dat is niet bekend. De GGD Hollands Noorden zegt hierover: “We krijgen het nog niet scherp. Het zit over alle leeftijdsgroepen. Als er bijvoorbeeld een festival uit de hand is gelopen, zou je het zo kunnen duiden, maar dat is er niet. Dit loopt al een aantal weken en het wil nog niet dempen.”

Hoorn

Met name Hoorn is momenteel een coronabrandhaard te noemen. In de afgelopen twee weken werden daar 861 mensen positief getest. Ter vergelijking: in Amsterdam waren dat er 324, in Rotterdam 334, in Utrecht 217 en in Den Haag 266.

Het gevaar

De GGD is bang dat de besmettingen leiden tot nóg meer besmettingen en dat het zichzelf zo in stand houdt: “Als er veel besmettingen zijn, worden ook veel andere mensen besmet. Hoe hoger het aantal besmettingen om je heen, hoe groter de kans dat jij ook besmet raakt. Als je in een omgeving met weinig besmettingen bent, is de kans klein dat jij het virus oploopt.”

Coronamaatregelen

Het hoge aantal besmettingen ligt volgens de GGD niet aan het schaatsweer van de afgelopen tijd en de drukte die hiermee gepaard ging: “Dit is al een langere periode gaande.” En ook komt het volgens hen niet door het niet naleven van de coronaregels: “Incidenten heb je natuurlijk overal, maar wij hebben niet het beeld dat mensen wat aanrommelen. Wij hebben de indruk dat de regio zich acceptabel aan de maatregelen houdt.”

Zó herken je het verschil tussen hooikoorts en corona

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Linda. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Onthuld: met dít nummer gaat Jeangu Macrooy naar het Songfestival

Dit jaar zal Jeangu Macrooy (27) Nederland gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met het liedje Birth of a new age. Het nummer is vanaf nú te luisteren.

De onthulling van het nummer heeft de zanger donderdagavond gedaan middels een ‘live première’ op YouTube, Instagram en Facebook. Tegelijkertijd was de onthulling ook in verschillende televisieprogramma’s te zien.

Advertentie

Jeangu Macrooy onthult Birth of a new age

Benieuwd naar Birth of a new age: dé Nederlandse Songfestival-inzending van dit jaar? Luister het liedje hier:

Jeangu over het nummer

Voorafgaand aan de onthulling zei Jeangu over het nummer: “Ik geloof er heel erg in en ben er heel erg enthousiast over, net als vorig jaar bij Grow. Ik hoop natuurlijk dat iedereen het nummer voelt en begrijpt en het mooi vindt.”

Zenuwen

Dat de onthulling live was, zorgde voor extra zenuwen bij de zanger: “Het is natuurlijk spannend, het eerste moment dat het nummer naar buiten gaat en dat iedereen het hoort. Je wil natuurlijk dat het helemaal goed gaat. En dit jaar is anders dan vorig jaar: we beginnen met een live optreden. Dat is altijd spannend, maar tegelijkertijd is dat ook wat het magisch kan maken”, aldus Jeangu in RTL Boulevard. Hij heeft expres gekozen voor een live onthulling: “Straks in Rotterdam is het ook gewoon live, dus we vonden het een goede manier om het zo te beginnen.”

Direct naar de finale

In mei vindt het Eurovisie Songfestival plaats in Ahoy Rotterdam. Op 18 en 20 mei vinden de halve finales plaats en op 22 mei staat de finale gepland. Jeangu Macrooy mag de halve finale overslaan en staat direct in de grote finale, dankzij de winst van Duncan Laurence in 2019. Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager zullen het spektakel presenteren.

Opvolger van Grow

Birth of a new age is de opvolger van het liedje Grow. Vorig jaar onthulde Jeangu het nummer Grow nog bij de De wereld draait door, maar wegens de coronacrisis werd het Eurovisie Songfestival afgelast. Hij heeft het liedje dan ook nooit op het Songfestival-podium ten gehore kunnen brengen. Alle deelnemers die vorig jaar mee zouden doen, werden verplicht om dit jaar een nieuw liedje in te zenden.

Geen ‘normaal’ Songfestival

Hoe deze editie van het Eurovisie Songfestival er precies uitgaat zien, is nog niet helemaal duidelijk. Dit is afhankelijk van hoe de coronacrisis zich de komende maanden ontwikkelt. Wat wel zeker is, is dat het feest niet in de ‘normale’, uitbundige vorm door kan gaan. Er zullen dan ook geen grote bezoekersaantallen naar de locatie komen. Eerder liet de organisatie van het Eurovisie Songfestival weten hoopvol te zijn over wat er allemaal mogelijk is, en onthulde ze verschillende scenario’s.

Er is nu al een Songfestival-rel rondom presentator Cornald Maas

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: YouTube, RTL Boulevard. Beeld: BrunoPress.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Volgende week start 'Onze boerderij in Europa': Yvon Jaspers licht tipje van de sluier op

Op donderdag 11 maart gaat Onze boerderij in Europa van start. Presentatrice Yvon Jaspers licht alvast een tipje van de sluier op en vertelt wat we van dit seizoen kunnen verwachten.

In het KRO-NCRV-programma trekt Yvon Jaspers samen met een aantal bekende Boer zoekt vrouw-stellen Europa door per camper. Achter het stuur treffen we ook een oude bekende: boerin Bertie!

Advertentie

Yvon Jaspers over Onze boerderij in Europa

Yvon trekt met de stellen door Europa, op zoek naar bijzondere boerenbedrijven. Daar kunnen de stellen inspiratie opdoen voor hun eigen boeren business. Yvon vertelt hoe haar idee voor het programma tot stand is gekomen: “De afgelopen jaren heb ik een agrarische studiebeurs gekregen waarmee ik veel boeren over de hele wereld heb bezocht. Dat was bijzonder leerzaam en opende mijn ogen. Ik zag hoe boeren waar ook ter wereld zich met elkaar verbonden voelen: wij voeden de wereld. Ik zag ook hoe verfrissend en leerzaam het is om eens te kijken bij collega’s in het buitenland. Steeds als ik op zo’n erf stond dacht ik: hier zou ik onze eigen boeren mee naartoe moeten nemen.”

Déze landen zijn bezocht

Dat is werkelijkheid geworden! Yvon heeft met de Boer zoekt vrouw-koppels Denemarken, Duitsland en Zwitserland bezocht. “Het ene moment zijn we in Denemarken bij een bedrijf met een paar duizend schapen, het volgende moment zijn we boven in de Alpen koeien aan het melken. De keer daarna vergapen we ons aan de grootste paardenfokkerij van Europa met olympisch kampioenen om daarna in Duitsland in een grote ton druiven te stampen voor de wijn”, onthult Yvon.

Stof tot nadenken

Volgens Yvon geeft het programma stof tot nadenken: “We zien het Europese agrarische landschap aan ons voorbij trekken. Het zet je aan het denken. Hoe voeden wij de wereld en is die manier ook toekomstbestendig?”

Eerste aflevering

Donderdag 11 maart is de eerste aflevering te zien op NPO 1. In die aflevering duikt Yvon met de Texelse schapenboer Jan en zijn Rianne de camper in. Ze gaan naar Denemarken om mee te draaien in het boerenbedrijf van Sjaak en Jacqueline, die maar liefst 220 melkkoeien hebben. Dat belooft wat!

Dít is waarom Yvon Jaspers verliefd is op Zweden

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: RTL Boulevard. Beeld: KRO-NCRV

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Wendy van Dijk heeft de schaar in het haar gezet en verrast fans met korte coupe

Wendy van Dijk verrast vriend en vijand met een compleet nieuwe look. De presentatrice heeft de schaar in het haar gezet en gaat vanaf nu met kortere lokken door het leven.

Op Instagram deelt ze een filmpje waarin ze trots haar nieuwe kapsel laat zien.

Advertentie

Wendy van Dijk gaat voor korte coupe

Bij het filmpje schrijft ze: “Ik heb het gedurfd!! Waaaah! #nieuwhaar”. Hieruit blijkt dat Wendy behoorlijk wat moed heeft moeten verzamelen om het nieuwe kapsel aan te durven.

Mari van de Ven

Ook noemt ze visagist en haarstylist Mari van de Ven bij het filmpje. “You’re the best”, laat ze hem weten. We kunnen dus wel concluderen dat Mari haar nieuwe kapsel mogelijk gemaakt heeft. Ook Mari deelt de video op Instagram en schrijft hierbij: “The bob it is”. Wendy laat weten dat de knipbeurt heeft plaatsgevonden voor de opnames van Wie van de drie?, de spelshow die ze presenteert op SBS6.

Reacties

In de Instagram-post vraagt Wendy aan haar volgers wat ze van haar nieuwe look vinden. De lovende reacties stromen binnen. “Ontzettend gaaf!” en “Staat je geweldig”, klinkt het onder haar volgers.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wendy van Dijk (@wendyvandijk3)

Dit is waarom Wendy van Dijk vroeger woedeaanvallen had

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Instagram. Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien