Zo maak je zelf deze hippe gedraaide kaarsen
Je kunt er niet meer omheen: de gedraaide dinerkaars en andere ‘niet rechttoe rechtaan’-kaarsen zijn hot! Ze voegen een flinke dot sfeer toe aan je interieur. En extra leuk: je vormt ze zo zelf.
In een paar stappen maak je zelf deze spiraalkaars en u-vormkaars.
Dit heb je nodig
• dinerkaarsen
Tips:
Let erop dat de kaars die je koopt aan de binnenkant ook gekleurd is, anders blijft er na het draaien niets van de kleur over.
Kies niet de allergoedkoopste kaarsen, die zijn vaak uit laagjes opgebouwd en scheuren als je ze probeert te draaien. Ga voor een kaars gemaakt van één stuk kaarsvet.
• deegroller
• gladde snijplank
• cilindervormige vaas, schaal of hoge kan
• kaarsenwas (alleen voor de boogkaars)
Zo maak je het
- Schenk warm water (niet te warm, ca. 40 graden is voldoende) in een vaas, schaal of kan.
- Zet de kaarsen erin, volledig onder water. Na ca. 10 min. zijn ze zacht genoeg om te buigen. Giet er indien nodig meer warm water bij.
SPIRAALKAARS
Leg een warme kaars op de snijplank en rol het midden zachtjes plat met de deegroller. Leg de kaars weer enkele minuten in het warme water, zodat-ie zacht wordt en goed gedraaid kan worden. Draai in de gewenste vorm en laat uitharden aan de lucht of in koud water.
BOOGKAARS
Leg een warme kaars op de deegroller, buig zachtjes over de ronding en laat uitharden aan de lucht of in koud water. Twee gebogen kaarsen kunnen met kaarsenwas met elkaar verbonden worden.