null Beeld Libelle
Beeld Libelle

DIY: Zo organiseer je je opladers

We komen tegenwoordig om in de snoertjes. Opladers van telefoons, laptops en tablets, oortjes en nog veel meer. Wij helpen je om al je snoertjes mooi te organiseren zodat ze nooit meer in de knoop zitten.

RedactieLibelle

Dit heb je nodig:

 • Berken multiplex 122x61 cm €15,99 (Gamma)
 • Bison constructielijm 250 g €9,95 (Hornbach)
 • Stukken (berken)tak, verschillende afmetingen (uit het bos of via decoratietakken.nl)
 • Zaagmachine
 • Freesmachine

Zo maak je het:

De afmetingen van de organizer zijn 44x33x11 cm.

 1. Begin met het in stroken zagen van het multiplex: 2 stroken van 44x11 cm voor de zijkanten, 2 stroken van 31,8x11 cm voor de onderkant en bodem. Voor- en achterkant zijn stukken van 8,5x30,6 cm.
 2. Frees of zaag aan wat de binnenkant van de zijkanten wordt inkepingen van 12 mm breed en 6 mm diep, hierin worden de onderkant en bodem bevestigd.
 3. Frees vanaf de onderrand van het zijplankje de eerste 12 mm weg. Maak dan de twee inkepingen evenwijdig aan de eerste op 8,5 cm afstand daarvan.
 4. Zaag voor de haakjes een (berken)tak van 2,5 cm dik af op 30,6 cm, en dunnere takjes van 8-10 mm dik en 7-8 cm lang die er haaks op komen.
 5. Bepaal vóór het lijmen het gewenste aantal takjes en maak een mooie verdeling. Verwijder voor het lijmen de bast van beide takken op de plek waar wordt gelijmd, dan wordt het steviger. Klem de takjes vast en laat de lijm uitharden. Zet het geheel in elkaar met hout- of constructielijm, maar wacht even met het aanbrengen van één van de zijkanten.
 6. Bepaal de plaats waar de tak komt en smeer de uiteinden van de tak in met lijm. Houd nu de tak op de gewenste plek en monteer de tweede zijkant, waardoor de tak tussen beide zijkanten geklemd wordt. Fixeer de tak met een lijmklem en klem zo nodig ook de overige delen stevig vast.

Tip: voor het maken van de inkepingen kan ook een cirkelzaag of een verstekzaagmachine met instelbare zaagdiepte worden gebruikt.

Libelle Beeld Libelle
LibelleBeeld Libelle

DIY: JANNEKE PETERS EN JEF VAN TRICHT

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden