Inspiratie nodig? Déze verfkleuren voor in huis werden het meest gezocht op Google Beeld Getty Images/iStockphoto
Inspiratie nodig? Déze verfkleuren voor in huis werden het meest gezocht op GoogleBeeld Getty Images/iStockphoto

Inspiratie nodig? Déze verfkleuren voor in huis werden dit jaar het meest gezocht op Google

Wil jij je woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer een make-over geven, maar weet je nog niet voor welke kleur je wil gaan? Misschien biedt dit lijstje uitkomst!

Tara StokdijkGetty Images/iStockphoto

Uit de zoekgeschiedenis van Google bleek dat op déze verfkleuren het meeste werd gezocht.

Populairste verfkleuren voor in huis

De keuken werd het afgelopen jaar veruit het vaakst van een make-over voorzien. Er werd maar liefst 6,6 miljoen keer gezocht naar geschikte kleuren voor de keuken. Welke kleuren het populairste bleken? Klassiek wit is nog steeds een favoriet met 889.500 Google-zoekopdrachten in één jaar tijd. Gevolgd door groen met 728.500 zoekopdrachten en blauw met 715.200 zoekopdrachten.

Slaapkamer

Voor de slaapkamer is zwart verrassend genoeg de meest gezochte verfkleur. Hier werd maar liefst 396.000 keer op gezocht. Daarna volgen wit met 274.800 zoekopdrachten en groen met 259.800 zoekopdrachten.

Kinderkamer

Moet er een kinderkamertje komen? Misschien verwacht je dat men deze kamers het vaakst roze of blauw verft. Niks is minder waar, volgens Google. Ook hier was groen populair met 71.600 zoekopdrachten, gevolgd door wit (36.200 zoekopdrachten) en bruin (31.900 zoekopdrachten). Verrassend!

Badkamer

Het zal je niet meer verbazen, maar voor de badkamer staan de kleuren zwart (362.600), wit (252.400) en groen (204.800) in de top drie. Daarnaast werd vooral gezocht op woorden als ‘stijlvol’, ‘modern’ en ‘chic’ in combinatie met ‘badkamer’.

Woonkamer

Dan als laatste de woonkamer. Ook daar blijkt groen weer de populairste kleur met 188.100 zoekopdrachten, gevolgd door wit (150.100) en blauw (122.700).

Inspiratie

Even zien hoe dat wordt? Hieronder iedere kamer in de meest gezochte kleur:

De witte keuken

De zwarte slaapkamer

De groene kinderkamer

De zwarte badkamer

De groene woonkamer

Geen troep of uitgedroogde rollers meer? Ja echt, het kan! Met deze trucs zijn opruimen en schoonmaken na het verven niet meer nodig:

Bron: Martha Stewart

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden