Sociale huur gemiddeld met 2 procent omhoog 
 Beeld Getty Images
Sociale huur gemiddeld met 2 procent omhoogBeeld Getty Images

Sociale huur gemiddeld met 2 procent omhoog

De gasprijzen stijgen, boodschappen zijn duurder en nu gaat ook de sociale huursector met gemiddeld 2 procent omhoog. Woningcorporaties voeren de verhoging van sociale huurwoningen in per 1 juli.

Ismay GijsenGetty Images

Vanwege de pandemie mochten de prijzen van sociale huurwoningen niet stijgen van het kabinet. Dit jaar mag dat weer wel. Voor lage inkomens mag de stijging niet hoger dan 2,3 procent zijn. Dat is evenveel als de inflatie tussen december 2020 en november 2021.

Hogere inkomens

Voor mensen met hogere inkomens mogen corporaties de huur verhogen met maximaal 50 of 100 euro. Wel moet dit binnen de maximale huurprijsgrens van de woning vallen. Woningcorporatie Aedes zegt dat vier op de tien corporaties de inkomensafhankelijke verhoging doorvoeren.

Investeren

Corporaties willen het geld dat ze binnenkrijgen investeren in verduurzaming, nieuwbouw en leefbaarheid. Het nieuwe kabinet wil dat er jaarlijks 100.000 woningen bijkomen om het woningtekort tegen te gaan. Corporaties zijn verantwoordelijk voor ongeveer 30.000 daarvan.

Bron: NOS

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden