Gasfornuis en gaspitten schoonmaken Beeld Getty Images/EyeEm
Gasfornuis en gaspitten schoonmakenBeeld Getty Images/EyeEm

Lifehack

Dit is de allersnelste manier om het gasfornuis schoon te maken

Het gasfornuis schoonmaken is een priegelwerkje dat vaak wordt uitgesteld. Je kunt er beter niet te lang mee wachten, want aangekoekte etensresten schoonboenen, kost nog meer werk. Met deze drie simpele methodes maak je het gasfornuis brandschoon.

Ismay GijsenGetty Images/EyeEm

Doe de gaspitten in ieder geval niet in de vaatwasser. Hierdoor kunnen ze roesten of worden ze dof.

Laten weken

Vul een bak met heet water en voeg een scheut schoonmaakazijn of afwasmiddel toe. Laat de gaspitten een half uur weken en maak ze vervolgens schoon met een schuurspons van staalwol. Spoel ze tot slot af en droog het af met een oude doek.

Huis-tuin-en-keukenmiddeltjes

Met verschillende huis-tuin-en-keukenmiddeltjes kun je zwartgeblakerde gaspitten weer blinkend schoon krijgen. Zo kun je ze laten weken in cola of poetsen met Brasso koperpoets. Vergeet bij beide methodes niet de gaspitten schoon te spoelen met water en af te drogen. Zijn je gaspitten er écht slecht aan toe? Dan kun je ze behandelen met ammoniak, hét wondermiddel bij vette gaspitten. Het nadeel is alleen dat ammoniak ontzettend stinkt en niet al te best is voor het milieu.

Badje met soda

De gaspitten kun je beter niet schoonmaken met baking soda, maar de branderdeksels van de gaspitten kun je wél weken in een sodabadje. Hiervoor vul je een bak met heet water en vervolgens voeg je een flinke schep baking soda toe. Laat de branderdeksels een half uur weken en maak ze daarna schoon met een schuurspons van staalwol. Spoel ze tot slot af en droog het af met een oude doek.

Zo maak je zonder te boenen je gaspitten schoon:

Bron: 24kitchen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden