Met deze zes stappen is je gootsteenkastje binnen no-time opgeruimd  Beeld Getty Images/iStockphoto
Met deze zes stappen is je gootsteenkastje binnen no-time opgeruimdBeeld Getty Images/iStockphoto

Met deze zes stappen is je gootsteenkastje binnen no-time opgeruimd

Het kastje onder de gootsteen is vaak een van de meest rommelige plekken in huis. Allesreiniger, theedoeken, schuursponsjes: het is zo’n typische plek waar je van alles inpropt. Met deze zes stappen is je gootsteenkastje binnen no-time opgeruimd.

Ismay GijsenGetty Images/iStockphoto

Kom maar door met die extra ruimte.

Stap 1: haal alles eruit

Haal alle producten uit het kastje en gooi weg wat over de datum is. Ja, schoonmaakmiddelen hebben een houdbaarheidsdatum. Dit is overigens ook het moment om de binnenkant van het kastje eens goed schoon te maken.

Stap 2: categoriseren

Bedenk welke producten je in de gootsteenkast wilt hebben en waar je de overige producten laat. Grote kans dat je de schuursponzen, vaatwastabletten en schoonmaakdoekjes wél onder de gootsten wilt hebben, maar die extra fles groene zeep, waxinelichtjes en de wc-reiniger niet.

Stap 3: leg een voering neer

Bedek de onderkant van het kastje met een voering, zo houd je de boel makkelijker schoon. Leg bijvoorbeeld een lademat weg of schaf een opbergrekje aan. Het internet staat er vol mee.

Stap 4: indelen

Vervolgens ga je bedenken hoe je het kastje wilt indelen. De spullen die je dagelijks gebruikt komen voorin, daarachter komen de producten die je wekelijks gebruikt en daarachter de items die je het minst vaak nodig hebt. Bijvoorbeeld: de schoonmaakdoekjes voorin, daarachter de ovenreiniger en helemaal achterin de vloeibare ontstopper.

Stap 5: organiseren

Als je weet waar je de producten wilt hebben, kun je alles organiseren. Dit kun je eventueel doen met behulp van speciale organizers. Denk daarbij aan verhogers, verdeelbakjes, voorraadbussen en een ronddraaiend plateau. Zelfs de binnenkant van de deur kun je gebruiken: hang een mandje op voor de sponzen en plakhaken om de theedoeken of schoonmaakhandschoenen op te hangen.

Stap 6: labelen

Plak labels op de verdeelbakjes en voorraadbussen of schrijf er met een stift op welk product waar ligt. Dat is niet alleen overzichtelijk voor jezelf, maar ook voor de andere mensen met wie je eventueel een huishouden deelt.

Inspiratie

Inspiratie nodig? Dit zijn de best ingedeelde gootsteenkastjes.

Bekijk ook de opruimtips van onze opruimvlogger Camila:

Bron: Margriet, Martha Stewart

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden