- Beeld Getty Images/EyeEm
-Beeld Getty Images/EyeEm

Zen ten top: zo maak je je thuiskantoor helemaal Feng Shui

Onze grootouders leefden niet voor niets het liefst volgens de drie R’en: rust, reinheid, regelmaat. Vandaag besteden we aandacht aan de eerste pijler – op werkgebied. Om optimaal in de workflow te komen, geven we je tips voor een feng shui-thuiskantoor. Lees je mee?

Milou WindhorstGetty Images/EyeEm

1. Wees (niet) scherp

Scherpe hoeken zijn binnen de leer van Feng Shui compleet uit den boze. Ronde vormen, daar bereik je blijkbaar veel meer mee. Plus, het scheelt verwondingen als je nogal lomp bent en regelmatig – letterlijk – tegen de (een) lamp loopt.

2. Zicht op uitzicht

Tenzij je vanuit de bezemkast onder de trap werkt, heb je waarschijnlijk wel een raam(pje) in je thuiswerkkantoor. Maak daar handig gebruik van door je bureau zo te positioneren dat je tijdens het tikken naar buiten kan kijken. Letterlijk alles is inspirerender dan de hele dag naar een witte muur loeren. Bovendien is het belangrijk om jezelf gedurende de dag aan zoveel mogelijk natuurlijk licht bloot te stellen. Daar heb je ’s avonds profijt van, want je slaapt er beter door.

3. Krachtig feitje

Het staat een beetje haaks op de vorige tip (dus je moet even kijken hoe je er interieurtechnisch voor zorgt dat je het beste van beide werelden krijgt), maar: zet je bureau zo neer dat je uitkijkt op de deur. Deze positie zou volgens Feng Shui macht uitstralen.

4. Groen goud

Zuurstof is cruciaal voor een goed functionerend brein, en dus zijn kamerplanten dat ook. Ze schijnen je productiever te maken en stralen geluk uit. Misschien word je er zelfs zo productief van dat je ze niet eens vergeet water te geven. Klik hier voor nóg meer redenen om een portie groen in je thuiskantoor te integreren.

5. Pimp je muren

Dat hoeft niet per se met Xenos-teksten als live, love, laugh. Heb je goede herinneringen aan je huwelijksreis naar Japan? Lijst ze in en hang ze op, dan volgt een positieve mindset tijdens het werken vanzelf.

6. Kleuren om op te beuren

Een zwart-wit thuiskantoor is niet Feng Shui. Kleurrijke accessoires zijn dat wel. Rode bijvoorbeeld, want die zorgen voor kracht, geluk en energie. Maar kies vooral voor een kleur waar jíj zowel blij als kalm van wordt.

Bron: Telegraaf.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden