Hond in mand Beeld Getty Images/Westend61
Hond in mandBeeld Getty Images/Westend61

Dit is hoe vaak je de hondenmand zou moeten verschonen

Zeg eens eerlijk: wanneer heb jij voor het laatst de hondenmand verschoond? Misschien is het een aantal dagen geleden, maar het kan ook dat je dit klusje al weken uitstelt. Wees gerust, je bent vast niet de enige die dit weleens vergeet maar ook de hond verdiend een fris nestje.

Libelle legt uit

Dierendokter Kathy Backus vertelt aan PetMD dat je de hondenmand één keer per week grondig moet schoonmaken.

Eigen geur

Als je een wasbare hondenmand of -kussen hebt, zou je dit moeten wassen op minimaal 60 graden volgens de Britse hoogleraar Sally Bloomfield. Kies het liefste voor azijn of een mild wasmiddel. Zo heeft de hond een frisse mand, maar blijft ‘ie zijn eigen geur ruiken.

Honden vinden hun eigen geur namelijk heel belangrijk en zitten niet te wachten op een sterke Robijn-geur. Hun mand voelt dan niet meer als hun eigen plekje en in het ergste geval zien ze hun mand niet meer staan.

Buiten luchten

Gooi de mand vervolgens niet in de droger, maar laat het buiten aan de lijn drogen. Zo voorkom je dat de hondenmand krimpt. Pas ook altijd goed op dat je geen giftige schoonmaakmiddelen gebruikt.

Als je hondenmand niet wasbaar is, kun je een paar keer per week met de stofzuiger over de mand gaan. Zo voorkom je dat losse haren lang blijven liggen en gaan stinken. Spot je een vlek? Haal die dan zo snel mogelijk weg met een vochtige doek. Zo’n modderpoot is de volgende dag extra lastig schoon te boenen. Als de mand stinkt, helpt het om ‘m buiten te laten luchten. Ook dit zou je minimaal één keer per week moeten doen.

Déze kamerplanten zijn giftig voor je hond:

Bron: Petmd, Casper

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden