Cropped shot of a young woman cleaning the surface of a TV with cleaning spray and antistatic cloth at home during the day Beeld
Cropped shot of a young woman cleaning the surface of a TV with cleaning spray and antistatic cloth at home during the day

Tips voor het schoonmaken van de televisie (want dat moet echt af en toe)

Als je aan het schoonmaken bent, is de televisie een object dat al snel wordt vergeten. Maar ondanks dat het daar slechts hangt/staat, heeft de televisie óók een poetsbeurt nodig. Met deze tips zorg je ervoor dat de televisie weer stofvrij en blinkend schoon wordt.

Ismay Gijsen

Allereerst is het belangrijk dat de televisie uitstaat en goed is afgekoeld. Anders droogt het water op het scherm te snel op en kunnen er wittige watervlekken op het scherm achterblijven.

Microvezeldoekje

De tv uit en afgekoeld? Dan kun je met een licht vochtig microvezeldoekje stof en vingerafdrukken op het scherm verwijderen. Gebruik altijd een microvezeldoekje, want keuken-, toiletpapier en tissues zijn niet zacht genoeg om je scherm mee af te vegen. Het doekje mag niet te nat zijn, want er mag geen water in de randen van de televisie druppelen. Zorg ervoor dat je niet te hard drukt, maar zachtjes over het scherm heen wrijft.

Spray

Je kunt geen Glassex gebruiken om het scherm schoon te maken, maar er zijn wel speciale sprays die je kunt gebruiken. Hierover schrijft de Consumentenbond: “Sommige merken adviseren hun spray direct op het scherm te spuiten en dan uit te vegen. Dit raden we zeer af, omdat er geen vocht tussen het tv-scherm en de omranding mag komen. Maak dus altijd het doekje vochtig en spuit niet rechtstreeks op het scherm.”

Geen citroen

Vermijd verder producten met alcohol, aceton of ammoniak. Dit is te agressief voor je tv-scherm. Hetzelfde geldt voor producten met een citrusgeur. Citroen is zo zuur dat er schade aan je tv kan komen.

Nog een klusje dat vaak wordt vergeten? De filters van de afzuigkap. Zó maak je die schoon:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Consumentenbond, Radar.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden