Trash Can Top View. Empty Garbage Bin. Black Bag in a Trash Can. Rubbish Bin. Bin on Wooden Floor. Waste Bin on Wooden Background. Waste Can with Plastic Package. Empty Rubbish Bucket. Garbage Basket Beeld Getty Images/iStockphoto
Trash Can Top View. Empty Garbage Bin. Black Bag in a Trash Can. Rubbish Bin. Bin on Wooden Floor. Waste Bin on Wooden Background. Waste Can with Plastic Package. Empty Rubbish Bucket. Garbage BasketBeeld Getty Images/iStockphoto

Lifehack

Met deze simpele truc heb je geen last meer van ongedierte in de prullenbak

We zijn dol op de zomer, maar een groot nadeel is het ongedierte dat uit de vuilnisbak lijkt te krioelen. Maden, vliegen en fruitvliegjes verzamelen zich maar al te graag in de prullenbak waar je alle etensresten ingooit.

Ismay GijsenGetty Images/iStockphoto

Gelukkig deelde een vrouw uit Wales op TikTok een simpele truc om ongedierte buiten de prullenbak te houden.

Zout

Op het filmpje is te zien hoe de vrouw twee kleine afvalbakken grondig schoonmaakt met water en zeep. Als ze eenmaal schoon zijn, strooit ze een flinke hoeveelheid tafelzout op de bodem van de schone afvalbakken. Vervolgens legt ze uit dat het zout alle vloeistof opzuigt en dat maden doodgaan als ze van het zout eten.

Tips

Inmiddels heeft de video miljoenen views en duizenden likes. Onder de video worden ook nog een hoop andere waardevolle tips gedeeld. “Als je er ook nog bakpoeder overheen strooit, voorkom je vieze luchtjes”, reageert iemand. Een ander: “Ik heb een puppymatje op de bodem gelegd en nooit ergens last van gehad.”

Verjaag maden uit de kliko met dit goedje:

Bron: TikTok

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden